Kemiralta vahva aloitus tuloskaudelle. Verkkokauppa.comin tulos ei riittänyt kurssinousuun.

Syklisten osakkeiden ennakoidaan olevan vahvassa vedossa tuloskaudella. Ensimetrit osoittivat ennakkoveikkaukset oikeiksi. Kemira palkittiin kurssinousulla ja koronasta hyötynyt Verkkokauppa.com lievällä laskulla.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Syklisten osakkeiden ennakoidaan olevan vahvassa vedossa tuloskaudella. Ensimetrit osoittivat ennakkoveikkaukset oikeiksi. Kemira palkittiin kurssinousulla ja koronasta hyötynyt Verkkokauppa.com lievällä laskulla.

Tuloskausi on käynnistynyt ja sijoittaja löytää ennusteet helposti Osaketyökalusta.

Sijoittajat innostuivat Kemirasta

Tuloskauden ennakossa ennakoimme, että sykliset ylittävät ennusteet laajalla rintamalla. Kemira on syklinen ja aloitti vahvasti. Sijoittajat palkitsivat suorituksen vankalla kurssinousulla.

Kemiran liikevaihto oli 657,5 M€ (analyytikoiden ennuste 616,8 M€) ja oikaistu liikevoitto 58,2 M€ (ennuste 53,8 M€). Liikevaihto kasvoi 13 %. Kustannusten nousu ja joidenkin raaka-aineiden saatavuuteen liittyvät ongelmat vaikuttivat kannattavuuteen. Operatiivinen käyttökateprosentti puolestaan laski, mutta oli edelleen hyvällä 16,3 %:n tasolla. Pulp & Paper -segmentissä etenkin pakkauskartongin ja sellun hyvän kysynnän jatkuminen ja vahva kysyntä APAC-alueella. Oil & Gas -liiketoiminnan liikevaihto kasvoi 146 % markkinan elpymisen jatkuessa liuskeöljy- ja -kaasuliiketoiminnassa. Yhtiö piti näkymät ennallaan ja odottaa kysynnän elpymisen jatkuvan vuoden 2021 toisella puoliskolla. Inflaatiopaineiden odotetaan jatkuvan maailmantalouden voimakkaan elpymisen seurauksena. Kustannuspaineita lieventääksemme jatkamme aktiivisia hinnoittelutoimiamme ja pyrimme kaikin tavoin vastaamaan kasvavaan markkinakysyntään myyntimäärien lisäämiseksi

Verkkokauppa.comin historiallisen hyvä tulos ei riittänyt

Vastaavasti koronasta hyötyneiden yhtiöiden suoritukset ovat suurennuslasin alla. Hyytyykö kasvu ja riittävätkö tulokset markkinoille? Verkkokauppa.comin suoritus oli vahva, mutta ennusteet oli hilattu korkealle. Siksi Verkkokauppa.com ei ylittänyt ennusteita reilusti ja kurssi otti hieman takapakkia. Suoritus oli kuitenkin niin vahva ja näkymät hyvät, että osakkeen ostoa kannattaa harkita tulosdipistä.

Verkkokauppa.comin liikevaihto oli 130,5 M€ (ennuste 130,0 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 5,1 M€ (ennuste 5,0 M€). Liikevaihto kasvoi vahvasta vertailukaudesta 6,1 prosenttia. Vertailukelpoinen liikevoitto parani huhti–kesäkuussa 17,3 prosenttia. Kasvu tuli useilta eri osa-alueilta. Yksi strategisista painopistealueista on yritysasiakasmyynti (B2B), joka kasvoi toisella neljänneksellä vahvasti, 38,4 prosenttia. Johto suhtautuu luottavaisin mielin liiketoiminnan kehitykseen vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Ohjaus ennallaan, mikä tarkoittaa, että koko vuoden liiketulos on todennäköisesti lähellä ohjaushaarukan yläpäätä 26 miljoonaa euroa.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
WIMAO
Sijoittajan valinnat