Huhtamäen ja UPM-Kymmenen tulokset palkittiin kurssinousuilla

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Huhtamäki ja UPM-Kymmene ylittivät analyytikoiden ennusteet. Markkinat tykkäsivät suorituksista ja molempien yhtiöiden kurssit nousivat.

Julkaistu: 23.07.2021 Kirjoittaja:

Huhtamäki osakkeet tulokset upm-kymmene

Tuloskausi on käynnistynyt ja sijoittaja löytää ennusteet ja tuloskommentit helposti Osaketyökalusta. Lue myös Tuloskauden ennakko, jossa ennakoimme, että sykliset ylittävät ennusteet laajalla rintamalla.

Huhtamäki

Huhtamäki on laatuyhtiö ja kuuluu Suomi Laatuosake -salkkuun. Osakekurssi on kehittynyt pehmeästi viimeisen 12 kuukauden aikana, mutta on nyt saamassa momentista kiinni. Odotukset ylittävä tulos ja houkuttelevat arvostuskertoimet tukevat kurssinousua ja Huhtamäen kurssi jatkanee vuoden 2021 aikana positiivisessa trendissä.

Huhtamäen liikevaihto oli 877,1 M€ (analyytikoiden ennuste 845 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 79,9 M€ (ennuste 74,2 M€). Johto oli tyytyväinen, että liikevaihto kasvoi yli koronaviruspandemiaa edeltävän tason sekä kannattavuuden parantuessa hyvin haastavassa kustannusympäristössä. Liikevaihto kasvoi 10 % ja vertailukelpoinen liikevaihto 14 %. Osasyynä oli heikko vertailukausi. Raaka-aineiden, erityisesti polymeerien ja kierrätyskuidun hinnat nousivat merkittävästi. Valuuttakurssien vaihtelujen vaikutus oli konsernin liikevaihtoon -35 milj. euroa ja liikevoittoon -4 milj. euroa. 

UPM-Kymmene

Myös UPM palasi selvään kasvuun Q2:lla. Vertailukausi oli tosin heikko koronakvartaali. Yhtiö ei vielä ihan yltänyt koronaa edeltävälle 2019 vuoden tasolle. Suunta on jälleen oikea.

UPM:n liikevaihto oli 2 384,0 M€ (analyytikkojen ennuste 2 261,8 M€) ja oikaistu liikevoitto 307,0 M€ (ennuste 281,1 M€). UPM:n toinen vuosineljännes oli erittäin hyvä, ja tuloksen nopea elpyminen jatkui. Yhtiön tuotteiden kysyntä oli vahva poikkeuksellisessa markkinaympäristössä, ja pääsääntöisesti myyntihinnat nousivat enemmän kuin tuotantokustannukset. Toisella kvartaalilla UPM:n liikevaihto kasvoi 15 % ja vertailukelpoinen liikevoitto 51 % sulkutoimien rajoittamasta vertailukaudesta. Yhtiön liiketoimintasegmentit ovat kehittyneet sekä tuottaneet hyvin, ja UPM:n kasvuhankkeet ulkomailla etenevät suunnitellusti. UPM pyrkii tarjoamaan ratkaisuja globaaliin ilmastohaasteeseen ja yhtiö on sitoutunut muun muassa vähentämään hiilidioksidipäästöjään 65 % vuoteen 2030 mennessä. 

UPM:n vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan nousevan vuoden toisella puoliskolla verrattuna vuoden 2021 alkupuoliskoon sekä nousevan selvästi koko vuonna 2021 verrattuna vuoteen 2020.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy