Mitkä yhtiöt antavat seuraavaksi positiivisen tulosvaroituksen?

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Tuloskausi on alkanut positiivisilla tulosvaroituksilla. Etsimme yhtiöitä, jotka voivat antaa positiivisen tulosvaroituksen tai nostaa ohjausta Q1:n yhteydessä.

Julkaistu: 16.04.2021 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat tulokset

Tuloskausi on käynnistynyt ja sijoittaja löytää ennusteet helposti Osaketyökalusta. Ensimetrit ovat olleet vahvat

Kesko, UPM, Uponor ja Valmet antaneet jo positiivisen tulosvaroituksen

Kesko nostaa vuoden 2021 tulosohjeistusta vertailukelpoisen liikevoiton osalta. Yhtiö arvioi nyt vuonna 2021 vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 570-670 miljoonaa euroa. Aiemmin yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoiton olevan haarukassa 520-620 miljoonaa euroa. Tulosohjeistusta nostaa ennakoitua parempi myynnin kehitys kaikilla toimialoilla sekä aikaisempaa positiivisemmat loppuvuoden näkymät. Vuonna 2020 havainnollistava vertailukelpoinen liikevoitto oli 554 milj. euroa.

UPM parantaa näkymiään vuodelle 2021. Vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan nyt nousevan sekä vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla, että koko vuonna 2021 verrattuna vuoden 2020 vastaaviin ajanjaksoihin. Aiemmin yhtiö arvioi vertailukelpoisen liikevoittonsa olevan vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla alempi kuin vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

UPM:n vertailukelpoinen liikevoitto ensimmäisellä neljänneksellä 2021 oli 279 miljoonaa euroa, samalla tasolla kuin vuosi sitten. Sellun kysyntä on jatkunut hyvänä ja sellun hinnat ovat nousseet arvioitua nopeammin. Samaan aikaan vahva markkinatilanne on jatkunut tarramateriaaleissa, erikoispapereissa ja energiassa. Graafisten paperien kysyntä ja hinnat ovat toteutuneet odotusten mukaisesti, laskien vertailuajanjaksoihin verrattuna.

Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski kertoi, että ”Erityisesti aktiivisuus asuntomarkkinoilla ja talotekniikan kysyntä ovat pysyneet korkealla tasolla vuoden ensimmäiset kuukaudet ja odotamme tilanteen jatkuvan, vaikka näkyvyys säilyy rajattuna. Volyymin kasvu on tukenut vertailukelpoisen liikevoittomme ja -marginaalimme kehitystä jo ensimmäisellä neljänneksellä, ja siksi päivitämme ohjeistuksemme vuodelle 2021. Odotamme vertailukelpoisen liikevoittomme pysyvän vuoden 2020 tasolla, eikä laskevan, kuten aiemmin ohjeistimme”.

Valmet nostaa vuoden 2021 tulosohjeistustaan sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Uusi tulosohjeistus vuodelle 2021: Valmet arvioi, että liikevaihto vuonna 2021 kasvaa verrattuna vuoteen 2020 (3 740 milj. euroa), ja että tulos (vertailukelpoinen EBITA) vuonna 2021 kasvaa verrattuna vuoteen 2020 (365 milj. euroa).

Mitkä yhtiöt antavat seuraavaksi positiivisen tulosvaroituksen?

Nokian Renkaiden suoritus vuonna 2020 oli heikko. Yhtiö kertoi maaliskuun lopulla, että “rengaskysyntä päämarkkinoillamme on kasvanut viime vuoden lopun ja alkuvuoden aikana.” Ohjaus: Vuonna 2021 Nokian Renkaiden liikevaihdon vertailukelpoisilla valuutoilla ja segmentit yhteensä liikevoiton odotetaan kasvavan merkittävästi. Pidämme todennäköisenä, että tulosohjausta nostetaan vuoden aikana. Tuskin kuitenkaan vielä Q1:n aikana, jonka ennakoimme olevan kuitenkin analyytikoiden konsensusennustetta parempi.

Kemira suoriutui vuodesta 2020 hyvin, mutta antoi vaisun ohjauksen. “Yhtiö odottaa kasvun jatkuvan, mutta kannattavuuden heikkenevän. Kemiran operatiivisen käyttökatteen odotetaan olevan samalla tasolla tai hieman (alle 5%) pienempi kuin vuonna 2020 (435 miljoonaa euroa).” Nykyinen teollisuuden veto on niin vahva, että on ihme, jos tätä ohjausta ei nosteta.

Artikkelin sisältö on avoin sekä Osakesäästötilipalvelun tilaajille että Sijoittaja.fi:n maksaville jäsenille.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy