Salkunhoitajan kuusi osakevalintaa nykyiseen markkinatilanteeseen

Tuoreessa markkina-katsauksessa on analysoitu markkinatilannetta ja miten salkku pitää nyt hajauttaa. Tässä kuusi osakevalintaa nykyiseen markkinatilanteeseen.

Julkaistu: 23.11.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoitusideat

Markkinatilanne vaatii hajauttamista eri tyyleihin

Kerroimme tuoreessa markkinakatsauksessa, mihin tyyleihin, teemoihin ja sektoreihin sijoittajan kannattaa tässä markkinatilanteessa sijoittaa. Hajauttaminen perinteisiin indekseihin ei ole paras vaihtoehto, sillä pandemia, rokoteuutiset, elvytys ja talouskasvu pyörittävät markkinaa asennosta toiseen. Rotaatiot ovat välillä niin voimakkaita, että väärin hajautettu salkku jää selvästi tuottokehityksessä tai voi jopa laskea selvästi markkinan noustessa.

Aihetta käytiin läpi myös 19.11. kansainvälinen sijoittaminen -webinaarissa, josta tässä kooste.

Salkunhoitajan kuusi osakevalintaa

Valitsin kuusi osaketta ajankohtaisista sijoitusideoista hajautus huomioiden. Tässä valmiit listat, joista osakkeet poimittu.

1 Uponor

Ensimmäinen osakevalintani on Uponor. Erittäin laadukas arvoyhtiö. Rakentamisen markkina USA:ssa käy kuumana johtuen matalista koroista ja pandemian luomasta “stay home” -trendistä. Myös hyvin nousseet osakekurssit tukevat kuluttajien taloutta ja siten rakentamista. Uponorin Amerikka-segmentti on hyötynyt tästä ja hyötyy edelleen. Q3 oli erittäin vahva, vaikkakin pandemian kiihtyminen on sumentanut näkymiä.

Uponorin liikevaihto oli 301,0 M€ (analyytikoiden ennuste 282,2 M€) ja oikaistu liikevoitto 49,7 M€ (ennuste 33,7 M€). Pohjois-Amerikalla oli erittäin vahva kolmas neljännes. Yhdysvaltain asuntomarkkinat, joissa Uponorilla on perinteisesti vahva jalansija, ovat pysyneet vakaina COVID-19-pandemiasta huolimatta. Pohjois-Amerikan tulos oli poikkeuksellisen hyvä. Liiketoiminnan kausiluontoisuudesta johtuen viimeinen neljännes on tyypillisesti edeltäviä neljänneksiä hiljaisempi. Uponor palautti 16.9.2020 ohjeistuksensa vuodelle 2020: Uponor odottaa vertailukelpoisen liikevoittonsa paranevan vuodesta 2019.

2 Gofore

Kotimaisten kasvuyhtiöiden listalta voisi valita minkä tahansa osakkeen. Valitsin nyt Goforen. Yhtiö on pienistä konsulttiohjelmistoyrityksistä paras ja nosti 23.11. ohjausta. Myös Q3 oli vahva.

Goforen kasvu kiihtyi. Yhtiön kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 16,3 miljoonaa euroa (13,3 miljoonaa euroa), jossa oli kasvua 22,1 prosenttia.

3 Verkkokauppa.com

Parhaat Osinko-osakkeet Suomesta -listalta valitsin Vekkokauppa.com. Yhtiö on nostanut kuutena vuotena perättäin osinkoa ja nostaa sitä myös ensi keväänä. Sen verran vahvaa on ollut yhtiön liiketoiminnan kehitys kuluvana vuotena.

Q3:lla Verkkokauppa.comin liikevaihto kasvoi 7 %, koska kuluttajaverkkomyynti kasvoi vahvasti ja vähittäiskauppa siirtyi verkkoon. Myyntikate parani. 

4 Square

Square on tuottanut erinomaisesti vuonna 2020, koska amerikkalaiset kuluttajat ovat pandemian johdosta vihdoin siirtyneet pois käteisestä ja mobiilimaksamiseen. Tämä trendi ei ole ihan heti loppumassa. Psst… Osake on myös niitä, joita salkunhoitajat haluavat esitellä vuoden lopun raporteissaan, joten ostopaine vuoden loppua kohden kiihtyy Squaren osakkeen kohdalla. Square on vahvasti kasvava “stay home” -osake.

Square on fintech-alan kärkiyhtiöitä ja sen tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän. Squaren visio on tarjota jokaiselle palveluita tai tuotteita myyvälle mahdollisuus vastaanottaa maksuja vaivattomasti ja kustannustehokkaasti. 

 • Q3:lla (heinä-syyskuu) yhtiön liikevaihto kasvoi 140 % 3,03 miljardiin dollariin (analyytikoiden ennuste 2,07 miljardia).
 • Oikaistu käyttökate oli 181 miljoonaa dollaria ja oikaistu EPS 0,34$ (ennuste 0,16$).
 • Squaren Cash Appin bruttokate kasvoi 212 %

5 Klepierre

Klepierre on sitten tyyliltään Squaren vastakohta ja löytyy TOP 10 arvo-osakkeet -listalta. Tämä ranskalainen osake on tuottanut vuonna 2020 heikosti, koska Klepierre REIT-muotoinen kauppakeskuksiin keskittynyt kiinteistöyhtiö. Osake pomppasi rokoteuutisista, koska on “home away” -osake. Psst… Suomen “klepierre” on Citycon.

 • 30.9. päättyneen 9 kk raportin mukaan liikevaihto laski noin 7,9 % vuodentakaisesta
 • Yhtiöllä hyvä likviditeettiasema ja A-luottoluokitus (negatiiviset näkymät).

6 Microsoft

Viimeisimpänä ja ei suinkaan vähäisimpänä listalla on Microsoft. Osake on johtavia teknologiayhtiöitä, joita salkussa on oltava. Lisäksi Microsoftin liiketoiminnat on kuin tehty pandemiamaailmaan, josta Q3 oli jälleen osoitus. Yhtiön voimakkaimmin kasvavat liiketoiminta-alueet tällä hetkellä ovat pilvipalvelut, kuten Azure.

 • 30.9.2020 päättyneellä kvartaalilla liikevaihto oli 37,2 miljardia (kasvua 12,4 %) ja operatiivinen tulos 15,9 miljardia (EBIT-% 42,7 %)
 • Analyytikoiden suositus on lisää 1,69 (Asteikko: 1 = osta, 5 = myy)

Timo Heikkilä, salkunhoitaja, Sijoittaja.fi:n perustajaSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxOSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy