Tuloskausi Q3/2023 starttaa – katso tulosennusteet Osaketyökalusta

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä. Tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä. Tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Tuloskausi Q3/2023

Vuoden 2023 kolmannen neljänneksen tuloskausi käynnistyy. Ensimmäisenä kolmannen kvartaalin tuloksensa on jo julkaissut Admicom, mutta todenteolla tuloskausi alkaa tänään lokakuun 17. päivä.

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset tuloskommentit sekä liikevaihto- ja tulosennusteet.

Tulosennusteet sekä analyytikoiden kommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla tietosivua
Tutustu Osaketyökaluun!

Suomalaisten suosikkiosakkeiden tulosennusteet

Nokia on yksi suomalaisten suosikkiosakkeista. Yhtiö julkistaa Q3/2023-tuloksensa ensimmäisten joukossa 19.10.2023. Nokia antoi kesällä tulosvaroituksen ennen Q2-tulosjulkaisuaan. Analyytikot ovat tulosvaroituksen ja negatiivisen Q2-tuloksen myötä hieman varovaisia, ja odottavat Nokialta 556,8 miljoonan euron liikevoittoa. Vuosi sitten vertailukelpoinen liikevoitto oli 658 M€ ja liikevoitto-% 10,5 prosenttia.

Tulosvaroituksen myötä Nokia ohjasi sen liikevaihdon olevan vuonna 2023 välillä 23,2–24,6 mrd. euroa (aiemmin 24,6–26,2 mrd. euroa), ja yhtiön vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin olevan välillä 11,5-13 % (aiemmin 11,5-14 %).

Toinen suosittu osake on KONE, joka julkaisee Q3-katsauksensa 25.10.2023. Kuluvana vuonna KONE on tehnyt melko hyvää ja kasvavaa tulosta. Markkinat ovat suhtautuneet yhtiöön kuitenkin varauksella, ja viime vuoden lopulla nostetta saanut osake painuikin takaisin laskuun toukokuun 2023 jälkeen. Nyt osake on vaipunut takaisin viime vuoden pohjatasolle alle 40 euroon. Analyytikot kuitenkin ennustavat KONEen kolmannen neljänneksen liikevoiton olevan 322,4 miljoonaa euroa (vertailukausi 305,8 M€). Analyytikot odottavat siis KONEen positiivisen tuloskehityksen jatkuvan.

Positiivisen Q2-tulosjulkaisun yhteydessä KONE täsmensi liiketoimintanäkymiään vuodelle 2023. Yhtiö odottaa sen liikevaihdon kasvavan 3-6 % vuonna 2023, ja oikaistun liikevoittomarginaalin olevan välillä 11,0-12,0 %.

Nokian ja KONEen tulosennusteet vuoden kolmannelle kvartaalille.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Osaketyökalusta löytyy 116 suomalaista osaketta. Katso suosikkiosakkeiden tulosennusteet, tärkeimmät tunnusluvut ja arvostusluvut työkalusta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja työkaluihin.

Tutustu Osaketyökaluun!

Seuraa tuloskautta!

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat