Osallistu osakeantiin!

Mallisalkkujen heinäkuu – ETF-mallisalkut plussalla kuun aikana

Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin

Heinäkuussa ETF-mallisalkut olivat plussalla ja Suomi Fundamentti suoriutui melko vakaasti. Katso, miten eri mallisalkut pärjäsivät!

Julkaistu: 01.08.2023 Kirjoittaja:

EstateGuru ETF ETF-mallisalkku mallisalkut osakkeet Passiivinen Kulupihtari Shareville SijoittajaPRO Corporate Finance sijoitusideat Strategiamestari-mallisalkku Suomi Fundamentti-mallisalkku Suomi Laatuosake yrityslainat

Suomi Fundamentti laski vertailuindeksiä maltillisemmin

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Heinäkuussa Suomi Fundamentti tuotti -0,6 % vertailuindeksi OMX Helsinki Cap:n tuottaessa -0,9 %. Vuoden 2023 alusta mitattuna salkku on kuitenkin vielä plussalla, salkun tuotettua +0,5 % ja vertailuindeksin jäädessä pakkaselle -3,6 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin kolme suurinta osaketta ovat: Citycon, Telia ja Fortum. Salkussa on kaikkiaan 25 osaketta, ja salkun koko sisällön näkee myös Mallisalkut-sivulta.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on tyypillisesti Suomi Fundamenttia matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessa. Heinäkuussa Laatusalkku tuotti -1,9 % vertailuindeksin tuottaessa -0,8 %.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari – Kulutietoisen sijoittajan vaihtoehto

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti heinäkuussa +1,4 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +1,1 %. Heinäkuun aikana mallisalkusta tuotti parhaiten kehittyvien markkinoiden osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +5,0 %, ja S&P 500 -indeksin osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +2,3 %. Heikoiten pärjäsi euroalueen pitkiin valtiolainoihin sijoittava ETF, tuottaen -0,2 %.

Vuoden 2023 alusta Passiivinen kulupihtari on tuottanut +7,3 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +6,6 %. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 50 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain hieman alle 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti heinäkuussa 1,5 % vertailuindeksin tuottaessa +1,7 %. Heinäkuussa parhaiten mallisalkussa tuotti raaka-aineisiin sijoittava ETF, tuottaen +6,6 %, sekä USA:n pienyhtiöindeksi Russell 2000 osakkeisiin sijoittava ETF, tuottaen +4,7 %. Heinäkuussa heikoiten pärjäsi pitkiin euroalueen valtiolainoihin sijoittava ETF, tuottaen -1,9 %.

Vuoden 2023 alusta Strategiamestari on tuottanut +7,8 % ja vertailuindeksi +10,2 %. Pitkässä juoksussa Strategiamestari on tuottanut vertailuindeksiä paremmin.

Katso mallisalkkujen sisältö!

Mallisalkut-osiossa tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua, korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta!

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Vaihtoehtoisista korkotuoton lähteistä kiinnostunut sijoittaja löytää seurannastamme myös SijoittajaPRO Corporate Financen yrityslainasalkun ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittavan Estateguru-salkun.

Estateguru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) Estateguru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

Estateguru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. Estateguru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 9,9 % eikä salkussa tai Estateguru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Lunasta etu rekisteröitymällä EstateGuruun tästä!

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 31.3.2023

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat olivat maaliskuun 2023 loppuun mennessä sijoittaneet 106 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistuttu 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse sijoittamansa summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,0 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy