Markkinakatsaus: rokoteuutiset pitävät osakemarkkinaa hengissä

Markkinkatsauksessa viimeaikaiset markkinakäänteet ja tärkeimmät poiminnat. Rokoteuutiset pitävät markkinaa hengissä ja siksi myös rotaatio voimissaan.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Markkinkatsauksessa viimeaikaiset markkinakäänteet ja tärkeimmät poiminnat. Rokoteuutiset pitävät markkinaa hengissä ja siksi myös rotaatio voimissaan.

Pfizer & BioNTech ja Modernan rokoteuutiset positiivista markkinoille

Pfizer, joka oli syksyllä yksi pisimmällä olevista rokotekehittäjistä, ja BioNTech kertoivat, 9.11.2020 että heidän koronavirusrokotteen teho oli ennakoitua parempi. Tasan viikon päästä tästä Moderna kertoi oman koronarokotteen myöhäisen vaiheen tutkimustuloksista ja tulokset olivat vieläkin parempia. Teho oli lähes 95 %. Etenkin Pfizerin rokoteuutinen aiheutti ennen näkemättömän rallin ns. ”home away” -osakkeissa kaikkialla maailmassa.

Pienyhtiöt nousussa. S&P 500 sinnittelee lähes huippulukemissa.

USA:n tärkeimpien indeksien kehityksessä voidaan havaita, että teknologiaindeksi Nasdaq 100 ei ole päässyt syyskuun toisen päivän huippuihin. S&P 500 -indeksi on toipunut syyskuun alun kurssilaskusta paremmin. Pienyhtiöitä seuraava Russell 2000 vastaavasti on vahvassa nousutrendissä ja lähes huippulukemissa.

Nasdaq 100

  • Huiput 2.9. 12470 pistettä
  • Pohjat 24.9. 10700 pistettä
  • Lasku huipuilta 14,2 %
  • Nyt 11985 pistettä

S&P 500

  • Huiput 16.10. 3630 pistettä
  • Pohjat 24.9. 10 3228 pistettä
  • Lasku huipuilta 9,8 %
  • Nyt 3582 pistettä

Russell 2000 (pienyhtiöt)

  • Huiput 18.10. 1808 pistettä
  • Pohjat 25.9. 10 1432 pistettä
  • Lasku huipuilta 10,1 %
  • Nyt 1784 pistettä

Sektorituotoissa myös eroa

Rotaatio on edelleen näkynyt sektorituotoissa. Teknologia on paras sektori pitkällä aikavälillä ja vuoden alusta, mutta viimeisen kuukauden tuotolla mitattuna heikoin sektori harkinnanvaraisen kulutuksen ohella.

Markkinariskit edelleen laskussa

Markkinariskit ovat edelleen pysytelleet alhaalla ja Markkinariski-indikaattorimme on laskussa. Tämä tukee riskisiä sijoituksia, kuten osakkeita.

Talous palautunut V-käyrällä

Talous on edelleen palautunut V-käyrällä. Nyt vahvimmat luvut ovat tulleet rakentamisen puolelta ja teollisuuden ostopäällikköindekseistä. Kuluttajien käyttäytymistä ja luottamusta mittaavat luvut ovat olleet odotuksia heikompia. Tämä johtuu pahentuneesta koronapandemiasta sekä USA:n elvytyspaketin jäämisestä juumiin presidentinvaaleihin. Myös EU:n elvytyspaketti on jumiutunut Puolan ja Bulgarian poliittiseen peliin.

G3-maiden talous on palautunut (GPS), kiitos likviditeetin (FCI).

Kuvan lähde: BlackRock

Koronatilanne pahentunut

Koronatilanne on pahentunut globaalisti. Tämä on heikentänyt kuluttajien käyttäytymistä ja luottamusta mittaavia lukuja.

Johtopäätökset ja sijoittajan näkökulma

Jäsenosiossa kerromme johtopäätökset markkinoista ja mitä sijoitusteemoja suosia.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Nordea ylitti ennusteet ensimmäisellä neljänneksellä
Analyysi: Nokian tulos näyttää paremmalta kuin onkaan
Tuloskausi käynnistyy – katso tulosennusteet Osaketyökalusta
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat