estateguru

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää vuonna 2022

Tutkimme, mitkä megatrendi-ETF:t ovat tuottaneet parhaiten kuluvana vuotena. Vertailussa Eurooppa-listatut ETF:t, jotka ovat yksityissijoittajien ostettavissa. Erityisesti puhdas energia sekä vahvat ESG-profiilit pääsivät kärkisijoille.

Julkaistu: 18.08.2022 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit sijoittaminen sijoitusideat

Megatrendi

Megatrendillä tarkoitetaan pitkäkestoista isoa rakenteellista muutosta, joka vaikuttaa yhteiskuntarakenteisiin, muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ja yritysten valtasuhteita. Tämän hetken tärkeimpiä megatrendejä ovat: teknologinen kehitys ja ilmastonmuutos.

Tunnettuja megatrendejä ovat:

Megatrendi-ETF:t helposti työkalusta

Voit hakea ETF-työkalusta megatrendi-ETF:iä kirjoittamalla hakukenttään “megatrendi” tai valitsemalla hakuvalikossa omaisuusluokaksi osake ja osakestrategiaksi megatrendi.

Tutustu ETF-työkaluun!
Näkymä ETF-työkalusta, kuinka löydät megatrendi-ETF:t.

ETF-työkalussa on oma Sijoitusideoita-osionsa. Sieltä sijoittaja löytää valmiita ETF-listauksia teemoittain. Yksi teemoista on Globaalit Megatrendit. Tämä lista sisältää Sijoittaja.fi:n tiimin poimimia Eurooppaan listattuja megatrendi-ETFiä.

ETF-työkalun sijoitusideoita välilehti.

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää

Kuluvan vuoden alku oli raskas sijoitusmarkkinoilla. Nyt vuoden taituttua loppupuolelle, on hyvä aika tutkailla, mitkä megatrendi-ETF:t selvisivät parhaiten alkuvuoden karhumarkkinasta. Keräsimme viisi parhaiten tuottanutta Eurooppa-listattua megatrendi-ETF:ää. Jätimme listauksesta pois Yhdysvalloissa listatut ETF:t, sillä suomalainen yksityissijoittaja ei voi sijoittajaa niihin. Ammattimaisilla sijoittajilla on enemmän valikoimaa, sillä globaalisti useat megatrendi-ETF ovat jenkkilistattuja, kuten Innovation Sharesin, ARK:in, Invescon ja First Trustin ETF:iä.

Aurinkoenergiaa tuottaviin yhtiöihin sijoittanut ETF on kuluvana vuonna parhaiten tuottanut megatrendi-ETF

Alla on lista parhaiten tuottaneista Eurooppaan listatuista megatrendi-ETF:istä. Tuotot ovat euroissa per 18.8.2022. Löydät ETF:t pörssivälittäjältäsi tai ETF-työkalusta kaupankäyntitunnuksella tai ISIN-koodilla. Lue lisää artikkelista: Miten löydän ETF-rahastot pörssivälittäjältäni?

 1. Kuluvana vuonna parhaiten on tuottanut Invescon aurinkoenergiayhtiöihin sijoittava ETF, + 20,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: RAYS.L / SOLR.DE – ISIN: IE00BM8QRZ79
  • Omistaa aurinkoenergiayhtiöitä ympäri maailman. Rahasto ei sijoita ainoastaan aurinkoenergian tuotantoon keskittyviin yhtiöihin, vaan ETF hajauttaa varansa koko sektorin sisällä arvonluontiketjun jokaiseen vaiheeseen.
 2. Toisena on iSharesin puhtaan energian tuotantoon sijoittava ETF, + 16,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: INRG.L / IQQH.DE – ISIN: IE00B1XNHC34
  • Omistaa puhtaan energian tuotantoon liitoksissa olevia yhtiöitä maailmanlaajuisesti, niin kehittyneiltä kuin kehittyviltä markkinoilta.
  • iShares Global Clean Energy UCITS ETF oli vuoden 2020 parhaiten tuottanut ETF.
 3. Kolmannelle sijalle yltää Xtrackersin ETF, joka sijoittaa Latinalaisen Amerikan matalan hiilijalanjäljen omaaviin yhtiöihin, + 13,0 %.
  • Kaupankäyntikoodi: DBX3.DE – ISIN:  LU0292108619
  • Omistaa suurten- ja keskisuurten Latinalaisen Amerikan yhtiöiden osakkeita. Sijoituskohteet valitaan sen mukaan, että niiden hiilijalanjälki on pieni ja jotka saavat korkeat ESG -pisteet.
 4. Neljäntenä on Xtrackersin maailmalaajuisesti yleishyödykeyhtiöihin sijoittava ETF, + 9,3 %.
  • Kaupankäyntikoodi: XDWU.DE – ISIN: IE00BM67HQ30
  • Sijoittaa yleishyödykkeitä, kuten sähköä tai juomavettä tuottaviin yhtiöihin ympäri maailman.
 5. Viidentenä on UBS:n korkeaa osinkoa jakaviin ESG-yhtiöihin sijoittava ETF, + 1,6 %.
  • Kaupankäyntikoodi: UBUM.DE – ISIN: IE00BMP3HG27
  • Omistaa korkeaa osinkoa jakaviin, korkeat ESG-pisteet saaviin yhtiöihin ympäri maailman. Tämän lisäksi sijoitettavien yhtiöiden tulee läpäistä tietyt kestävän kehityksen kriteerit.
Top 5 eniten tuottaneet, eurooppa-listatut megatrendi-ETF:t.

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 2 500 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!startup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


startup lions
Estateguru

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy