Mikä on Suomen paras osakerahasto?

Päivitimme Suomen parhaat rahastot -vertailumme. Kärjessä ovat pienyhtiöihin sijoittavat osakerahastot.

parhaat rahastot rahastot sijoitusideat

Rahastovertailu

Vertailussamme on mukana 33 pääasiassa suomalaisiin osakkeisiin sijoittavaa osakerahastoa, joilta löytyy 5 vuoden tuottohistoria.

Vertaamme rahastoja seitsemän ominaisuuden perusteella. Rahastot saavat pisteitä ominaisuuksista (1 = heikoin ja 10 = paras). Näistä osa-aluepisteistä laskemme painotetun keskiarvon, joka on rahaston kokonaispisteet. Rahastot on laitettu paremmuusjärjestykseen kokonaispisteiden perusteella. Kokonaispisteet ovat laskettu seuraavista ominaisuuksista:

 1. Tuotto 5v p.a.: viiden vuoden kokonaistuotosta laskettu vuosituotto
 2. Parhaat kk-tuotot: 5 parhaan kuukausituoton keskiarvo, tällaista tuottoa sijoittaja voi parhaimpina kuukausina saada
 3. Huonoimmat kk-tuotot: 5 heikoimmain kuukausituoton keskiarvo, tällaista tuottoa sijoittaja voi heikoimpina kuukausina saada
 4. Keskimääräinen voitto indeksiin: kuukausituotoista laskettu keskimääräinen voitto tai tappio verrattuna vertailuindeksiin
 5. Voittosuhde: kertoo suhteellisesti kuinka monena kuukautena rahasto on voittanut vertailuindeksin
 6. Riski: 1 kk / 6 kk / 12 kk / 36 kk / volatiliteettien keskiarvon
 7. Tuotto vs. Riski: yhden, kahden ja kolmen vuoden tuotto jaettuna kyseisen ajanjakson volatiliteetillä

 

Suomen parhaat rahastot -vertailun kärki

Mielenkiintoista vertailussa on, että TOP 5:ssä on kolme pienyhtiöihin sijoittavaa rahastoa. Pienyhtiöihin sijoittaminen on tunnettu sijoitustyyli, jolla on tutkitusti saanut pitkässä juoksussa markkinaindeksiä parempaa tuottoa.

Katso koko vertailutaulukko tästä!

TOP 5 rahastot

 1. Säästöpankki Pienyhtiöt jatkaa selvässä johdossa rahastovertailussamme. Rahaston viiden vuoden tuotto on paras. Huomattavaa on myös selvästi parempi keskimääräinen voitto indeksiin ja keskimääräistä matalampi riski.
 2. Evli Suomi Pienyhtiöt tulee hyvänä kakkosena. Rahasto saa kaikista muista osa-alueista keskimääräistä paremmat pisteet paitsi “huonoimmat kk-tuotot” -osa-alueesta. Rahaston heikoimmat kuukausituotot ovat viiden vuoden tarkasteluperiodilla olleet keskimääräistä heikommat.
 3. Arvo Finland Value loistaa “parhaat kk-tuotot” -osa-alueessa. Rahaston parhaimmat kk-tuotot ovat olleet vertailun parhaimmistoa.
 4. Danske Invest Suomen Pienyhtiöt pääsee lähes samoihin pisteisin Arvo Finland Valuen kanssa. Heikompi viiden vuoden tuotto tiputtaa rahaston mitalisijoilta.
 5. Viidentenä on vertailun ainoa ETF-rahasto. Seligsonin OMX Helsinki 25 ETF:llä saa Helsingin pörssin 25 suurimman pörssiyhtiön mukaisen tuoton. Suuryhtiöiden riski on ollut keskimääräistä suurempi. ETF:llä on paras voittosuhde. Se on voittanut vertailussa olevan OMX Helsinki Cap -indeksin 66,7 %:ina kuukausista.

Katso koko vertailutaulukko tästä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy