Warren Buffettin salkun suurimmat muutokset

Millaisia muutoksia Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki vuoden toisella kvartaalilla? Buffett oli kuluneella kaudella osakkeiden nettomyyjä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Millaisia muutoksia Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway teki vuoden toisella kvartaalilla? Buffett oli kuluneella kaudella osakkeiden nettomyyjä.

Buffettin salkku

Maailman seuratuimman sijoittajan Warren Buffettin sijoitusyhtiön Berkshire Hathaway teki merkittäviä muutoksia salkun sijoituksiin vuoden toisella kvartaalilla. Muutokset tulivat julki muutama viikko sitten.

Buffett vähensi merkittävästi painoaan pelijätti Activision Blizzardissa, myi loputkin vakuutsmeklari Marsh & McLennanin osakkeet, vähensi öljy-yhtiö Chevronin painoa. Buffett osti uusina osakkeina salkkuun muun muassa D.R. Hortonia ja Lennar Corpia, jotka ovat asuntorakentamiseen keskittyneitä firmoja. Osakkeiden paino salkussa on kuitenkin hyvin pieni.

Berkshire Hathaway oli nettomyyjä osakkeissa kolmen kuukauden aikana, joka päättyi 30. kesäkuuta. Berkshire myi noin 7,98 miljardin dollarin edestä osakkeita enemmän kuin se osti.

Uudet osakkeet Buffettin salkussa

D.R. Horton.

D.R. Horton on yksi suurimmista julkisesti noteeratuista Yhdysvaltojen asuntorakentajista markkina-arvolla mitattuna. Buffettin suurin yllätys toisella neljänneksellä oli hänen aggressiivinen satsauksensa asuntorakentajamarkkinoille. D.R. Horton on Buffettin suurin uusi sijoituksensa. Asuntorakentajien osakkeet ovat perinteinen Buffettin arvosijoitus ja D.R. Hortonin osakkeiden forward P/E 2023 tuloksella on vain 9. Yhdysvaltojen asuntotarjonnan puute on luonut houkuttelevan ympäristön asuntorakentajille. Berkshire on hankkinut noin 6 miljoonalla D.R. Hortonin osaketta, joiden arvo salkussa on noin 726,5 miljoonaa dollaria. D.R. Hortonin osuus salkusta on 0,21 %

Buffett osti myös kahta muuta asuntorakentajaa. Asuntorakentaja NRV:tä 70 miljoonalle. Paino salkussa vain 0,02 %. Uutena omistuksena löytyy myös Lennart, jota Buffett hankki 17,2 miljoonalla dollarilla. Lennartin paino on marginaalisen pieni vain noin 0,005 % koko salkusta.

Myydyt osakkeet

Marsh & McLennan

Buffett teki ensimmäisen sijoituksensa vakuutusmeklari Marsh & McLennaniin neljännellä kvartaalilla vuonna 2020. Buffett on aina pitänyt vakuutusbisneksestä, ja Berkshirellä on oma mittava vakuutusbisnes. Vuonna 2020 Berkshire omisti Marsh & McLennanin osakkeita yli 5 miljoonaa kappaletta, ja osake on tuottanut moninkertaisesti S&P 500 -indeksiin nähden. Vuoden 2021 toisella neljännekselle Buffett alkoi pienentää Marsh & McLennan -positiotaan ja on jatkanut myyntiä siitä lähtien. Viimeisimmällä neljänneksessä Berkshire myi jäljellä olleet 404 911 Marsh & McLennanin osaketta ja irtautui kokonaan positioistaan.

Buffett myi kokonaan myös öljy- ja kaasuteollisuuteen keskittyvän Vitese Energyn osakkeet noin miljadilla dollarilla ja terveydenhoitosektorin McKessonin osakkeet noin 815 miljoonalla dollarilla.

Vähennykset

Chevron

Buffett sijoitti ensimmäisen kerran Yhdysvaltojen öljyjätti Chevroniin neljännellä kvartaalilla vuonna 2020. Buffett myi Chevronin osakkeita vuoden 2021 ensimmäisellä ja toisella neljänneksellä, mutta maailmanlaajuinen energiakriisi ja Venäjän hyökkäys Ukrainaan saivat raakaöljyn hinnat nousemaan vuonna 2022 13 vuoden huippuihin. Tähän vastauksena Buffett lisäsi sijoitustaan Chevroniin vuonna 2022 kolmella ensimmäisellä kvartaalilla, mutta on sen jälleen myynyt Chevronia.

Vuoden 2023 toisella neljänneksellä Berkshire myi yli 9,2 miljoonaa Chevronin osaketta, mutta omistaa yhtiöstä edelleen 123,1 miljoonaa osaketta, joiden arvo on noin 19,4 miljardia dollaria. Chevronin osuus salkussa on 6,07 %

Activision Blizzard

Vuonna 2022 Microsoft Corp. (MSFT) ilmoitti ostavansa pelijulkaisija Activision Blizzardin 68,7 miljardin dollarin kaupalla. Berkshire oli ostanut noin miljardin dollarin edestä Activision Blizzardin osakkeita juuri viikkoja ennen kaupan julkistamista. Kilpailuviranomaiset Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa ovat sen jälkeen haastaneet kaupan oikeuteen, eikä Buffett näytä olevan kiinnostunut oikeustaistelusta. Berkshire vähensi osuuttaan Activisionissa 70 prosentilla toisella neljänneksellä ja omistaa nyt noin 14,7 miljoonaa Activision Blizzardin osaketta, joiden arvo on noin 1,2 miljardia dollaria. Osuus salkussa on nyt 0,40 prosenttia.

Muita vähennyksiä salkussa oliva vakuutusyhtiö Globe Lifen neljän miljoonan osakkeen myynti. Tämä pienensi Berkshiren positiota Globe Lifessä noin 275 miljoonaan dollariin 700 miljoonasta. Globe Lifen paino salkussa on 0,1 prosenttia.

Berkshire leikkasi myös omistustaan General Motorssissa 40 miljoonasta osakkeesta 22 miljoonaan. General Motorsin paino on salkussa nyt 0,2 prosenttia.

Myyntiin päätyi edellä mainittujen lisäksi kemikaaleja ja erilaisia materiaaleja tuottava Celanesen 3,5 miljoonaa osaketta. Celanesen osuu salkussa on 0,2 prosenttia.

Lisäykset

Occidental Petroleum (OXY)

Occidental Petroleum on yksi suurimmista Yhdysvaltojen öljy- ja kaasuyrityksistä. Buffett on omistanut Occidentalia vuodesta 2019 lähtien, kun Berkshire auttoi rahoittamaan Occidentalin 38 miljardin dollarin Anadarko Petroleumin yritysoston vuonna 2019. Berkshiren Occidental-sijoitus on kasvanut noin 224,1 miljoonaan osakkeeseen, joiden arvo on noin 13,2 miljardia dollaria, ja OXY-osake on Buffetin kuudenneksi suurin sijoitus. Buffett kasvatti vuoden toisella kvartaalilla malillisesti sijoitustaan Oxyyn. Oxyn osuus salkusta on 4,35 prosenttia.

Buffett osti Capital One Financial osakkeita 2,5 miljoonalla lisää kvartaalin aikana. Capital Onen osuus salkusta osuus salkusta on noin 0,4 prosenttia.

Salkun suurimmat omistukset

Salkun suurimpana sijoituksena pysyy Apple, jonka paino on siis noin 50 prosenttia salkusta. Muutokset salkussa olivat lopulta hyvin maltillisia. Salkun 0,4 prosentin myynnit tai ostot kvartaalin aikana liikuttavat Buffettin salkkua paljon vähemmän kuin Applen yhden päivän kurssimuutos. Merkittävimmät muutokset salkussa olivat Activision Blizzardin ja Chevronin vähentäminen ja Oxyn lisäys.

Buffettia rajoittaa salkun valtava lähes 800 miljardin dollarin markkina-arvo. Yhtiö ei voi käytännössä ostaa kovin suuria määriä keskisuurista yhtiöistä, sillä muuten omistusosuus ja riski kasvaisi suhteessa liian suureksi.

Warren Buffettin salkku eTorossa

eToron hallinnoima salkku mallintaa Berkshire Hathawayn sijoituksia. Kyseinen salkku, nimeltään WarrenBuffett-CF tai Berkshire Hathaway*, on saatavilla eToron alustalla.

Jokainen eToron käyttäjä voi kopioida tämän salkun ja sijoittaa lähes samalla tavalla kuin maailman tunnetuin sijoittaja Warren Buffett.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Warren buffetin salkku eTorossa

Warren Buffetin suurimmat sijoitukset. Kuva: eToro

Kopioi Warren Buffettin salkku helposti

eToron hallinnoima Bershire Hathawayn salkku löytyy eTorosta nimellä WarrenBuffett-CF tai Berkshire Hathaway*.

Salkun sijoitukset painotetaan kerran kvartaalissa. Warren Buffettin salkun kiertonopeus ei ole kovin suuri, joten salkku on hyvin lähellä Buffettin todellista sijoitusten jakaumaa. Salkku ei ole täydellinen kopio Buffettin salkusta, sillä useiden Buffettin omistusten painot ovat niin marginaaliset, ettei niitä pysty mallintamaan eTorossa. Useiden suurimpien osakkeiden painot ovat myös hieman todellista suuremmat, sillä eToron valikoimassa ei ole Tokion pörssin osakkeita, joita on Buffettin oikeassa salkussa noin 5,6 prosenttia. Koko salkun tarkka sisältö näkyy esimerkiksi CNBC:n kautta.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että jos salkussa tapahtuu suuria muutoksia, ne näkyvät kopioitavassa salkussa vasta kolmen kuukauden päästä.

Minimisijoitus, jolla salkkua voi kopioida on 500 dollaria. Kopioimalla salkun samat sijoitukset, ostot sekä myynnit toteutuvat automaattisesti salkussasi. 

Kopioi Warrren Buffettin sijoituksia mallentava salkku* Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Seuraa parhaita sijoittajia ja sijoita alhaisilla kaupankäyntikuluilla

eTorossa Copy Portfolio- ja Smart Portfolio-ominaisuuksien avulla voit helposti kopioida parhaiden sijoittajien salkkuja, jolloin salkkusi tekee samat kaupat automaattisesti.

Jotta voit kopioida salkkuja eTorossa, tulee sinulla olla eToro-tili avattuna. Mikäli et ole vielä avannut tiliä, löytyy helppolukuihin ohje tilin avaamiseen täältä. Rekisteröityessäsi eToroon Sijoittaja.fi:n linkillä, saat kaikki neuvottelemamme edut käyttöösi.

Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt, tee se täällä:

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 74 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees..

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat