ETF-työkaluun uusi päivitys – mukana nyt ETF:ien listaustunnus Saksassa

Sijoittaja.fi:n työkalut ovat jatkuvassa kehityksessä. Uudistimme vastikään ETF-työkaluamme vastaamaan käyttäjien pitkäaikaiseen toiveeseen.

Sami Väänänen
Sami Väänänen

Sijoittaja.fi:n työkalut ovat jatkuvassa kehityksessä. Uudistimme vastikään ETF-työkaluamme vastaamaan käyttäjien pitkäaikaiseen toiveeseen.

Olemme kehittäneet ETF-työkaluamme. Käyttäjäpalautteissa on toivottu ETF:ien löytämistä helpommaksi. Ongelmana on ollut kahlaaminen kaupankäyntikoodien (”tickerien”) viidakossa. Jokaisella arvopaperivälittäjällä, pankilla ja tietosivulla on ollut oma käytäntönsä kaupankäyntikoodin ilmoittamiseksi.  Samaa ETF:ää voidaan listata monessa eri pörssissä ja monella eri kaupankäyntitunnuksella – vaikka itse ETF olisi sama.

Tutustu ETF-työkaluun tästä! Valitse, vertaile ja löydä tehokkaimmat yli 3000 ETF:n joukosta.

ETF-työkaluun kaksi ETF:ien löytämistä helpottavaa uudistusta

Useat välittäjät keskittyvät Saksassa listattujen ETF:ien tarjoamiseen. Yksi työkalumme uudistus on Lisätiedot-välilehdeltä löytyvä Saksa-listauksen kaupankäyntitunnus.

Toinen uudistus on ETF:n kuvaustekstistä löytyvä ISIN-koodi. ISIN-koodi on arvopaperin yksilöllinen tunniste. Usein arvopaperi löytyy parhaiten hakemalla ISIN-koodilla.

Esimerkiksi iShares Corp Bond 1-5yr UCITS ETF:n päälistauksen tunnus on IE15, mutta Saksassa sillä käydään kauppaa tunnuksella EUNT. ISIN-koodi on IE00B4L60045 ja se ei vaihtele kaupankäyntipörssistä riippuen.

Kannattaa myös tarkistaa, että onhan välittäjän ehdottama kaupankäyntipaikka sama kuin mikä itsellä oli mielessä. Kaupankäyntikulut usein vaihtelevat pörssien välillä.

Omaisuusluokille tarkempia luokituksia

Lisäsimme osakkeille ja korkosijoituksille uusia luokituksia. Voit hakea osake-ETF:ien joukosta nyt myös eri osakestrategioita, kuten laatua, osinkoa ja arvoa.

Voit myös valita kohdan ”valuuttakurssisuojattu”, mikäli haluat etsiä ETF:iä, joiden tuotto on suojattu valuuttakurssin muutoksilta. Ota huomioon, että suojaus ei aina ole euro sijoittajan näkökulmasta, vaan riippuu valuuttaparista, kuten esimerkiksi dollarista ja jenistä.

Korkopuolella valinnat ovat hieman erilaisia. Alla olevassa kuvaesimerkissä on valittu kelluvakorkoiset (”korkoriskiltä suojatut”) korko-ETF:t. Valikoista voi myös etsiä esimerkiksi inflaatioon sidottuja lainoja tai tiettyyn juoksuaikaan (maturiteettiin) pitäviä ns. ”target date” ETF:iä.

Lue lisää ETF-työkalusta

Sinua voisi kiinnostaa
ETF-rahastot ja niiden vertailu: Mitä tietoja löydät ETF-työkalusta?
Puolustusteollisuuden ETF:t vertailussa
Indeksisijoittamisen harhakäsitykset ja riskit
New call-to-action
Sijoittajan valinnat