Osallistu osakeantiin!

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää vuonna 2023

Tutkimme, mitkä megatrendi-ETF:t ovat tuottaneet toistaiseksi parhaiten kuluvana vuotena. Vertailussa Eurooppa-listatut ETF:t, jotka ovat yksityissijoittajien ostettavissa. Erityisesti lohkoketjuteknologiaan ja puolijohteisiin sijoittavat rahastot pärjäsivät vertailussa.

Julkaistu: 15.08.2023 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit sijoittaminen sijoitusideat

Megatrendi

Megatrendillä tarkoitetaan pitkäkestoista isoa rakenteellista muutosta, joka vaikuttaa yhteiskuntarakenteisiin, muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ja yritysten valtasuhteita. Tämän hetken kuumimpia megatrendejä ovat teknologinen kehitys ja erityisesti tekoäly.

Tunnettuja megatrendejä ovat:

Megatrendi-ETF:t helposti työkalusta

Voit hakea ETF-työkalusta megatrendi-ETF:iä kirjoittamalla hakukenttään ”megatrendi” tai valitsemalla hakuvalikossa omaisuusluokaksi osake ja osakestrategiaksi megatrendi.

Tutustu ETF-työkaluun!
Näkymä ETF-työkalusta, kuinka löydät megatrendi-ETF:t.

ETF-työkalussa on oma Sijoitusideoita-osionsa. Sieltä sijoittaja löytää valmiita ETF-listauksia teemoittain. Yksi teemoista on Globaalit Megatrendit. Tämä lista sisältää Sijoittaja.fi:n tiimin poimimia Eurooppaan listattuja megatrendi-ETFiä.

ETF-työkalun sijoitusideoita välilehti.

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää

Kuluvana vuonna 2023 sijoitusmarkkinat ovat hiljalleen palautuneet raskaasta viime vuodesta. Nyt vuoden tultua hieman yli puoliväliin, on hyvä aika tutkailla, mitkä megatrendi-ETF:t ovat pärjänneet parhaiten. Keräsimme viisi parhaiten tuottanutta Eurooppa-listattua megatrendi-ETF:ää. Jätimme listauksesta pois Yhdysvalloissa listatut ETF:t, sillä suomalainen yksityissijoittaja ei voi sijoittajaa niihin. Ammattimaisilla sijoittajilla on enemmän valikoimaa, sillä globaalisti useat megatrendi-ETF ovat jenkkilistattuja, kuten Innovation Sharesin, ARK:in, Invescon ja First Trustin ETF:iä.

Lohkoketjuteknologialla alaansa uudelleenmuovanneisiin yhtiöihin sijoittava ETF on toistaiseksi parhaiten tuottanut megatrendi-ETF kuluvana vuonna

Alla on lista parhaiten tuottaneista Eurooppaan listatuista megatrendi-ETF:istä. Tuotot ovat euroissa per 14.8.2023. Löydät ETF:t pörssivälittäjältäsi tai ETF-työkalusta kaupankäyntitunnuksella tai ISIN-koodilla. Lue lisää artikkelista: Miten löydän ETF-rahastot pörssivälittäjältäni?

 1. Tähän mennessä parhaiten vuonna 2023 tuottanut megatrendi-ETF on VanEckin Crypto & Blockchain Innovators ETF, joka sijoittaa nimensä mukaan yhtiöihin, jotka muokkaavat/muuttavat toimialaansa lohkoketjuteknologiaa hyödyntäen, +173,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: DAPP.L / DAVV.DE – ISIN:  IE00BMDKNW35
  • Rahasto sijoittaa maailmanlaajuisesti yhtiöihin, jotka käyttävät lohkoketjuteknologiaa muuttaakseen toimialoja, erityisesti finanssisektoria. ETF:n omistuksiin kuuluu muun muassa kryptovaluuttapörssejä, ohjelmistoyhtiöitä, jotka hyödyntävät tuotteisaan lohkoketjuja sekä kryptovaluuttoja louhivia yhtiötä.
 2. Toiselle sijalle yltää iSharesin Blockchain Technology ETF, joka sijoittaa niin ikään lohkoketjuja hyödyntäviin yhtiöihin, + 103,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: BLKC.AS / CBUT.DE – ISIN:  IE000RDRMSD1
  • Omistaa lohkoketjuteknologiaa kehittävien ja -mahdollistavien yhtiöiden osakkeita. ETF sijoittaa myös sellaisiin yhtiöihin, jotka suunnittelevat ja tuottavat mm. louhintaa mahdollistavaa teknologiaa, kuten prosessointisiruja.
 3. Kolmantena vertailussa on Finecon puolijohde- ja puolijohdeväline yhtiöihin sijoittava ETF, + 54,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: FAMMWSA.MI – ISIN: IE000C87OS21
  • Sijoittaa kehittyneiden maiden suuriin ja keskisuuriin puolijohdesektorin yhtiöihin.
 4. Neljännen sijan nappasi Amundin ESG-arvoilla screenattu puolijohdeyhtiöihin sijoittava ETF, + 45,0 %.
  • kaupankäyntikoodi: CHIPM.PA / LSMC.DE – ISIN: LU1900066033
  • Sijoituksillaan rahasto seuraa MSCI ACWI Semiconductors & Semiconductor Equipment ESG Filtered Net Total Return -indeksiä. Indeksi puolestaan sisältää maailmanlaajuisesti puolijohde- ja puolijohdevälineyhtiöitä, jotka täyttävät tietyt ESG-kriteerit.
 5. Viidennelle sijalle vertailussa pääsi Xtrackersin Artificial Intelligence & Big Data ETF, + 40,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: XAIX.DE – ISIN: IE00BGV5VN51
  • Xtrackersin ETF-rahasto seuraa tarkasti Nasdaq Yewno Global Artificial Intelligence and Big Data  -indeksiä. Kyseinen indeksi koostuu sellaisten yhtiöiden osakkeista, joiden toiminta liittyy tekoälyyn, tietojenkäsittelyyn ja tietoturvaan. Osakkeet on valittu maailmanlaajuisesti, niin kehittyneiltä kuin kehittyviltä markkinoilta.
Top 5 eniten tuottaneet, eurooppa-listatut megatrendi-ETF:t.

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 3 000 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy