Osallistu osakeantiin!

Suuret teknologiaosakkeet loistavat vuoden 2023 tuottokärjessä

Suuret teknologiaosakkeet dominoivat vuoden 2023 tuottokärkeä. Peräti kahdeksan ensimmäistä sijaa tuottovertailussa menevät teknologiaosakkeille.

Julkaistu: 06.09.2023 Kirjoittaja:

osakkeet teknologiayhtiöt

Vuosi 2023 on ollut kasvu- ja teknologiaosakkeiden

Vuosi 2022 oli kasvu- ja teknologiaosakkeille vaikea. Näiden suosikkiosakkeiden comeback tuli kuitenkin nopeammin kuin moni sijoitusstrategi alkuvuonna ennakoi.

Sektorituottoja tarkasteltaessa teknologia, viestintä ja harkinnanvarainen kulutus, joiden suurimmat yhtiöt ovat myös teknologiayhtiöitä, hallitsevat tuottokärkeä.

Kansainvälisten osakkeiden vuoden 2023 tuottokärki

Tutkimme Osaketyökalulla, mitkä kansainvälisistä megakokoluokan yhtiöistä ovat tuottaneet parhaiten vuonna 2023. Markkina-arvon ollessa 200 miljardia tai enemmän, yhtiö kuuluu megakokoluokkaan.

Tutustu Osaketyökaluun!

Selvästi parhaaseen tuottoon vuonna 2023 on yltänyt tekoälymegatrendin kärkiyhtiö Nvidia. Se on tuottanut 232 prosenttia. Toiselle sijalle yltää Meta Platforms, jonka osake on palautunut vuoden 2022 romahduksesta 149 prosentin tuotolla. Kolmantena on Tesla, jonka osake myös laski hurjasti vuoden 2022 aikana. Kuluvana vuotena tuottoa on kertynyt 108 prosenttia.

Näiden kolmen jälkeen tuotot maltillistuvat. Pilvipalveluosake Adobe pitää nelossijaa. Viidentenä listalta löytyy teknojätti Amazon. Myös seuraavat sijat menevät teknologiaosakkeille. Ensimmäinen ei teknologiaosake on kahdeksannella sijalla oleva terveydenhuoltosektorin Eli Lilly. Osake on saanut vahvaa nostetta painonpudotuslääkkeen ansiosta ja tuottoa on kertynyt 53,8 prosenttia.

Kuva: Osaketyökalu

Sijoita yhtiöihin nollakuluilla

Voit sijoittaa Nvidiaan, Teslaan, Amazoniin ja yli 3000 muuhun kansainväliseen osakkeeseen ilman välityspalkkioita eToron kautta.

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa  osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa  hinnanerosopimuksilla.Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia  sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski  velkavivun käytöstä johtuen. 74 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa  käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun  on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko  sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading  ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on  vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees..


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy