Northcrypto

Nokia onnistui hienosti – tulos sijoittajan näkökulmasta

Nokia julkisti hyvän Q1-raportin, joka palauttaa markkinoiden luottamusta. Ennakoimme, että kurssi nousee positiivisen markkinamomentin imussa. Katso, mille tasoille ennakoimme Nokian kurssin nousevan.

Julkaistu: 30.04.2020 Kirjoittaja:

Nokia osakkeet sijoitusideat tulokset

Nokian Q1 tyypillisesti heikko -nyt hyvä

Nokian liikevaihto oli 4 913 M€ (analyytikoiden ennuste 5 107 M€) ja ei-IFRS-liikevoitto 116 M€ (ennuste 56,4 M€). Johdon mukaan ensimmäinen neljännes oli vakaa ja laajaa kannattavuuden parantuminen edellisvuoteen verrattuna oli muutostoimenpiteiden ja tuotekustannusten vähennystoimien ansiota. Nokia Software -segmentin neljännes oli erinomainen katteiden parantuessa merkittävästi ja kehityksen ollessa vahvaa asiakkaissa Pohjois-Amerikassa. Nokia Enterprise -liiketoiminnan liikevaihto kasvoi kaksinumeroisin luvuin. Nokia paransi myös kassa-asemaa 6,3 miljardiin euroon, mutta nettokassa laski 1,3 miljardiin euroon.

Ensimmäisellä neljänneksellä COVID-19:stä johtuvien haasteiden vaikutus liikevaihtoon oli noin 200 miljoonaa euroa, ja tämä johtui pääasiassa Kiinaan liittyvistä toimitushäiriöistä. Johdon mukaan COVID-19:n vaikutus kohdistuu pääosin toiseen neljännekseen, ja Suri uskoo toimialan kestävän kriisiä melko hyvin, vaikka se ei olekaan sille immuuni. Huomattavaa on, että verkkokapasiteetin tarpeessa on havaittu valtavaa kasvua. Suoritus positiivinen.

Nokian ohjaus

Nokia laski lievästi ohjausta ja odottaa EPS:in olevan 0,23 euroa ja ei-IFRS-liikevoiton 9,0 %. Tämä COVID-19-pandemia huomioiden oli kuitenkin hyvä ohjaus.

Sijoittajan näkökulma

Nokia on tekemässä pienimuotoista comebackia, mikä ilahduttaa suomalaisia sijoittajia. COVID-19-pandemia hidastaa väliaikaisesti verkkorakentamista, mutta kohentaa pitkän aikavälin tarpeita, mikä on positiivista Nokialle.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy