kiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää

Tutkimme, mitkä megatrendi-ETF:t ovat tuottaneet parhaiten kuluvana vuotena. Vertailussa Eurooppa-listatut ETF:t, jotka ovat yksityissijoittajien ostettavissa. Verkkokauppa, puhdas vesi ja vahvat ESG-profiilit pääsivät kärkisijoille.

Julkaistu: 21.12.2021 Kirjoittaja:

ETF Globaalit megatrendit megatrendit sijoitusideat

Megatrendi

Megatrendillä tarkoitetaan pitkäkestoista isoa rakenteellista muutosta, joka vaikuttaa yhteiskuntarakenteisiin, muuttaa kuluttajakäyttäytymistä ja yritysten valtasuhteita. Tämän hetken tärkeimpiä megatrendejä ovat: teknologinen kehitys ja ilmastonmuutos.

Tunnettuja megatrendejä ovat:

Megatrendi-ETF:t helposti työkalusta

Voit hakea ETF-työkalusta megatrendi-ETF:iä kirjoittamalla hakukenttään “megatrendi” tai valitsemalla hakuvalikossa omaisuusluokaksi osake ja osakestrategiaksi megatrendi.

Tutustu ETF-työkaluun!
Näkymä ETF-työkalusta, kuinka löydät megatrendi-ETF:t.

ETF-työkalussa on oma Sijoitusideoita-osionsa. Sieltä sijoittaja löytää valmiita ETF-listauksia teemoittain. Yksi teemoista on Globaalit Megatrendit. Tämä lista sisältää Sijoittaja.fi:n tiimin poimimia Eurooppaan listattuja megatrendi-ETFiä.

ETF-työkalun sijoitusideoita välilehti.

Viisi parhaiten tuottanutta megatrendi-ETF:ää

Suomalainen yksityissijoittaja ei voi sijoittajaa USA-listattuihin ETF:iin. Ammattimaisilla sijoittajilla on enemmän valikoimaa, sillä globaalisti useat megatrendi-ETF ovat jenkkilistattuja, kuten Innovation Sharesin, ARK:in, Invescon ja First Trustin ETF:iä.

Mielenkiintoista listauksessa on se, että vuoden 2020 parhaiten tuottanut ETF, iShares Global Clean Energy ETF, on yksi heikoimmin tuottaneista ETF:istä. Sen tuotto on tältä vuodelta miinuksella -19 %.

Verkkokaupan logistiikkayhtiöihin sijoittava ETF tuotti parhaiten tänä vuonna 2021

Alla on lista parhaiten tuottaneista Eurooppaan listatuista megatrendi-ETF:istä. Tuotot ovat euroissa per 20.12.2021. Löydät ETF:t pörssivälittäjältäsi tai ETF-työkalusta kaupankäyntitunnuksella tai ISIN-koodilla. Lue lisää artikkelista: Miten löydän ETF-rahastot pörssivälittäjältäni?

 1. Kuluvana vuotena parhaiten on L&G:n verkkokaupan logistiikkayhtiöihin sijoittava ETF +25 %.
  • Kaupankäyntikoodi: GEECOG.L / ETLH.DE – ISIN: IE00BF0M6N54
  • Omistaa verkkokaupan kasvusta hyötyviä logistiikka-alan yhtiöitä ympäri maailman mm. laivarahti-, posti- ja kuriiripalveluyrityksiä.
 2. Toisena on L&G:n puhtaan veden tuotantoon sijoittava ETF +24 %.
  • Kaupankäyntikoodi: GLGG.L – ISIN: IE00BK5BC891
  • Omistaa puhtaan veden tuotantoon osallistuvia yhtiöitä ympäri maailman.
 3. Kolmantena on Ossiamin vastuullisiin ja omalla toimialallaan vähähiilisiin yhtiöihin sijoittava ETF +24 %.
  • Kaupankäyntikoodi: OUFU.DE – ISIN: IE00BJBLDJ48
  • Omistaa osakkeita hajautetusti useilta toimialoilta. Suurin paino energia-, rahoitus-, teollisuus- ja terveydenhuoltoalan yhtiöissä.
 4. Neljäntenä on Lyxorin ETF, joka sijoittaa sektoriinsa nähden vankan ESG-profiilin omaaviin Yhdysvaltalaisiin yhtiöihin +23 %.
  • Kaupankäyntikoodi: LES1.DE – ISIN: LU1792117696
  • Omistaa osakkeita Yhdysvaltalaisista suuren- ja keskiluokan yhtiöistä, joilla on hyvä ESG-profiili toimintasektoriinsa nähden tai jotka ovat kehittäneet ESG-profiiliaan yhtäjaksoisesti.
 5. Viidentenä on Credit Suisse Index Fundin vastaava, sektoriinsa nähden hyvän ESG-profiilin omaaviin Yhdysvaltalaisiin yhtiöihin sijoittava ETF +23 %.
  • Kaupankäyntikoodi: CSY2.DE – ISIN: IE00BJBYDP94
  • Omistaa osakkeita Yhdysvaltalaisista suuren- ja keskiluokan yhtiöistä, joilla on toimintasektoriinsa nähden hyvä ESG-profiili.
Top 5 eniten tuottaneet, eurooppa-listatut megatrendi-ETF:t.

Löydä tehokkaimmat ETF:t tuhansien ETF:ien joukosta!

ETF-työkalun avulla ETF:ien vertailu ja valinta on helppoa. Mukana yli 2 500 ETF:ää. Löydät työkalusta myös valitsemiamme valmiita ETF-ideoita ja mallisalkkuja.

Tutustu ETF-työkaluun!


BSS merkintäoikeusanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy