northcrypto

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää vuonna 2022

Tutkimme, mitkä megatrendi-ETF:t ovat tuottaneet parhaiten kuluvana vuotena. Vertailussa Eurooppa-listatut ETF:t, jotka ovat yksityissijoittajien ostettavissa. Erityisesti puhdas energia sekä vahvat ESG-profiilit pääsivät kärkisijoille.

Julkaistu: 24.11.2022 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit sijoittaminen sijoitusideat

Megatrendi

Megatrendillä tarkoitetaan pitkäkestoista isoa rakenteellista muutosta, joka vaikuttaa yhteiskuntarakenteisiin, muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ja yritysten valtasuhteita. Tämän hetken tärkeimpiä megatrendejä ovat teknologinen kehitys ja ilmastonmuutos.

Tunnettuja megatrendejä ovat:

Megatrendi-ETF:t helposti työkalusta

Voit hakea ETF-työkalusta megatrendi-ETF:iä kirjoittamalla hakukenttään ”megatrendi” tai valitsemalla hakuvalikossa omaisuusluokaksi osake ja osakestrategiaksi megatrendi.

Tutustu ETF-työkaluun!
Näkymä ETF-työkalusta, kuinka löydät megatrendi-ETF:t.

ETF-työkalussa on oma Sijoitusideoita-osionsa. Sieltä sijoittaja löytää valmiita ETF-listauksia teemoittain. Yksi teemoista on Globaalit Megatrendit. Tämä lista sisältää Sijoittaja.fi:n tiimin poimimia Eurooppaan listattuja megatrendi-ETFiä.

ETF-työkalun sijoitusideoita välilehti.

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää

Kuluvan vuosi on ollut raskas sijoitusmarkkinoilla. Nyt vuoden ollessa lopuillaan, on hyvä aika tutkailla, mitkä megatrendi-ETF:t ovat selvinneet parhaiten karhumarkkinasta. Keräsimme viisi parhaiten tuottanutta Eurooppa-listattua megatrendi-ETF:ää. Jätimme listauksesta pois Yhdysvalloissa listatut ETF:t, sillä suomalainen yksityissijoittaja ei voi sijoittajaa niihin. Ammattimaisilla sijoittajilla on enemmän valikoimaa, sillä globaalisti useat megatrendi-ETF ovat jenkkilistattuja, kuten Innovation Sharesin, ARK:in, Invescon ja First Trustin ETF:iä.

Vastuullisiin eurooppalaisiin energiayhtiöihin sijoittanut ETF on kuluvana vuonna parhaiten tuottanut megatrendi-ETF

Alla on lista parhaiten tuottaneista Eurooppaan listatuista megatrendi-ETF:istä. Tuotot ovat euroissa per 24.11.2022. Löydät ETF:t pörssivälittäjältäsi tai ETF-työkalusta kaupankäyntitunnuksella tai ISIN-koodilla. Lue lisää artikkelista: Miten löydän ETF-rahastot pörssivälittäjältäni?

 1. Kuluvana vuonna parhaiten tuottanut megatrendi-ETF on Xtrackersin MSCI Europe Energy ESG Screened ETF, joka sijoittaa vastuullisiin eurooppalaisiin energiayhtiöihin, +33,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: DXSD.DE – ISIN:  LU0292101796
  • Rahasto omistaa suuria ja keskisuuria europpalaisia yhtiöitä, jotka luokitellaan energiasektorille GIC-standardien mukaan. Rahastoon valitaan kuitenkin vain osakkeita, jotka täyttävät tietyt ESG-vaatimukset.
 2. Toiselle sijalle yltää Xtrackersin ETF, joka sijoittaa Latinalaisen Amerikan matalan hiilijalanjäljen omaaviin yhtiöihin,+ 16,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: DBX3.DE – ISIN:  LU0292108619
  • Omistaa suurten- ja keskisuurten Latinalaisen Amerikan yhtiöiden osakkeita. Sijoituskohteet valitaan sen mukaan, että niiden hiilijalanjälki on pieni ja jotka saavat korkeat ESG -pisteet.
 3. Kolmantena vertailussa on Invescon aurinkoenergiayhtiöihin sijoittava ETF, + 15,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: RAYS.L / SOLR.DE – ISIN: IE00BM8QRZ79
  • Omistaa aurinkoenergiayhtiöitä ympäri maailman. Rahasto ei sijoita ainoastaan aurinkoenergian tuotantoon keskittyviin yhtiöihin, vaan ETF hajauttaa varansa koko sektorin sisällä arvonluontiketjun jokaiseen vaiheeseen.
 4. Neljännen sijan nappasi SPDR:n korkeaa osinkoa jakaviin, ESG-kriteerit täyttäviin yhdysvaltalaisiin yhtiöihin sijoittva ETF, + 13,0 %.
  • kaupankäyntikoodi: ZPD6.DE – ISIN: IE00BYTH5R14
  • Sijoituksillaan rahasto seuraa S&P ESG High Yield Dividend Aristocrats -indeksiä. Indeksi puolestaan sijoittaa tietyt ESG-kriteerit täyttäviin S&P Composite 1500 -listan yhtiöihin, jotka ovat kasvattaneet tasaisesti vuotuista osinkoaan vähintään 20 vuotta.
 5. Viidennelle sijalle tämän vuoden listalla pääsi iSharesin puhtaan energian tuotantoon sijoittava ETF, + 7,3 %.
  • Kaupankäyntikoodi: INRG.L / IQQH.DE – ISIN: IE00B1XNHC34
  • Omistaa puhtaan energian tuotantoon liitoksissa olevia yhtiöitä maailmanlaajuisesti, niin kehittyneiltä kuin kehittyviltä markkinoilta.
  • iShares Global Clean Energy UCITS ETF oli vuoden 2020 parhaiten tuottanut ETF.
Top 5 eniten tuottaneet, eurooppa-listatut megatrendi-ETF:t.

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 2 500 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy