Nokia onnistui hienosti – tulos sijoittajan näkökulmasta

Nokia julkisti hyvän Q1-raportin, joka palauttaa markkinoiden luottamusta. Ennakoimme, että kurssi nousee positiivisen markkinamomentin imussa. Katso, mille tasoille ennakoimme Nokian kurssin nousevan.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nokia julkisti hyvän Q1-raportin, joka palauttaa markkinoiden luottamusta. Ennakoimme, että kurssi nousee positiivisen markkinamomentin imussa. Katso, mille tasoille ennakoimme Nokian kurssin nousevan.

Nokian Q1 tyypillisesti heikko -nyt hyvä

Nokian liikevaihto oli 4 913 M€ (analyytikoiden ennuste 5 107 M€) ja ei-IFRS-liikevoitto 116 M€ (ennuste 56,4 M€). Johdon mukaan ensimmäinen neljännes oli vakaa ja laajaa kannattavuuden parantuminen edellisvuoteen verrattuna oli muutostoimenpiteiden ja tuotekustannusten vähennystoimien ansiota. Nokia Software -segmentin neljännes oli erinomainen katteiden parantuessa merkittävästi ja kehityksen ollessa vahvaa asiakkaissa Pohjois-Amerikassa. Nokia Enterprise -liiketoiminnan liikevaihto kasvoi kaksinumeroisin luvuin. Nokia paransi myös kassa-asemaa 6,3 miljardiin euroon, mutta nettokassa laski 1,3 miljardiin euroon.

Ensimmäisellä neljänneksellä COVID-19:stä johtuvien haasteiden vaikutus liikevaihtoon oli noin 200 miljoonaa euroa, ja tämä johtui pääasiassa Kiinaan liittyvistä toimitushäiriöistä. Johdon mukaan COVID-19:n vaikutus kohdistuu pääosin toiseen neljännekseen, ja Suri uskoo toimialan kestävän kriisiä melko hyvin, vaikka se ei olekaan sille immuuni. Huomattavaa on, että verkkokapasiteetin tarpeessa on havaittu valtavaa kasvua. Suoritus positiivinen.

Nokian ohjaus

Nokia laski lievästi ohjausta ja odottaa EPS:in olevan 0,23 euroa ja ei-IFRS-liikevoiton 9,0 %. Tämä COVID-19-pandemia huomioiden oli kuitenkin hyvä ohjaus.

Sijoittajan näkökulma

Nokia on tekemässä pienimuotoista comebackia, mikä ilahduttaa suomalaisia sijoittajia. COVID-19-pandemia hidastaa väliaikaisesti verkkorakentamista, mutta kohentaa pitkän aikavälin tarpeita, mikä on positiivista Nokialle.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Elisa aloitti vuoden vakaalla suorituksella
Tekoälyuutiset: robottijalkapalloa ja tekoäly-influenssereita
Laaja markkinakatsaus: sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat