Osaketyökalun kärkiosakkeet haastoivat indeksin helmikuussa

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

Lisäsimme Osaketyökaluun Kamuxin, Goforen, Kojamon ja Admicomin. Osaketyökalun TOP 5 -osakkeet pärjäsivät indeksille haastavassa markkinatilanteessa.

Julkaistu: 05.03.2020 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoitusideat

TOP 5 -osakkeet pärjäsivät indeksille

Olemme seuranneet Osaketyökalun parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuottokehitystä Osaketyökalun perustamisesta lähtien. Parhaat pisteet saaneet osakkeet ovat systemaattisesti voittaneet vertailuindeksit.

Osakkeet laskivat helmikuun loppupuolella koronaviruksen aiheuttamasta markkinapaniikista johtuen. Indeksi laski 9,4 %. Osaketyökalun TOP-osakkeet pärjäsivät seuraavasti:

 • TOP 5 -osakkeet -8,3 %
 • TOP 10 -osakkeet -9,9 %
 • TOP 15 -osakkeet -9,7 %
 • HEX 25 -indeksi -9,4 %

TOP-osakkeet

Osaketyökalussa on 109 kotimaista osaketta. Ne pisteytetään sijoitustutkimuksessa löydettyjen faktoreiden perusteella: momentti, kokonaisriski, laatu, arvo, kasvu ja osinko. Kokonaispisteiden perusteella houkuttelevimmat osakkeet ovat: eQ, Evli ja Capman.

Koronaviruksen aiheuttamassa markkinamyllerryksessä sijoittaja voi hyödyntää Osaketyökalua ja etsiä esimerkiksi matalariskisiä tai laatuyhtiöitä. Myös kasvuyhtiöt ovat hyvä valinta pitkään salkkuun, kun kurssit ovat laskeneet kasvuosakkeiden hintoja houkuttelevimmiksi.

Lisäsimme Osaketyökaluun uusia osakkeita maaliskuun alussa. Tervetuloa Kamux, Gofore, Admicom ja Kojamo! Kamux nousi suoraan sijalle 4. ja Parhaat Laatuosakkeet -listalle.

Q4/2019 eQ:n liikevaihto oli 15,6 M€ (ennuste 15,8 M€) ja liikevoitto 8,4 M€ (ennuste 8,0 M€). Johdon mukaan konsernin kasvun ajurina oli varainhoitoliiketoiminta, jonka liiketoiminnan ja tuloksen kasvu olivat jälleen poikkeuksellisen hyviä. eQ Varainhoidon nettoliikevaihto kasvoi viime vuonna 21 % ja liikevoitto jopa 30 %. Varainhoito-segmentin kulu/tuotto-suhde oli erinomaisella tasolla 42,7 %. eQ ennustaa, että varainhoito-segmentin nettoliikevaihto ja liikevoitto kasvavaa vuonna 2020. Osinkoa jaetaan 0,55 € ja pääoman palautusta 0,07 € (ennuste 0,73 €). Suoritus positiivinen.

Q4/2019 Evlin liiketoiminnan tuotot olivat 22,7 M€ (ennuste 21,0 M€) ja liikevoitto 8,7 M€ (ennuste 7,0 M€). Kolme ensimmäistä kvartaalia olivat Evlille hyviä ja neljäs kvartaali jatkoi samaa trendiä. Hallinnoitava varallisuus jatkoi nousuaan: vuoden lopussa hallinnoitavat varat olivat 14,3 miljardia euroa. Suoritus oli positiivinen. Ohjaus vuodelle 2020 on varovainen. Johto arvioi että vuoden 2020 liikevoitto on selvästi positiivinen.

Q4/2019 Capmanin liikevaihto oli 16,6 M€ (ennuste 11,2 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 7,6 M€ (ennuste 5,7 M€). Liikevaihto kasvoi 46 % ja vertailukelpoinen liikevoitto 110 % vuodentakaisesta. Liikevaihto kasvoi vertailukautta suuremmista (+5,9 M€ vertailukauteen) voitonjako-osuustuotoista sekä hallinnointi- että palveluliiketoimintojen vertailukautta suuremmista (+15,6 M€ vertailukauteen) palkkioista. Palveluliiketoiminnan kasvu muodostui pääosin Scalan onnistumispalkkioista sekä 27.2.2019 konsernilukuihin yhdistetyn JAM Advisorsin palkkioista. Vuosi oli todella hyvä Capmanilla liki kaikilla alueilla. Varojenjakoehdotus 13 senttiä/osake. Osinkoennuste oli 14 senttiä/osake. Suoritus positiivinen.

Osaketyökalut Sijoittaja.fi:n jäsenille

Osaketyökalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen ja löytyvät Sijoittajan työkalut -osiosta:

Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteenSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxOSAKESÄÄSTÄJIEN JÄSENILLE2 25% ETU VUOSIJÄSENYYDESTÄ OSTA JÄSENYYS TÄSTÄ!

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy