Teslan autotoimitukset jäivät selvästi odotuksista – osake matkalla kohti uusia pohjia

Teslan autotoimitukset jäivät selvästi odotuksista. Osake lähti laskuun, eikä käännettä positiiviseen ole lähiaikoina odotettavissa.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Teslan autotoimitukset jäivät selvästi odotuksista. Osake lähti laskuun, eikä käännettä positiiviseen ole lähiaikoina odotettavissa.

Teslan Q1/2024 autotoimitukset

Tesla toimitti 386 810 ajoneuvoa vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana, mikä oli 20,2% vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä ja 8,5% vähemmän kuin vuosi sitten.

Wall Street oli keskimäärin odottanut Teslan toimittavan 454 200 ajoneuvoa. Tesla jäi selvästi analyytikojen odotuksista.

Markkinoilla Teslan suoritusta kuvattiin rumaksi ja täysin katastrofaaliseksi. Ongelmallista on se, että se tapahtui huolimatta hintojen alentamisesta.

Yhtiö kohtaa nyt useita markkinahaasteita. Kiinalaisten autonvalmistajien lisääntynyt kilpailu, heikko makrotaloudellinen tilanne, sähköautojen kysynnän vähentyminen, tuotanto-ongelmat ja verohelpotusten pienentyminen USA:ssa.

Teslan osake laskussa

Toimitusuutisten jälkeen Teslan osake laski pörssissä noin viisi prosenttia. Lasku olisi voinut olla rumempikin, joten sijoittajat näkivät jotain positiivista odotuksia heikommissa toimituksissa.

Ehkä syy maltilliseen laskuun on siinä, että osake on noin 30 % alemmalla tasolla kuin vuoden alussa.

Teslan osakkeen kurssikehitys: Sijoittaja360

Sijoittajan näkökulma

Teslan osake saa Osaketyökalussa hieman keskimääräistä heikommat pisteet. Yhtiö on saanut erinomaiset pisteet kasvusta, mutta tilanne muuttuu, kun heikot toimitusluvut näkyvät liikevaihdossa.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Stora Enson tulos ennakoitua paremmalla tasolla
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat