Northcrypto

Etätyöskentely on megatrendi, joka ei katoa

Maailma on muuttunut ja etätyö tulee olemaan pysyvä osa työntekijöiden arkea myös jatkossa.

Julkaistu: 13.08.2021 Kirjoittaja:

etätyö Globaalit megatrendit kansainvälinen sijoittaminen megatrendi

Miten huomioida etätyömegatrendi osakesalkussa?

Sijoittajan kannattaa olla hereillä ja hankkia salkkuun osakkeita, jotka hyötyvät etätyötrendistä. Vastaavasti perinteiseen office-infrastruktuuriin liiketoimintamallinsa nojaavia kannattaa tarkastella kriittisesti.

Alla on listattu tärkeimpiä etätyötrendistä hyötyviä kansainvälisiä yhtiöitä. Kaikki etätyöosakkeet löytyvät myös Osaketyökalusta. Tutki ja vertaile osakkeita Osaketyökalulla. Kirjoita hakukenttään nimi ja paina enter, niin näet pisteytyksen ja tärkeimmät luvut.

Tutustu Osaketyökaluun!
  • Apple ja Microsoft ovat teknologiajättejä, joiden tuotteita ja palveluita käytetään etätöissä. Myös pienemmän teknologiayhtiö Logitech Internationalin tuotteet ovat olleet kysyttyjä etätyöaikana.
  • Adobe, Salesforce, ServiceNow, Zoom Communicationss, Citrix Systems, Docusign, Five9 ja Atlassian ovat nopeasti kasvavia ohjelmistoyhtiöitä, joiden ohjelmistoja käytetään etätöissä.
  • AMD, Nvidia ja Taiwan Semiconductor Manufacturing ovat parhaat siruyhtiöt, joiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti etätyötrendin ansiosta.
  • Akamai Technologies, Fortinet, Crowdstrike, Okta, Palo Alto Networks ja Zscaler ovat tietoturvayhtiöitä, jotka hyötyvät etätyötrendistä.

Osa yllä olevista osakkeista löytyy myös Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkusta, jota voi seurata ja kopioida eTorossa.

Kotimaisten etätyöosakkeiden lista on lyhyt

Kotimaisten etätyöosakkeiden lista on lyhyt verrattuna kansainvälisiin osakkeisiin. Kotimaiset kyberturvallisuusyhtiöt ovat hyötyneet etätyötrendistä, vaikkakin ne eivät olisikaan maailman kärkeä.

Tietoturvayhtiöitä ovat F-Secure, SSH ja tietoturvakonsultointia tarjoava Nixu. Keskon rakentaminen -segmentti hyötyy etätyötrendistä, joten yhtiön voi läpi sormien laskea mukaan. Sanoma ei varsinaisesti hyödy tästä trendistä, mutta etäkoulutrendistä kylläkin yhtiön Oppimis-segmentillä, jolla on vahva digitaalinen jalusta.

Selvin etätyötrendistä hyötyjä on Verkkokauppa.com, jonka myynti oli ennätyksellistä koronakvartaaleina.

Tutustu OsaketyökaluunSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy