Näin rakennat hyvin hajautetun ETF-salkun eTorossa

eTorossa ETF:iä voi ostaa ja myydä ilman välityspalkkiota. Valikoimasta löytyy 23 Eurooppaan listattua aitoa ETF:ää. Näiden avulla on helppo rakentaa hyvin hajautettu sijoitussalkku.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

eTorossa ETF:iä voi ostaa ja myydä ilman välityspalkkiota. Valikoimasta löytyy 23 Eurooppaan listattua aitoa ETF:ää. Näiden avulla on helppo rakentaa hyvin hajautettu sijoitussalkku.

eTorossa ETF:iä voi ostaa ja myydä ilman välityspalkkiota. Eurooppaan listattuja ETF:iä valikoimassa on 22 kappaletta. Tarjolla on myös CFD-muotoisia ETF:iä, joissa miinuspuolena yksityissijoittajalle on se, ettei niiden tappioita voi vähentää verotuksessa.

Miten tunnistaa aidon ETF:n eTorossa ?

Aidot ETF:t ovat EU:n regulaation piirissä ja tälläisen ETF:n nimessä on kirjainyhdistelmä UCITS eli Undertaking for Collective Investment Transferable Securities Directive. UCITS-merkitty sijoiturahasto noudattaa Euroopan unionin sijoitusrahastodirektiiviä.

eTorossa ETF:iä on 325, joista 223 on aitoja ETF:iä. Loput ETF:t ovat CFD-pohjaisia. CFD-merkinnän tunnistaa merkinnästä ”CFD Trade” tai ”CFD Kauppa” ETF:ää ostaessa. Toinen ja helpoin tapa tunnistaa aito ETF on katsoa onko ETF:n nimessä UCITS-merkintä.

ETF-kaupankäynnin helpottamiseksi eTorossa listasimme tähän kaikki aidot UCITS-listatut ETF:t linkkeineen.

eToron ETF-valikoimalla laajasti hajautettu sijoitussalkku

Suomalainen sijoittaja saa sijoittaa vain Eurooppaan listattuihin ETF:iin. Näitä löytyy eTorosta 23 kappaletta. Perusindeksien lisäksi tarjolla on myös erikoisempia vaihtoehtoja. ETF-joukon avulla on helppo rakentaa hyvin hajautettu pitkän tähtäimen matalakuluinen sijoitussalkku, jonka kaupankäyntikulut ovat nolla euroa.

Uusi ETF eToron valikoimaan

eToro laajentaa osake ja ETF valikoimaansa jatkuvasti. eTorolla on tullut uutta 25 ETF:ää valikoimaa tänä vuonna joista yksi on UCITS pohjainen ja loput 24 ovat CFD-pohjaisia ETF:iä. eToron aidot ETF:t ovat vahvasti aluekohtaisia ja niin myös valikoiman uusin ETF.

ETF on Xtrackers MSCI Europe Utities ESG Screened UCITS ETF*. ETF on listattu Lontooseen eli ETF:n arvo mitataan punnissa. Hallinnointipalkkio on maltillinen 0,20 prosenttia vuodessa.

Maailman osakkeisiin sijoittava ETFX

MSCI World -indeksiin sijoittava iSharesin ETF kattaa peräti 23 kehittyneiden maiden osakemarkkinaa. ETF:ssä USA on suurimmalla painolla. Muita merkittäviä alueita ovat Iso-Britannia, Japani, Hong Kong, Australia, Singapore sekä kaikki läntisen Euroopan maat

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

USA-osakkeisiin sijoittavat ETF:t

Suoraan USA:han sijoittavia ETF:iä löytyy eToron valikoimasta viisi kappaletta.

NASDAQ-100 -teknologiaindeksiin sijoittava ETF. Mukana kaikki tunnetuimmat teknologiayhtiöt.

S&P 500 -indeksin mukaan sijoittavat iShares S&P 500 UCITS -ETF (Dist) ja SPDR S&P -ETF. Ne ovat lähes samankaltaisia, sillä molemmat ETF:t jakavat S&P 500 -yhtiöiden maksaman osingon ulos.

Kolmas S&P 500 -indeksin mukaan sijoittava rahasto on kasvuosuus iShares Core S&P 500 UCITS ETF. Se uudelleensijoittaa osingot ja on siten suomalaiselle sijoittajalle verotehokkaampi ja parempi vaihtoehto.

Uusin USA:han sijoittava ETF on SPDR US Divident Aristocrats, joka sijoittaa yhdysvaltalaisiin osinkoaristokraatteihin. Nämä yhtiöt ovat maksaneet osinkoa 20 vuotta peräjälkeen. ETF uudelleensijoittaa osingot.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Aasian ja Tyynenmeren alueen osakkeisiin sijoittavaat ETF:t

Aasian osakemarkkinoille sijoittavia ETF:iä on kuusi kappaletta. Japanin Nikkei 225 -indeksi seuraa Tokion pörssin 225 suurinta yhtiötä. Sijoittamalla tähän Xtrackers Nikkei 225 -ETF:ään sijoittaja on mukana esimerkiksi tunnetuissa japanilaisissa autoyhtiöissä, kuten Toyota, Nissan ja Mazda sekä useissa tunnetuissa japanilaisbrändeissä kuten Sony, Fujitsu, Canon ja Casio.

iSharesin Asia Pacific Dividend UCITS -ETF sijoittaa 50 Tyynenmeren alueen osinko-osakkeeseen. Australian osuus on suurin. Hongkong on toisena ja Japani kolmantena. Näiden yhteispaino ETF:ssä on yli 95%. 

Maakohtaisia indeksejä Aasiassa ovat myös Taiwan ja Intia. Kiinan poliittisen riskin noustessa suursijoittajat ovat allokoineet varojaan nopeasti kasvavaan Intiaan.

Viides ETF on iSharesin Far East ETF ex-Japan. Sillä ETF:llä voi sijoittaa kaukoidän osakemarkkinoille ilman Japania. ETF:ssä Kiinan paino on noin 34 %, Taiwanin 21 %, Etelä-Korean 16,5 % ja Hong Kongin 8,5 %.

Uusin tulokas viime vuodelta on hieman eri tyyppinen Japaniin sijoittava iShares MSCI Japan EUR Hedged ETF. ETF sijoittaa suurimpiin japanilaisiin osakkeisiin. Rahasto seuraa japanilaisista osakkeista koostuvan indeksin kehitystä ja se on valuuttasuojattu jenin kurssivaihtelulta suhteessa euroon. ETF:ssä ei siis ole jenin arvonmuutokseen liittyvää valuuttariskiä. ETF:n suurimpia sijoituksia on muun muassa Toyota, Sony ja Sotftbank.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Brasilian osakemarkkinoille sijoittava ETF

MSCI Brazil -indeksiin sijoittavalla ETF:llä voi ottaa näkemystä Brasilian talouskasvusta. Brasilian suurimpia yhtiöitä ovat muun muassa öljy-yhtiö PetroBrass, lannoite- ja kaivosyhtiö Vale, sekä Brasilian suurin pankki Itaú Unibanco. ETF maksaa ulos osinkoa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Euroopan osakemarkkinoille sijoittavat ETF:t

Euroopan osakemarkkinoilta on neljä vaihtoehtoa. Yksi on MSCI Europe -yleisindeksi. Siinä ovat mukana kaikki läntisen Euroopan pörssit, suurimpana yksittäisenä Lontoon pörssi. Toinen ETF sijoittaakin Lontoon pörssiä seuraavan FTSE 100 -indeksin mukaisesti. ETF:ssä on 100 Lontoon pörssin suurinta yhtiötä, kuten lääkevalmistaja Astra Zeneca, öljy-yhtiö Shell, kulutustavarabrändejä valmistava Unilever ja HSBC-pankki. Molemmat ETF:t jakavat osinkoa ulos.

Listalla on myös Lontoon pörssin 101. – 350. suurimmasta yhtiöstä koostuva FTSE 250 -indeksin mukaan sijoittava ETF. iShares AEX -ETF sijoittaa Hollannin yleisindeksin mukaisesti.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin sijoittavat ETF:t

Vaihtoehtoisten sijoituskohteiden valikoima on eTorossa kapea. iSharesin UK Property ETF on vuonna 2007 perustettu ETF, joka sijoittaa iso-britannialaisiin kiinteistösijoitusyhtiöihin.

iShares Gold Producers UCITS -ETF taas sijoittaa nimensä mukaisesti kullantuottajiin tai muihin kultaan liittyviin toimialoihin, kuten kullan etsintään. Yleensä kullantuottaja ETF on pärjännyt korkean inflaation ympäristössä ja kun sijoittajat hakevat turvaa kullasta. Tällöin kullan hinta nousee ja kullantuottajat hyötyvät.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Bondeihin sijoittavat ETF:t

eTorosta löytyy myös kaksi bondeihin sijoittavaa ETF:ää. iSharesin $ Corporate Bond UCITS -ETF sijoittaa Yhdysvaltojen dollarimääräisiin yritysten joukkovelkakirjoihin.

iShares Emerging Markets Local Government Bond UCITS -ETF puolestaan sijoittaa kehittyvien markkinoiden valtioiden joukkovelkakirjoihin. Mukana olevia maita on esimerkiksi Kiina, Indonesia, Meksiko, Thaimaa ja Etelä-Afrikka.

Näin rakennat hyvin hajautetun sijoitussalkun ETF:illä

Hyvin hajauteun ETF-salkun rakentaminen eTorossa on helppoa. Suurin työ on miettiä, miten haluaa mitäkin sijoitusluokkia painottaa. Tämän jälkeen voi tutkia kohteita tarkemmin ja tehdä ETF-valinnat. Seuraavaksi valinnoista rakennetaan salkkukokonaisuus, joka sopii omaan riskiprofiiliin ja sijoitusfilosofiaan.

Alla yksi esimerkki. Siinä ETF:t on luokiteltu neljään sijoitusluokkaan. ETF-valintojen jälkeen kohteille on annettu painot ja katsottu, että painojen yhteissumma on 100 % ja että kokonaisuudessa ei ole päällekkäisyyksiä. Alla olevan salkun tuotto-odotus on kohtuullisen vakaa ja riskit hallinnassa.

Aloita kaupankäynti ETF:illä

Rekisteröidy eToroon ja sijoita tässä artikkelissa mainittuihin ETF:iin ja satoihin kansainvälisiin osakkeisiin nollakuluilla. Pienin sijoitus ETF:iin on 10 dollaria. Lue kaupankäyntikuluista eTorossa.

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat