Northcrypto

SIJOITTAJA -podcast: Sijoittajan tärkeimmät megatrendit

Anni Hurtig, Timo Heikkilä SIJOITTAJA -podcast, Vuoden 2022 sijoitusnäkymät

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Haastatteluissa kiinnostavimmat salkunhoitajat ja sijoittajat. Podcastissa kuulet puhetta sijoittamisesta, aina sijoittajan näkökulmasta. Sarjan neljännessä jaksossa megatrendeistä kertoo Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä.

Julkaistu: 10.12.2021 Kirjoittaja:

megatrendit podcast sijoittaminen

SIJOITTAJA -PODCAST JAKSO 4: Sijoittajan tärkeimmät megatrendit

SIJOITTAJA -podcastin neljännessä jaksossa ääneen pääsee Sijoittaja.fi:n Timo Heikkilä. Jaksossa pureudutaan tämän hetken tärkeimpiin megatrendeihin ja siihen, miksi ne ovat sijoittajalle tärkeitä.

Mitä megatrendit ovat?

Megatrendit ovat muuttuvia, globaaleja voimia, jotka määrittelevät tulevaisuuden maailman niiden kauaskantoisilla vaikutuksilla yrityksiin, yhteiskuntaan, talouteen, kulttuureihin ja henkilökohtaiseen elämään. Tämän hetken tärkeimpiä megatrendejä ovat teknologia, ilmastonmuutos, energian varastointi, terveydenhuollon digitalisaatio, liikkuminen ja maksaminen.

Yritykset, jotka ovat mukana megatrendeissä ja erityisesti kehityksen kärjessä, menestyvät. Siksi sijoittajan kannattaa olla niistä tietoinen.

Timo Heikkilä

Kaksi tämän hetken ehdottomasti suurinta ja tärkeintä megatrendiä ovat teknologinen kehitys ja ilmastonmuutos. Teknologiamegatrendi on kasvanut jopa niin suureksi, että se jaetaan useisiin alamegatrendeihin. Teknologian alamegatrendejä ovat esimerkiksi tekoäly, pilvipalvelut ja big data. Useiden eri listausten mukaan tämän hetken tärkein teknologiamegatrendi on tekoäly. Syväoppiminen on yksi merkittävimmistä läpimurroista koneoppimisessa. Yksi syväoppimisen edelläkävijöistä on Google, joka hyödyntää syväoppimista esimerkiksi kuvahaun, käännöspalvelun sekä YouTube-suositusten parantamiseen. Tekoälyn ennakoidaan luovan markkina-arvoa jopa enemmän kuin internet on luonut.

Ilmastonmuutos puolestaan on merkittävä megatrendi siksi, että se muuttaa kaiken. Yksi ilmastonmuutosmegatrendistä johtuva seuraus on, että vihreän energian yhtiöt ovat markkinoiden suosiossa. Toinen tärkeä seuraus on sähköautoyhtiöiden voimakas kasvu.

Megatrendit ovat sijoittajalle tärkeitä myös siksi, että ne vaikuttavat voimakkaasti perinteisten toimijoiden menestykseen. Tämä näkyy esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden, perinteisen teknologian ja perinteisten autovalmistajien markkina-arvon laskuna.

Neljäs jakso on nyt kuunneltavissa!

Kuuntele Spotifyssa! Kuuntele soundcloudissa!

Lisätietoja jaksoon liittyen

Kuuntele SIJOITTAJA -podcastin aikaisemmat jaksotSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy