startup lions

Analyysi: Nokian hyvä tulos antaa nostetta osakekurssille

Nokian tulos oli jälleen analyytikoiden ennusteita parempi. Ohjauksesta annettiin tarkempaa tietoa. Vahvan tuloksen pitäisi riittää kurssinousuun. Lue analyysi.

Julkaistu: 21.07.2022 Kirjoittaja:

analyysi Nokia osakkeet sijoitusideat tulokset

Nokia

Nokia on Helsingin pörssin suurin teknologiayhtiö. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Pekka Lundmark, joka on saanut yhtiössä aikaan positiivisen käänteen. Nokia investoi 5G-teknologiaan ja tavoitteena on olla alan teknologiajohtaja. 

Nokian kohdemarkkinat ovat 125 miljardin euron kokoiset ja niiden arvioidaan kasvavan 4 prosenttia vuonna 2022.

Nokian pitkän aikavälin tavoitteet

Nokia nosti pitkän aikavälin (3-5 vuotta) tavoitteitaan vuoden 2021 tilinpäätöksen yhteydessä. Yhtiö tavoittelee yli 14 prosentin vertailukelpoista liikevoittoprosenttia.

Nokian pitkän aikavälin tavoitteet
Lähde: Nokian 2021 tilinpäätös

Nokian Q2/2022 tulos

Nokian liikevaihto oli 5 873 M€ (analyytikoiden ennuste 5 613 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 714 M€ (ennuste 637 M€). Nokia ylitti jälleen ennusteet. Liikevaihto kasvoi peräti 11 prosenttia ja ilman valuuttakurssien vaikutusta 3 prosenttia. Hieman edellisvuotta alempaan liikevoittomarginaaliin vaikuttivat tietyt sopimusten uusimisen ajoituksiin liittyvät tekijät Teknologia-liiketoimintaryhmässä sekä vertailukauteen vaikuttanut kertaluonteinen ohjelmistokauppa.

Verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän kasvu pysyi vahvana ja liikevaihto ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta kasvoi 12 %. Teknologia-liiketoimintaryhmän liikevaihto laski. Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmä palasi kasvu-uralle. Pilvi- ja verkkopalvelut -liiketoimintaryhmän liikevaihto pysyi vakaana edellisvuoteen verrattuna.

Ohjaus säilyi ennallaan: Liikevaihto 23,5 – 24,7 mrd euroa ja vertailukelpoinen liikevoittoprosentti 11 – 13,5 %. Tällä hetkellä Nokia arvioi liikevaihdon olevan lähempänä antamansa vaihteluvälin ylälaitaa. Liikevoittomarginaalin odotetaan asettuvan ohjeistuksen keskivaiheille.

Nettokassa oli 4,6 miljardia euroa.

Nokian näkymät

Nokian osinko

Nokian tavoitteena on jatkuva, vakaa ja ajan mittaan kasvava osingonmaksu, jossa huomioidaan edellisen vuoden tulos sekä yhtiön taloudellinen tilanne ja liiketoimintanäkymät.

 • Vuonna 2022 Nokia jakaa enintään 0,08 euroa osinkoa. Ensimmäinen erä, 0,02 euroa, irtoaa 29.4.2022.
 • Vuonna 2021 Nokia ei jakanut osinkoa

Nokia osake

Nokian päivittämä ohjaus tarkoittaa 3 000 miljoonan euron vertailukelpoista liikevoittoa. Vuonna 2021 vertailukelpoinen liikevoitto oli 2 775 miljoonaa euroa. Analyytikkojen ennuste Nokian vertailukelpoiselle liikevoitolle on 2 822 miljoonaa euroa. Q2-tuloksen jälkeen analyytikot nostanevat ennusteita hieman.

Nokian vuoden 2022 P/E-luku on 4,50 euron kurssilla 11,3. Tämä on todella edullinen, kun ottaa huomioon yhtiön vakaan tuloksentekokyvyn ja positiiviset näkymät.

Nokian osake

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun. Katso sijoittajan tärkeimmät tunnusluvut ja arvostuskertoimet Osaketyökalusta.

Tutustu Osaketyökaluun!

Nokialla lähes 240 000 omistajaa

Nokialla on toiseksi eniten omistajia Helsingin pörssin osakkeista. Kesäkuun 2022 lopussa Nokialla oli 237 266 omistajaa. Nokian arvosta on kadonnut tänä vuonna viidennes, mutta silti analyytikoiden konsensussuositus on Nokialle “Ylipainota”. Sijoittaja.fi:n jäsenille avoinna oleva osaketyökalu antaa tunnuslukujen valossa Nokialle kohtalaisen hyvät pisteet tämänhetkisillä arvostustasoilla.

NOKIA LÖYTYY MYÖS NEW YORKISTA

Nokian osake on ollut kymmeniä vuosia rinnakaislistattuna myös New Yorkkiin ja sitä voi ostaa New Yorkista aitona osakkeena eToron kautta nollakuluilla. eTorossa osake on listattuna myös Helsingin pörssiin, mutta se on Helsingissä CFD-muotoisena, joten ole tarkkana kumman osakkeen valitset. Emme suosittele CFD-pohjaisiin tuotteisiin sijoittamista, koska niistä mahdollisesti syntyviä tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Nokian CFD-muotoisen osakkeen lopussa on tunniste .HE, joka viittaa Helsinkiin. Aidon osakkeen tunnus on NOK, Nokia Oyj, kun CFD:n tunnus on NOKIA.HE, Nokia Corp.

Kuva: eToro

Voit varmistua vielä, että olet valinnut aidon osakkeen, kun ostaessasi näet tekstin: “Delayed prices by NASDAQ, IN USD”. Näin olet varmasti ostamassa Nokiaa New Yorkista. Helsingissä kurssi olisi euroissa.

Nokian osake New York. Kuva: eToro

HUOMIOI AIKAERO

New Yorkin pörssi aukeaa suomen aikaan klo 16:30, joten huomio myös, ettet voi ostaa osakkeita ennen kuin pörssi on auki.

Pääomasi on vaarassa.

Sijoita Nokiaan ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.startup lions


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


5.10.2022 13:35 | Sijoittaja.fi
Kolme sijoittajan tärkeintä tunnuslukua

Sijoittaja.fi:n katsaus IPO:ihin 5.10.2022 08:59 | Timo Heikkilä
Muutoksia Strategiamestari-mallisalkussa


Image


startup lions
Estateguru

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy