Nyt voi olla oikea aika sijoittaa kryptovaluutoihin

Markkinat odottavat kryptovaluuttojen nousukiitoa ennen tämän vuoden loppua. Olisiko nyt hyvä hetki lähteä mukaan? Nostamme laajassa analyysissa esiin myös uuden potentiaalisen kryptoaluevaltauksen, jossa on korkeaa tuottopotentiaalia.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinat odottavat kryptovaluuttojen nousukiitoa ennen tämän vuoden loppua. Olisiko nyt hyvä hetki lähteä mukaan? Nostamme laajassa analyysissa esiin myös uuden potentiaalisen kryptoaluevaltauksen, jossa on korkeaa tuottopotentiaalia.

Jos et ole aikaisemmin sijoittanut kryptovaluutoihin, nyt voi olla oikea hetki tehdä se

Markkinat odottavat kryptovaluuttojen nousukiitoa ennen tämän vuoden loppua, jolloin Bitcoin saattaa kohota uusiin korkeuksiin, altcoinit seuraten heti perässä. Niille, jotka ovat ajatelleet aloittaa kryptosijoittamisen, voi olla hyvä aika tarttua tilaisuuteen nyt, ennen kuin monien kryptovaluuttojen hinnat todennäköisesti. Tässä artikkelissa tarjoamme useita faktoja kryptovaluuttoihin sijoittamisesta. Tämän lisäksi annamme joitain yksityiskohtia yhdestä kryptomarkkinoiden nousevasta alueesta, joka voi tarjota valtavan tuoton sijoittajille. Jos olet kiinnostunut kryptosijoittamisesta, seuraavat asiat on hyvä tietää:

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen voi tarjota mahdollisuuden saada valtavia voittoja suhteellisen pienistä sijoituksista.

Tuhansien prosenttien kasvu vuodessa ei ole harvinainen tapaus altcoineille (muille kryptovaluutoille kuin Bitcoinille). Esimerkiksi trendissä oleva kryptovaluutta Fantom (FTM) on kasvanut yli 16 000 % marraskuun 2020 alusta lähtien. Ennen nousua sen arvo oli vain noin 0,01$. Polygonin (Matic) hinta on noussut yli 13 500 % ja kolikon hinta edelleen vain noin 2 dollaria. Kuulostako vaikuttavalta? Nämä luvut eivät ole vielä mitään, sillä meemikryptovaluutta Shiba Inu (SHIB) hinta on noussut yli 89 miljoonaa prosenttia vuoden aikana muuttaen pienenkin sijoituksen omaisuudeksi.

Joitain kryptovaluuttoja sovelletaan oikeisiin käyttötarkoituksiin

Esimerkkinä voidaan käyttää VeChainia (VET), joka nostattaa suosiotaan ”yrityskeskeisenä toimitusketjun ja logistiikan lohkoketjuratkaisuna”. VeChain-alustan avulla voidaan erityisesti seurata tietyn tuotteen laatua, aitoutta, säilytyslämpötilaa, kuljetusvälinettä ja muita logistiikkatietoja valmistustiloista asiakkaan toimitukseen. VeChain on tehnyt yhteistyötä BMW:n, Walmartin, PwC:n ja monien muiden suurten nimien kanssa, ja kumppanuuksien ja VeChain-alustan käyttöönoton määrä kasvaa jatkuvasti. VeChainin hinta on noussut noin 1240 % viime marraskuusta ja monet asiantuntijat pitävät tätä kryptovaluuttaa lupaavana pitkän aikavälin sijoituksena.

Kryptovaluuttojen arvo perustuu spekulaatioon, ja ovat siitä syystä todella volatiileja

Kryptovaluuttojen hintoja ohjaa suuresti ’hype’, eli esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tapahtuva positiivinen rummutus. On melko yleistä nähdä suuria heilahteluja kryptovaluuttojen arvokuvaajissa. Hinnat vaihtelevat paljon, sillä sijoittajat lyövät vetoa kryptojen hintojen nousun puolesta tai vastaan. Nämä spekulatiiviset vedot johtavat äkilliseen rahan sisäänvirtaukseen tai äkilliseen ulostuloon, mikä aiheuttaa suurta volatiliteettia. Tuhansien prosenttien nousut voivat vaihtua sijoituksen arvon nollaantumiseen muutamassa päivässä.

On olemassa yli 10 000 kryptovaluuttaa

Tammikuussa 2021 kryptovaluuttojen kokonaismarkkina-arvo oli 324 716 miljardia dollaria. Suurin osa kryptovaluutoista on eräänlaisia ​​kuplia, jotka todennäköisesti puhkeavat ennemmin tai myöhemmin. Mutta joistakin kryptovaluutoista tulee sijoittajiensa ”helmiä”, jotka tuovat omistajilleen erittäin korkeat tuotot. Sijoittajien on kuitenkin oltava erittäin varovaisia ​​valitessaan kryptoja, eikä asianmukaisen tutkimuksen merkitystä saa koskaan aliarvioida.

Kryptovaluuttojen käyttöönotto kiihtyy maailmalla

Muutama päivä sitten YahooFinancella Bob Mason mainitsi artikkelissaan, että ”Kryptot eivät ole vielä lähelläkään kilpailua Visan ja fiat-valuuttojen kanssa. Tosiasia on kuitenkin, että jopa Visa on omaksunut lohkoketjun käytön. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuus on olemassa.”

Kryptovaluuttamarkkinat ovat pitkälti vielä sääntelemättömät

Kryptovaluuttamarkkinat ovat pitkälti vielä sääntelemättömät, mikä lisää epävarmuutta ja korkeaa riskiä sijoittajille. Myös monet pörssit, kuten suosittu Binance ei ole EU:n tai FIVA:n reguloima.

Suurin osa kryptosijoittajista sijoittaa Bitcoiniin, Ethereumiin, Cardanoon ja useisiin muihin kolikoihin, joilla on jo suuret markkina-arvot, ja joista keskustellaan laajasti joukkotiedotusvälineissä. Haluamme kuitenkin tuoda esiin muita houkuttelevia sijoitusmahdollisuuksia uusille kehittyville kryptomarkkinoille, kuten pelialalle. Ala on vielä tarinansa alussa, mutta kryptopelaamisesta odotetaan muodostuvan valtava toimiala, joka yhdistää kryptovaluutat ja verkkopelaamisen.

Metaverse-artikkelissamme viittasimme Steven Spielbergin elokuvaan ”Ready, Player One” (2018) – elokuvaan. Kyseinen elokuva antaa käsityksen siitä, kuinka metaverse ja kryptopelaaminen voidaan yhdistää ja miksi kryptopelaamisesta on tulossa kuuma puheenaihe. Peleihin liittyvät kryptovaluutat tulivat valtamedian otsikoihin viime viikolla, kun Facebook ilmoitti muuttavansa nimensä Metaksi. Megayhtiö perusteli nimenvaihdosta sillä, että se keskittyy jatkossa metaversumiin.

Vaikka altcoinit yleensä seuraavat Bitcoinin kurssiliikkeitä, peleihin liittyvistö kryptovaluutoista saattaa tulla huomattavasti vähemmän riippuvaisia ​​Bitcoinin heilahteluista. Tämä johtunee siitä, että lohkoketjupelien käyttöönotto, kasvava suosio sekä pelikolikoiden kasvava kysyntä tulee todennäköisesti vaikuttamaan tulevaisuudessa merkittävästi peleihin liittyvien kryptovaluutojen hintoihin.

Peleihin liittyviä kryptovaluuttoja voidaan käytetään laajasti monissa peleissä pelin sisäisenä valuuttana, jonka avulla pelaajat voivat ostaa digitaalisia esineitä, kuten hahmoja, maata, aseita, autoja jne. Monet pelit tarjoavat myös pelin sisällä tienaamisen -mallin, jotta pelaajat voivat ansaita kryptoa suorittamalla pelitehtäviä. Sijoittajat saattavat pitää peleihin liittyviin kryptovaluuttoihin sijoittamisesta, sillä tällaisen krypton arvoa tukee todellinen käyttötarkoitus.

Miksi odotamme kryptopelaamisen buumia? Suurin osa kryptopeleistä ovat vielä melko alkeellisia. Kryptopelisijoittamisen asiantuntija Alex Becker YouTube-kanavallaan vertaa kryptopelien nykyistä yleistä tasoa Super Mario -peliin, joka oli erittäin suosittu pari vuosikymmentä sitten. Kuitenkin yhä enemmän julkaistaan korkean tason kryptopelejä, joissa on erinomainen grafiikka, strategioita ja muita jännittäviä ominaisuuksia, joita kehitetään jatkuvasti.

Esimerkiksi peliyhteisö ja sijoittajat odottavat sellaisten pelien julkaisua kuin MetaWars, joka on monen pelaajan strategia-/roolipeli. MetaWarsissa on valtava universumi, jonka voimanlähteenä toimii kasvava lohkoketjuteknologiaan rakennettu digitaalinen talous. Pelaajilla on myös pääsy laajaan kokoelmaan NFT:itä.

MotleyFoolin mukaan ”Blockchain-peliyritykset keräsivät 476 miljoonaa dollaria vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla. Koska kyseessä on uusi toimiala, pelikolikoilla voi olla vahvaa kasvupotentiaalia”. Yksi mainitsemisen arvoinen on pelikrypto, Axie Infinity,, jonka arvo oli noin 0,5 dollaria vuoden 2021 alussa ja nyt marraskuun alussa noin 140 dollaria.

Axie Infinityn kurssikäyrä

Toisen menestynyt peliin liittyvä kryptovaluutta on Illuvium, jonka hinta on noussut 46,7 dollarista 1.4.2021 noin 1 220 dollariin tämän marraskuun alusta.

Illuviumin kurssikäyrä

Sijoittaminen pelikryptoihin

Jotkut analyytikot pitäävät lupaavina ja jopa melko turvallisina sijoituksia pelikryptoihin. Turvallisuus on perinteiseen sijoittamiseen tottuneelle tosin kyseenalaista, koska pelikryptojenkin hinnat vaihtelevat erittäin voimakkaasti. Pelikryptoista kannattaa huomioida seuraavat:

Sandbox (SAND) on yhdessä johtavan avoimen NFT-metaversealustan kanssa hajautettu yhteisön omistama virtuaalimaailma. Sisällöntuottajat voivat isännöidä mukautettuja pelejä ja tapahtumia virtuaalimaailmassa. Jotkut analyytikot vertaavat Sandboxia Robloxiin niiden käsitteiden samankaltaisuuden vuoksi. Tärkein ero on kuitenkin se, että Sandbox-pelaajat omistavat virtuaalimaailman omaisuuden NFTeiden muodossa.

Sand token on noussut 280 % viime viikon aikana uutisesta Facebookin nimen vaihdosta Metaan ja kauppaa on käyty nyt noin 3 dollarissa. Sandbox on laajentumassa ja se on äskettäin kerännyt sijoittajilta 93 miljoonan dollarin kierroksen SoftBankin Vision Fund 2:n johdolla kehittääkseen metaverse-alustaa edelleen. Sandbox-pelaajat voivat luoda omia 3D-pelimaailmojaan, tehdä pelejä ja tallentaa omaisuuttaan LAND:lle, joka on Sandboxin digitaalinen kiinteistö. Sand tokeneita käytetään pelin sisäisiin ostoihin, esimerkiksi LAND-ostoksiin. Jotkut maa-alueet on myyty jopa 50 000 dollarilla. Sandboxiin luodaan joka päivä yli 100 000 maailmaa. The Sandbox on tehnyt yhteistyötä useiden brändien ja julkkisten kanssa, mukaan lukien räppäri Snoop Doggin, joka aikoo luoda kartanostaan ​​digitaalisen kopion Sandboxin metaversumiin.

Muista myös artikkelimme metaversestä ja sen uudesta nousevasta tähtiosakkeesta.

Toinen yli 200 % viime viikkojen aikana noussut token on Decentraland (MANA), jolla käydään kauppaa nyt noin 2,5 dollarilla. Decentralandin virtuaalimaailmassa voi ostaa maata, rakentaa sille ja ansaita rahaa. Tonttien määrä Decentralandissa, kuten myös Sandbox-alustalla, on rajallinen, ja niukkuus on yksi digitaalisen Land-arvon päätekijöistä. Tontilla julkaistava sisältö voi vaihdella staattisista 3D-kohtauksista interaktiivisiin järjestelmiin, kuten peleihin, kasinoihin, taidegallerioihin ja mihin tahansa muuhun kehittäjät voivat kuvitella.

Lue myös aiempi artikkelimme Decentralandista ja virtuaalisista kiinteistömarkkinoista.

Enjin Coin (ENJ) käydään kauppaa noin 3 dollarissa. Tämä kolikko ei liity yhteen tiettyyn lohkoketjupeliin. Coingeckon mukaan Enjin on ”suurin peliyhteisöalusta verkossa”, jossa on yli 250 000 peliyhteisöä ja 18,7 miljoonaa rekisteröityä pelaajaa. Enjin-tiimi on suunnitellut kolikon kokonaan pelaamisen ympärille tavoitteenaan olla alan käyttökelpoisin kryptovaluutta. Projekti sisältää sarjan ohjelmistokehityssarjoja, jotka kehittäjät voivat integroida peleihinsä ja yhteisöihinsä.

On odotettavissa, että lohkoketjun tuominen pelaamiseen auttaa vähentämään korkeita maksuja ja petoksia, jotka ovat yleisiä virtuaalisten tavaroiden siirrossa.

Enjin, Enjin Coinin takana oleva yritys, on suurin online-peliyhteisöjen luomisalusta. Vuonna 2009 aloittanut yritys saa 60 miljoonaa katselukertaa kuukaudessa ja kuukausittain yhteisön kaupoissa käytetään miljoonia Yhdysvaltain dollareita. Enjinin tiimi aikoo ottaa Enjin Coinin käyttöön koko Enjinin CMS -alustalla – yli 250 000 pelisivustolla. Enjin on myös solminut kumppanuuksia Unityn, PC Gamerin ja NRG eSportsin kanssa.

Kaiken kaikkiaan The Sandbox ja Enjin Coin ovat joidenkin analyytikoiden mielestä turvallisimpia sijoituskohteita kryptopelaamiseen, ja vaikka nämä kryptovaluutat ovat viime aikoina nousseet merkittävästi, niiden hinnat näyttävät edelleen kohtuullisilta ja pitkän aikavälin sijoituksena näissä saattaa olla melko paljon nousupotentiaalia.

Matalan markkina-arvon potentiaaliset helmet

Sijoittajat, jotka ovat valmiita ottamaan enemmän riskejä saadakseen suurempia, jopa 100-kertaisia, saattavat olla kiinnostuneita tutkimaan alhaisen hinnan ja markkina-arvon pelialan helmiä. Nämä kolikot ovat vielä kehitteillä oleville peleille, ja niiden suhteellisen alhaiset hinnat ja pieni markkina-arvo jättävät runsaasti tilaa massiiviselle nousupotentiaalille. Alex Becker on kryptopelisijoittaja ja hänellä on taustaa pelien kehityksestä ja pelimarkkinoinnista. Beckerillä on yli 927 tuhatta tilaajaa pelikryptosijoittamiseen keskittyneellä youtube-kanavallaan. Beckerin muklaan lupaavia pelikolikoita ovat MetaWars (WARS), Chain Guardians (CGG), DeRace (DERC), Seedify.fund (SFUND), WonderHero (WND), Netvrk (NTVRK), Vulcan Forged (PYR), UFO Gaming (UFO) sekä kuten SuperFarm (SUPER), Ultra (UOS), Altura (ALU) ja Polker (PKR).

Vielä julkaisemattomien pelien joukossa ovat Cryowar, Phantom Galaxies ja Monkey Ball. Pelien kolikot eivät vielä markkinoilla, mutta sijoittajan kannattaa seurata näitä.

Ostaminen on joskus hankalaa

Monia pieniä altcoin-helmiä ei voi ostaa keskitetyistä pörsseistä, kuten Binancesta. Yksi tapa hankkia niitä on coingecko.com -pörsseistä, jotka tarjoavat mahdollisuuden hankkia eksoottisempia kolikoita, sekä kryptovaluuttapareja. Esimerkiksi PancakeSwapissa monet kolikot voidaan vaihtaa WBNB:hen. Vaikka ensimmäisellä sijoituskerralla kaikki toimintosarja vaihdettavien kolikoiden saamiseksi saattavat näyttää melko hämmentävältä, kannattaa käyttää aikaa tällaisen vaihdon yksityiskohtien oppimiseen, sillä palkintona on mahdollisuus korkeisiin tuottoihin. Sijoittajilla, jotka haluavat saada kryptoa hajautetuista pörsseistä, kuten PancakeSwap tai Uniswap, on oltava kryptolompakko, esimerkiksi Trust Wallet.

Esimerkkinä voimme kuvata kolikoiden hankkimisprosessia PancakeSwapissa. Esimerkiksi Binancesta ostettu BNB (Binance coin) voidaan lähettää Trust Walletiin ja vaihtaa sitten DEX:n kautta WBNB:ksi (”wrapped BNB”) Smart Chainissa. Seuraava askel on valita Trust Walletin applikaatiossa se hajautettu keskus, josta kolikon voi saada (kuvatussa tapauksessa PancakeSwap). Trust Wallet liitetään tähän vaihtoon ja tapahtuma voidaan suorittaa.

Joskus tapahtumat vaativat toleranssin lisäämistä, joissakin tapauksissa jopa 10 %, mikä voidaan korjata PancakeSwap-asetuksissa. Vaihto Uniswapilla vaatii Ethereumin ja lisämaksujen maksamisen louhijoille, mikä voi nostaa kustannuksia huomattavasti (on tapauksia, joissa parin sadan dollarin yhteisarvoisten kolikoiden saamiseksi joutuu maksamaan yli sadan dollarin lisämaksut). Jos pienet kolikot eivät näy hajautettujen pörsseissä saatavilla olevien kryptovaluuttojen luettelossa, ne löytyvät liittämällä kolikon sopimusosoite. Sopimusosoitteet voidaan kopioida esimerkiksi osoitteesta https://coinmarketcap.com/. Jos kryptovaluutta ei vaihdon jälkeen pääse automaattisesti Trust Walletiin, se voidaan lisätä ”Lisää mukautettu token” -vaihtoehdon kautta liittämällä sopimusosoite asiaankuuluvaan kenttään.

Ole extra-varovainen

Varhaisen vaiheen sijoittajien tulee muistaa, että pelikolikot liikkuvat joskus hyvin vähän kuukausiin pelien ollessa kehitysvaiheessa. Kun kasvukatalysaattorit, kuten esimerkiksi uutiset pelin kehityksen edistymisestä tai pelin lanseerauksesta, ilmestyvät, kolikoilla on usein tapana nousta räjähdysmäisesti tuoden valtavia voittoja niille, jotka saivat ne aikaisin. Mahdolliset tuhansien prosenttien sijoitetun pääoman tuotot ovat se, mikä houkuttelee sijoittajia.

Mutta koskaan ei pidä unohtaa, että kryptosijoittamisessa mikään ei ole taattua. Tärkeimmät säännöt ovat:

  • ”Tee oma tutkimus” ja
  • ”Älä koskaan sijoita enemmän kuin sinulla on varaa menettää”

ovat enemmän kuin tärkeitä kryptosijoittamisessa. Toinen erittäin tärkeä nyrkkisääntö on – säilytä kirjautumistietosi, kaikki salasanasi ja salaussovellusten siemenlausekkeet hyvin tallennettuna, jotta et koskaan menetä pääsyä krypto-omaisuuksiisi.

Lue lisää, miten sijoittaa kryptoihin

Ainakin aloittelevan kryptosijoittajan kannattaa aluksi suosia tunnettuja kaupankäyntialustoja ja kryptopörssejä. Tässä artikkelissa esitellään kolme erilaista tunnettua alustaa, joilla kryptotreidaaminen on mahdollista

Artikkelin kirjoittaja on Anastasiya Köykkä, joka on kasvuyhtiöistä pitävä sijoittaja ja analyytikko. Hän tutkii sijoitusmahdollisuuksia vallitseviin innovaatioihin, jotka johtavat maailman muutoksiin. Hän pyrkii tunnistamaan osakkeet, joilla on huomattava kasvupotentiaali. Anastasiyalla on BBA-tutkinto ”Financial Management for Global Business”, Haaga-Helia ja kansainvälisen oikeuden maisterin tutkinto Valko-

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Apple Intelligence
Tekoälyuutiset: Teknologiajättien julkaisuja
Tekoälyuutiset: Musk haluaa rakentaa maailman tehokkaimman supertietokoneen
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat