Päivän parhaat tulokset ja pelottavimmat pettymykset

Kiireinen tulospäivä erotti jyvät akanoista. Metsäyhtiöt ja Valmet jatkavat vakuuttavaa menoa. Päivän paras oli teknologiayhtiö Qt. Mitkä muut yllättivät iloisesti? Entä, mitkä tulokset herättivät pelon värinöitä?

Julkaistu: 23.04.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Tulospoiminnat 23.4.2020 sijoittajan näkökulmasta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!

Qt päivän paras

Metsäyhtiöt ovat syklisistä sektoreista suosikkejamme. Pienistä teknologiayhtiöstä ikisuosikkimme vuodesta 2017 lähtien, Qt, vastasi päivän parhaasta tuloksesta. Pahimmat pelot hälventyivät rajusti laskeneen Cityconin osakkeen päältä.

UPM:n liikevaihto oli 2 287 M€ (analyytikkojen ennuste 2 338 M€) ja oikaistu liikevoitto 279 M€ (ennuste 236M€). Johdon mukaan UPM:llä on erittäin vahva tase sekä ketterä ja tehokas toimintatapa. Näin ollen yhtiö on hyvin valmistautunut nykyiseen epävarmuuteen ja pystyy jatkossa strategian ja kasvuhankkeiden toteuttamista. Liikevaihdon 15 %:n lasku johtui alemmista sellun ja paperin hinnoista sekä graafisten paperien toimitusten vähenemisestä. COVID-19 -pandemia ei vaikuttanut merkittävästi UPM:n toimintaan ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

Vuosineljänneksen lopussa UPM perui arvionsa kuluvan vuoden näkymistä, eikä toistaiseksi anna uutta arviota. Erilaiset pandemian aiheuttamat sulkutoimenpiteet koskettavat jopa kolmannesta maailman väestöstä, mikä aiheuttaa ennennäkemätöntä epävarmuutta maailmantaloudessa. Monet UPM:n tuotteista tyydyttävät välttämättömiä jokapäiväisiä tarpeita, ja erityisesti sellun, erikoispaperien ja tarramateriaalien kysyntä saattaa olla pandemian aikana suhteellisen vakaata. Toisaalta graafisten paperien, vanerin ja sahatavaran kysyntä todennäköisesti kärsii sulkutoimista ja niistä aiheutuvasta globaalista taantumasta. Suoritus positiivinen.

Qt Groupin liikevaihto oli 18,4 M€ (ennuste 16,5 M€) ja liiketulos 2,2 M€ (ennuste 0,8 M€). Qt-konsernin erittäin vahva kasvu jatkui vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Liikevaihto kasvoi kaikilla maantieteellisillä alueilla, mutta erityisesti kasvua tuli Aasiasta kulutuselektroniikan ja autoteollisuuden asiakkuuksista. Koronaepidemian vaikutus yhtiön liiketoimintaan oli katsauskaudella kuitenkin vähäinen. Kumppanuus LG Electronicsin kanssa syventyi katsauskaudella. Tammikuussa allekirjoitettu sopimus kattaa yhteistyön teknologian ja liiketoimintamahdollisuuksien kehityksestä sulautetuissa järjestelmissä esimerkiksi autoteollisuuden, robotiikan ja älykotien markkinoilla. Suoritus vahvasti positiivinen

Cityconin operatiivinen liikevoitto oli 46,2 M€ (ennuste 46,4 M€). Taloudellinen vuokrausaste heikkeni hieman ja oli 94,5 %. Heikommat valuuttakurssit laskivat nettovuokratuottoja. Koronaviruksen vaikutukset alkoivat näkyä maaliskuun loppupuolella. Kaupunkialueisiin ja päivittäistavarakauppoihin keskittyvä strategia tuo vakautta poikkeuksellisina aikoina. Suhteellisen suuri osuus Cityconin vuokrakannasta koostuu päivittäistavarakaupoista, apteekeista, terveydenhuollon palveluista sekä sosiaalipalveluista, mikä tasapainottaa vähittäiskaupan haasteita. Konservatiivinen rahoitusstrategia ja vahva likviditeetti vahvistavat taloutta. Citycon perui 26.3.2020 tulosohjeistuksen vuodelle 2020. Suoritus neutraali.

Parhaat ja pelottavimmat tulosjulkistukset

Jäsenille ja Osakesäästötilipalvelun tilanneille suunnatussa osiossa käymme kaikki päivän tärkeimmät tulosjulkistajien tulokset läpi.


Haluatko lukea koko artikkelin?


Tämä sisältö on avoinna vain Sijoittaja.fi -jäsenille.
Liittymällä jäseneksi saat käyttöösi sijoittajan kaikki työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.
Tämä osio ei kuulu Osakesäästötilipalveluun.


Aloita kuukauden kokeilu eurolla!

Oletko jo Sijoittaja.fi -jäsen? Kirjaudu:

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy