northcrypto

Analyysi: Nokian osake houkuttelevalla tasolla – vahvan tuloksen pitäisi tukea osakekurssia

Nokian osake on laskenut houkuttelevalle tasolle. Q4-raportti oli positiivinen yllätys, minkä pitäisi tukea osakkeen nousua. Lue näkemyksemme Nokian osakkeesta.

Julkaistu: 26.01.2023 Kirjoittaja:

analyysi Nokia osakkeet sijoitusideat tulokset

Nokia

Nokia on Helsingin pörssin suurin teknologiayhtiö. Yhtiön toimitusjohtajana toimii Pekka Lundmark, joka on saanut yhtiössä aikaan positiivisen käänteen. Nokia investoi 5G-teknologiaan ja tavoitteena on olla alan teknologiajohtaja. 

Nokian kohdemarkkinat ovat 130 miljardin euron kokoiset ja niiden arvioidaan kasvavan 4-5 prosenttia vuonna 2023.

Nokian pitkän aikavälin tavoitteet

Nokia nosti pitkän aikavälin (3-5 vuotta) tavoitteitaan vuoden 2021 tilinpäätöksen yhteydessä. Yhtiö tavoittelee yli 14 prosentin vertailukelpoista liikevoittoprosenttia. Tavoitteet säilyvät ennallaan.

Nokian pitkän aikavälin tavoitteet
Lähde: Nokian 2021 tilinpäätös

Nokian Q4/2022 tulos

Nokian liikevaihto oli 7 449 M€ (analyytikoiden ennuste 7 088,8 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 1 154 M€ (ennuste 882,0 M€). Vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä Nokian liikevaihto kasvoi 16 % valuuttakurssimuutosten sekä Verkkoinfrastruktuuri- (+14 %) ja Teknologia liiketoimintaryhmien (+82 %) vahvan kasvun vauhdittamana. Nokian neljännen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 27 % ja liikevoittoprosentti 1,3 %-yksikköä ollen 15,5 %. Vuoden 2022 viimeisen neljänneksen bruttokatteen kasvua tasoittivat osittain Nokian venture fund – sijoitusten negatiivinen nettovaikutus ja valuuttasuojauksen vaikutus, jotka on kirjattu liiketoiminnan muihin tuottoihin ja kuluihin, sekä korkeammat toimintakulut.

Maailmantalouden epävarmoista näkymistä huolimatta Nokia arvioi kysynnän jatkuvan vahvana myös vuonna 2023. Yhtiö tavoittelee 24,9–26,5 miljardin euron liikevaihtoa, mikä tarkoittaa 2–8 %:n kasvua ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta. Nokian vertailukelpoinen liikevoittomarginaalitavoite on 11,5–14,0 %. Koska tämä kasvu sitoo käyttöpääomaa, yhtiö odottaa vapaan kassavirran jäävän 20–50 %:iin vertailukelpoisesta liikevoitosta, mutta vahvistuvan merkittävästi vuonna 2024.

Koska Nokian johto sanoo luottavansa yhtiön pitkän aikavälin näkymiin ja Nokian tase on vahva, yhtiön hallitus ehdottaa osakekohtaisen osingon nostamista 0,12 euroon. Nokian suoritus Q4:lla oli positiivinen.

Nokian näkymät

Nokia valotti yhtiön 2023 näkymiä jo Q3:n yhteydessä. Nyt yhtiö antoi tarkemmat näkymät, jotka indikoivat yksinumeroista liikevaihdon kasvua ja vakaata liikevoittoprosenttia.

Vuonna 2024 kassavirta vahvistuu

Vielä tässä vaiheessa yhtiö ei luonnollisesti kertonut vuodesta 2024 tarkemmin. Lundmark kuitenkin kertoi luottavansa pitkän aikavälin näkymiin ja kassavirran vahvistuvan merkittävästi vuonna 2024.

Nokian osinko

Nokian tavoitteena on jatkuva, vakaa ja ajan mittaan kasvava osingonmaksu, jossa huomioidaan edellisen vuoden tulos sekä yhtiön taloudellinen tilanne ja liiketoimintanäkymät.

 • Vuoden 2023 osinkoehdotus on 0,12 euroa
 • Vuonna 2022 Nokia jakoi 0,08 euroa osinkoa.
 • Vuonna 2021 Nokia ei jakanut osinkoa

Nokia osake

Nokian osake on lasketellut viimeiset kuusi kuukautta. Viimeinen kuukausi on ollut erityisen heikko ja osake on jäänyt kauas 50 päivän liukuvasta keskiarvosta.

Lähde: TradingView

Sijoittajan näkökulma

Nokian vertailukelpoinen EPS vuodelta 2022 oli 0,44 euroa. Ohjaus povaa kasvua EPS:iin. Jos oletetaan EPS:n nousevan 0,48 euroon, saadaan nykykurssilla P/E-luvuksi alle 9. Se on todella edullinen suhteessa historiaan ja myös suhteessa muihin Helsingin pörssin osakkeisiin. Nokian osake on edullinen jopa verrattuna kansainvälisiin teknologiaosakkeisiin.

Osakkeen pitäisi korjata vahvan tuloksen ja alhaisen valuaation vuoksi ylemmälle tasolle. Sijoittajia voi huolettaa kuitenkin heikko ohjeistus kassavirrasta vuodelle 2023, mikä voi hidastaa nousua.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun. Katso sijoittajan tärkeimmät tunnusluvut ja arvostuskertoimet Osaketyökalusta.

Tutustu Osaketyökaluun!

Nokialla lähes 240 000 omistajaa

Nokialla on toiseksi eniten omistajia Helsingin pörssin osakkeista. Kesäkuun 2022 lopussa Nokialla oli 237 266 omistajaa. Nokian arvosta on kadonnut tänä vuonna viidennes, mutta silti analyytikoiden konsensussuositus on Nokialle “Ylipainota”. Sijoittaja.fi:n jäsenille avoinna oleva osaketyökalu antaa tunnuslukujen valossa Nokialle kohtalaisen hyvät pisteet tämänhetkisillä arvostustasoilla.

NOKIA LÖYTYY MYÖS NEW YORKISTA

Nokian osake on ollut kymmeniä vuosia rinnakaislistattuna myös New Yorkkiin ja sitä voi ostaa New Yorkista aitona osakkeena eToron kautta nollakuluilla. eTorossa osake on listattuna myös Helsingin pörssiin, mutta se on Helsingissä CFD-muotoisena, joten ole tarkkana kumman osakkeen valitset. Emme suosittele CFD-pohjaisiin tuotteisiin sijoittamista, koska niistä mahdollisesti syntyviä tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Nokian CFD-muotoisen osakkeen lopussa on tunniste .HE, joka viittaa Helsinkiin. Aidon osakkeen tunnus on NOK, Nokia Oyj, kun CFD:n tunnus on NOKIA.HE, Nokia Corp.

Kuva: eToro

Voit varmistua vielä, että olet valinnut aidon osakkeen, kun ostaessasi näet tekstin: “Delayed prices by NASDAQ, IN USD”. Näin olet varmasti ostamassa Nokiaa New Yorkista. Helsingissä kurssi olisi euroissa.

Nokian osake New York. Kuva: eToro

HUOMIOI AIKAERO

New Yorkin pörssi aukeaa suomen aikaan klo 16:30, joten huomio myös, ettet voi ostaa osakkeita ennen kuin pörssi on auki.

Pääomasi on vaarassa.

Sijoita Nokiaan ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy