tutustu NWB osakeantiin

Mallisalkuissamme hurjaa nousua marraskuussa

mallisalkku

Puhtaan energian osakkeisiin sijoittava ETF jatkoi nousuaan. Se tuotti marraskuussa 17,5 %! Mitkä olivat mallisalkkujemme parhaat sijoitukset?

Julkaistu: 02.12.2020 Kirjoittaja:

EstateGuru ETF-mallisalkku Fellow Finance mallisalkut Passiivinen Kulupihtari rahastot Shareville SijoittajaPRO Corporate Finance sijoittaminen sijoitusideat Strategiamestari-mallisalkku Suomi Fundamentti-mallisalkku Suomi Laatuosake

Suomi Fundamentti jatkoi nousussa

Suomi Fundamentti -mallisalkku – Suomalainen osakemallisalkku

Marraskuussa Suomi Fundamentti tuotti 10,6 % ja OMX Helsinki Cap -vertailuindeksi 11,5 %. Vuoden alusta Suomi Fundamentti on tuottanut +13,5 % ja OMX Helsinki Cap +13,1 %. Suomi Fundamentti tuotti vuonna 2019 peräti 37,9 % ja OMX Helsinki Cap -indeksi 20,4 %. Suomi Fundamentin riski on yleisindeksiä jonkin verran korkeampi.

Tällä hetkellä Suomi Fundamentin neljä suurinta osaketta ovat: Citycon, Tieto, Telia ja Atria. Etenkin Cityconin kurssin romahtaminen koronakriisissä vaikutti negatiivisesti mallisalkun tuottoon, mutta nyt kurssi on palautunut, mikä on näkynyt positiivisesti.

Pitkässä juoksussa Suomi Fundamentti on pystynyt vakuuttavaan tuottoon, mutta riski on ETF-salkkuja korkeampi. Suomalaisista osakkeista pitävälle Mallisalkut-osiosta löytyy myös Suomi Laatuosake, joka on selvästi Suomi Fundamenttiä matalariskisempi.

Suomi Laatuosake -salkku panostaa kotimaisiin laatuyhtiöihin

Suomi Laatuosake on oikealla rahalla perustettu suomalaisiin laatuosakkeisiin sijoittava salkku. Salkkua voi seurata livenä myös Sharevillessä. Salkussa on ollut koronaromahduksen jälkeen enemmän käteistä, mikä on näkynyt alhaisempana volatiliteettina.

Seuraa Sijoittaja.fi:n salkkua Sharevillessä!

Marraskuussa Laatusalkku tuotti +9,8 %, kun vertailuindeksi tuotti +11,4 %. Vuoden alusta Laatuosakesalkku on tuottanut 6,9 % ja OMX Helsinki Cap +8,9 %. Tuottoero johtuu salkun korkeasta käteispainosta maalis-huhtikuussa. Vuonna 2019 Laatuosakesalkun tuotto oli 29,1 %. OMX Helsinki Cap tuotti 20,4 %.

ETF-mallisalkku Passiivinen Kulupihtari pärjäsi laskumarkkinassa

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkku – 50 % osakkeet, 50 % korot

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme tuotti marraskuussa +4,7 % ja lähinnä vastaavat vertailurahastot +6,6 %. Marraskuussa parhaiten tuottivat mallisalkusta löytyvät eurooppalaiset osakkeet. STOXX Europe 600 indeksin mukaisesti sijoittava ETF nousi marraskuussa 14,1 %. Heikoiten tuottava oli maailmanlaajuisesti valtiolainoihin sijoittava ETF, joka laski -1,6 %.

Vuoden alusta Passiivinen Kulupihtari on tuottanut +3,2 % ja vertailurahastot +4,4 %. Vuonna 2019 Passiivinen kulupihtari tuotti erinomaiset 19,1 %. Vertailurahastot tuottivat 16,3 %. Passiivinen Kulupihtarin tuotto oli siis lähellä OMX Helsinki Cap -indeksiä (+20,4 %) huomattavasti alemmalla riskillä. Kulupihtarissa 50 % varoista on sijoitettuna osakkeisiin ja 50 % korkoihin. Mallisalkun volatiliteetti on ollut noin puolet OMX Helsinki Cap -indeksin volatiliteetista.

Pitkässä juoksussa mallisalkkumme on voittanut tasaisesti Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostetun salkun. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkkumme eduksi yli 40 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain noin 0,2 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Strategiamestari – laajasti hajauttava strategia-ETF-mallisalkku

Strategiamestari -mallisalkku – Laaja hajautus omaisuusluokkiin

Laajasti eri omaisuusluokkiin hajauttava Strategiamestari-mallisalkku tuotti marraskuussa 7,1 %, vertailurahastot +6,6 % ja vertailuindeksi tuotti +6,4 %. Marraskuussa ylivoimaisesti parhaiten tuotti puhtaasen energiaan sijoittava ETF, joka nousi 17,5 %. Heikoiten tuotti kulta, johon sijoittava ETF laski 7,8 %.

Vuoden alusta Strategiamestari on tuottanut +6,9 % ja vertailuindeksi +4,5 %. Vuonna 2019 Strategiamestari tuotti +19,8 % ja vertailuindeksi +20,3 %

Katso mallisalkkujen sisältö!

Mallisalkut-osiossa tarjolla on laajasti hajauttavia ETF-salkkuja sekä kaksi kotimaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakesalkkua. Korkeamman riskin tuottohakuinen Suomi Fundamentti ja matalariskisempi Suomi Laatuosake. Katso kaikki mallisalkut kätevästi yhdeltä sivulta.

Tutustu mallisalkkuihin tästä!

Fellow Finance -salkku

Nykyiseen markkinatilanteeseen sopivat erinomaisesti vaihtoehtoiset sijoituskohteet. Tällainen on vertaislainoihin sijoittavat Fellow Finance -salkkumme.

Fellow Finance -salkku on oikealla rahalla (30 000 euroa) perustamamme vertaislainoihin sijoittava salkku, joka on tuottanut noin 7,6 % vuotuistettuna tuottona. Salkun kehitystä voi seurata täältä. Fellow Finance -salkku on tuottanut tasaista tuloa ja sopii tähän markkinatilanteeseen erinomaisesti tuottavana ja riskiä hajauttavana vaihtoehtona.

Seuraa Sijoittaja.fi:n Fellow Finance -vertaislainasalkkua!

EstateGuru-salkku

Kiinteistövakuudellisten yrityslainojen mallisalkku on toteutettu oikealla rahalla (10 000 euroa) EstateGuru-palvelussa. Ensimmäiset sijoitukset salkkuun on tehty vuonna 2019 lokakuun loppupuolella.

EstateGuru-lainoissa on aina vakuutena kiinteistö, joka antaa sijoitukselle turvaa yksittäisten yritysten maksuhäiriötilanteissa ja laskumarkkinoilla. EstateGuru-salkun keskikorko on tällä hetkellä noin 10,7 %, eikä salkussa tai EstateGuru-palvelun historiassa ole toistaiseksi toteutunut luottotappioita.

Lunasta etu rekisteröitymällä EstateGuruun tästä!

Vaihtoehtoiset sijoitussalkut

Nykyisessä äärimatalan koron markkinaympäristössä suosimme vaihtoehtoisia korkotuoton lähteitä listatun korkomarkkinan sijaan. Tätä varten seurannassamme on Sijoittaja Corporate Financen yrityslainasalkku, vertaislainoihin sijoittava Fellow Finance -salkku ja kiinteistövakuudellisiin yrityslainoihin sijoittava EstateGuru -salkku.

SijoittajaPRO Corporate Finance -yrityslainasalkku 1.1.2017 – 30.9.2020

SijoittajaPRO Corporate Financen sijoittajat ovat sijoittaneet 48 rahoituskierrokselle. Alla olevassa taulukossa on salkun tilanne oletuksella, että jokaiseen kierrokseen olisi osallistunut 10 000 euron sijoituksella. Jokainen sijoittaja määrittää itse oman sijoitettavan summan, joka voi olla esimerkin summaa pienempi tai suurempi.

Sijoittajan tuotto muodostuu yrityslainojen korkotuotoista. Lainasalkun keskikorko on tällä hetkellä 9,9 %.

Haluatko lisätietoa yrityslainakohteista?tutustu NWB osakeantiin


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialboxosakeanti käynnissä

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy