Northcrypto

Kuusi turvasatamaosaketta, jotka kestivät Evergrande-rytinän.

Hyvä osakesalkku kestää markkinoiden heilahtelut

Markkinat ovat toipuneet Evergrande-shokista, mutta lisää rytinää voi olla edessä. Siksi poimimme kuusi osaketta, joiden kurssit kestävät, kun muiden osakeet laskevat.

Julkaistu: 23.09.2021 Kirjoittaja:

markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat

Evergrande säikäytti markkinat

Osakemarkkinat säikähtivät kiinalaisen kiinteistökehittäjän Evergranden mahdollista konkurssia. Osakkeet laskivat kaikkialla maailmassa vielä maanantaina. Yksi indikaattori kuitenkin kertoi, ettei paniikkiin ollut syytä.

Indeksitasolla markkinalasku jäi alle viiteen prosenttiin, mutta monien yhtiöiden kurssit laskivat rajusti. Esimerkiksi United States Steelin osake laski 20 %. Hissiyhtiö Otisin 10 % ja Disneyn lähes 9 %. Suomessa KONEen kurssi on ollut laskusuunnassa ja metalliyhtiö Outokumpu laski pelkästään maanantaina lähes 10 %.

Tilanne on nyt rauhoittunut, mutta tuskin kuitenkaan lopullisesti ohi. Siksi salkussa kannattaa olla muutama turvasatamaosake, jotka kestävät kovassa kurssilaskussa. Suomessa Elisan osake kesti markkinarytinässä erinomaisesti. Ulkomaisista Walmart on ollut perinteisesti ultradefensiivinen kriisitilanteissa. Nyt osake laski 4,4 %, mikä oli keskimääräistä vähemmän, mutta ei parhaimmistoa.

Kuusi turvasatamaosaketta

Poimimme kuusi osaketta, jotka eivät juuri reagoineet Evergranden aiheuttamaan markkinalaskuun.

6. Oracle

  • Kurssilasku Evergrande-kriisissä -4,2 %

Oracle on perinteikäs teknologiayhtiö, joka kehittää tietokantaohjelmistoja ja -teknologiaa, pilvipohjaisia ​​järjestelmiä ja yritysohjelmistotuotteita.

Oraclen kurssi on ollut tasaisessa nosteessa viimeisen 12 kuukauden ajan ilman suurempia takapakkeja.

5. Danaher

  • Kurssilasku Evergrande-kriisissä -3,3 %

Danaher on yhdysvaltalainen maailmanlaajuisesti toimiva terveydenhuoltoalan konglomeraatti, joka koostuu noin 20 itsenäisestä yrityksestä. Yhtiö kehittää diagnostiikkatyökaluja, edistää tieteellistä tutkimusta ja suojaa globaaleja ruoka- ja vesivarojamme.

Myös Danaherin kurssi on kehittynyt erinomaisesti. Kuluvan vuoden tuotto on 46,2 %.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy