tutustu NWB osakeantiin

Oho! Näin paljon ETF-rahastojen kulut ovat laskeneet finanssikriisin jälkeen

Pörssinoteerattujen rahastojen eli ETF:ien kulut ovat laskeneet finanssikriisin jälkeen lähes kolmanneksen. Raju kilpailu, ja ETF:ien suosion voimakas kasvu ajavat kuluja nopeasti alaspäin.

Julkaistu: 31.05.2017 Kirjoittaja:

ETF säästä kuluissa

ETF-rahastot: Halpoja ennen ja vielä halvempia nyt

Pörssinoteeratuista rahastoista eli ETF:istä on puhuttu jo reilusti yli vuosikymmenen ajan kustannustehokkaimpana tapana sijoittaa hajautetusti lähes mihin tahansa omaisuusluokkaan, toimialalle tai maantieteelliselle alueelle. Harva sijoittaja on kuitenkaan huomannut, miten paljon ETF:ien kulut ovat laskeneet viimeisten vuosien aikana, ja miten uskomattoman halpoja niistä oikeasti on tullut.

Kasvava kilpailu ja sijoittajien siirtyminen kohti edullisempia passiivisia rahastovaihtoehtoja ovat ajaneet ETF-rahastojen kuluja alaspäin. Investment Company Instituten mukaan Yhdysvaltalaisten osake-ETF:ien kustannukset ovat tippuneet lähes kolmanneksella finanssikriisin jälkeen vuoden 2016 loppuun mennessä.

Kulut laskeneet 32 % finanssikriisin jälkeen

Osake-ETF:ien kustannukset ovat laskeneet lähes kolmanneksen eli hurjat 32 % vuosien 2009 ja 2016 välillä 0,32 prosentista 0,23 prosenttiin. Myös korko-ETF:issä on tapahtunut pientä laskua vuoden 2013 jälkeen kulujen tiputtua 0,26 prosentista 0,20 prosenttiin.

ETF, ETF-rahastot, kulut

Kilpailu kovenee yhä, ja kulujen alentaminen sijoittajien eduksi jatkuu. Esimerkiksi Deutsche Asset Management, yksi Euroopan johtavista ETF-toimijoista, julkisti huhtikuussa alentavansa db X-trackers ETF-rahastojensa kuluja 10-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi. Kilpajuoksu kohti nollakuluisia rahastoja jatkuu. Suomessa Nordnet on ensimmäisenä tuonut markkinoille Superrahastot, joiden hallinnointikulut ovat 0 %. Voit lukea analyysimme Nordnetin Superrahastoista tästä.

ETF-rahastojen suosio hurjassa kasvussa

Kulujen halventuessa ja tarjonnan parantuessa viisas raha siirtyy enenevissä määrin kalliista perinteisistä rahastoratkaisusta kohti ETF-sijoittamista. Alla olevassa kuvaajassa näkyy aktiivisiin rahastoihin, indeksirahastoihin ja ETF-tuotteisiin sijoitettujen pääomien määrän kasvu vuosina 2007–2015. Aktiivisista rahastoista lähti pääomia 835 miljardia samaan aikaan kun ETF-rahastot ja indeksirahastot keräsivät yhteensä 1155 miljardia dollaria lisää pääomia.

Rahavirrat, indeksirahastot, aktiiviset rahastot, ETF-rahastot

Lataa ETF-opas ja lue lisää

Mikä on ETF? Miten voin hyödyntää ETF:iä sijoitustoiminnassani? Miten valitsen tehokkaimmat ETF:t? Näihin kysymyksiin vastaa ytimekkäästi Sijoittaja.fi:n tuottama ilmainen opas.

Opi ETF-sijoittajaksi - lataa opas!tutustu NWB osakeantiin


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialboxosakeanti käynnissä

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy