New call-to-action

Toimitusjohtaja Surin viimeinen kvartaali Nokian johdossa oli vahva

Nokian tulos oli odotuksia parempi. Yhtiö myös nosti ohjausta. Liikevaihto laski, mutta se tuskin estää positiivista kurssireaktiota.

Julkaistu: 31.07.2020 Kirjoittaja:

Nokia osakkeet sijoitusideat tulokset

Nokian Q2-tulos

Nokian liikevaihto oli 5 092 M€ (analyytikoiden ennuste 5 293 M€) ja ei-IFRS-liikevoitto 423 M€ (ennuste 307 M€). Johdon mukaan Nokia paransi suoritustaan vahvasti toisella vuosineljänneksellä. Kannattavuus ylitti odotukset, kassavirta parani merkittävästi, Nokia näki selviä merkkejä paluusta vahvaan asemaan mobiiliradioliiketoiminnassa, ja osakekohtainen tulos kasvoi verrattuna edellisvuoteen COVID-19:n aiheuttamista haasteista huolimatta.

Kannattavuuden parantumista vuosineljänneksellä tuki Networks-segmentin bruttokateprosentin kasvu 4,5 prosenttiyksiköllä. Liikevaihto laski 11 %, mutta Nokia odottaa, että valtaosa COVID-19:n vuoksi toteutumattomasta vuosineljänneksen myynnistä siirtyy tuleville kausille. Liikevaihto laski rajusti Kiinassa, mutta tämä oli odotettua, sillä yhtiö ei tavoittele markkinaosuutta Kiinassa.

Nokia nosti ohjausta. Osakekohtaisen tulokse odotetaan olevan 0,25 euroa (+/- 5 senttiä) ja ei-ifrs liikevoittoprosentin 9,5 % (aiemmin 9,0%). Jatkuvan vapaan kassavirran odotetaan olevan selvästi positiivinen. Nettokassa oli 1,7 miljardia. Suoritus positiivinen.

Nokian näkymät

Lähde Nokian Q2-raportti

Sijoittajan näkökulma

Nokia jatkoi siitä, mihin Q1:llä jäi. Tulos ylitti odotukset ja yhtiö jopa nosti ohjausta. Edelleen negatiivista oli liikevaihdon lasku (11 %), mutta tähän syynä on Kiina ja COVID-19-kriisi. Nokia tosin odottaa saavansa pandemian vuoksi siirtyneen myynnin takaisin, mikä lupaa hyvää tuleville kvartaaleille.

Toimitusjohtaja Suri jätti viimeisestä kvartaalista hyvä maun, josta uuden toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin on hyvä jatkaa.

Ennakoimme, että Nokian positiivinen kurssimomentti jatkuu sijoittajien luottamuksen palautuessa. Ennakoimme edelleen, että Nokian osakkeessa on nousuvaraa vuoden 2020 loppuun 4,00 – 4,50 euron tasoille ja jopa sen yli.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy