Teslan osake laskuun Q3-tuloksen jälkeen – ostopaikka häämöttää!

Teslan osake jatkoi laskussa Q3-tuloksen jälkeen. Yhtiö jäi ennusteista ja globaali taloustilanne vaikuttaa Teslojen kysyntään. Milloin osaketta kannattaa ostaa?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Teslan osake jatkoi laskussa Q3-tuloksen jälkeen. Yhtiö jäi ennusteista ja globaali taloustilanne vaikuttaa Teslojen kysyntään. Milloin osaketta kannattaa ostaa?

Teslan Q3/2023 jäi ennusteista

Teslan kolmannen kvartaalin liikevaihto oli 23,3 miljardia dollaria ja se kasvoi yhdeksän prosenttia vuoden takaiseen verrattuna (analyytikoiden ennuste 24,1 miljardia). Kasvuvauhti hidastui edellisistä kvartaaleista. Teslan suurimman segmentin eli autoliiketoiminnan liikevaihto oli 19,6 miljardia dollaria kasvaen viisi prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Tesla jäi edellisen kerran odotuksista niin liikevaihdon kuin tuloksen osalta vuoden 2019 toisella kvartaalilla.

EPS oli 0,66 dollaria (analyytikoiden ennuste 0,73). Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli 2,3 miljardia dollaria, jossa oli 37 prosentin lasku vuoden takaiseen verrattuna.

Bruttokateprosentti laski edelleen ja oli 17,9 prosenttia. Vuosi sitten bruttokate oli 25,1 prosenttia Liikevoittoprosentti laski myös edelleen ja oli 7,6 prosenttia. Vuosi sitten liikevoitto oli 17,2 prosenttia ja Q2:lla 9,6 prosenttia.

Katteiden romahdus johtuu Teslan hintojen alennuksista. Autoja on myyty huomattavilla alennuksilla maailmanlaajuisesti. Myös inflaatio ja käynnissä olevat suuret projektit, kuten AI ja Cybertruck, ovat vaikuttaneet kannattavuuteen.

Teslan autojen toimitukset kasvoivat neljä prosenttia Q3:lla

Vuoden 2023 kolmannella kvartaalilla Tesla toimitti 435 059 ja valmisti 430 488 ajoneuvoa. Toimitusmäärä kasvoi neljä prosenttia vuoden takaisesta. Teslan valmistus- ja toimitusmäärät laskivat edelliseltä kvartaalilta johtuen tehtaiden huoltoseisokeista ja päivityksissä.

Yhtiö pitää edelleen kiinni 1,8 miljoonaan tavoitteesta ajoneuvotoimituksien suhteen vuodelle 2023

Yhtiön 1,8 miljoonan auton arvio tarkoittaisi 37 prosentin kasvua, joka on huomattava, mutta alle yhtiön keskipitkän aikavälin 50 prosentin kasvun.

Teslan autotoimitukset ja tavoitekasvu 50 prosentin CAGR:lla laskettuna

Tesla panostaa kasvuun kannattavuuden ehdoilla

Toimitusjohtaja Elon Musk on aiemmin varoittanut epävarmasta markotaloudellista ympäristöstä, joka voi vaikuttaa ihmisten autonostossuunnitelmiin. Musk on myös sanonut, että aina kun taloudessa on epävarmuutta, ihmiset yleensä lykkäävät suuria hankintoja, kuten uuden auton ostoa.

Musk esitti jälleen huolensa taloustilanteesta ja korkeasta korkotasosta. Muskin mukaan Teslan pitää olla erittäin tarkka kustannusten suhteen ja pystyä tarjoamaan autoja edullisemmin.

Teslan osake kääntyi laskuun Q3-raportin jälkeen

Teslan osake oli laskutrendissä ennen Q3-raporttia. Teslan osakekurssi on laskenut noin yhdeksän prosenttia kuukauden aikana. Osakekurssi laski jälkipörssissä myös tulosjulkistuksen jälkeen, kun Musk ilmoitti konferenssipuhelussa ettei Cybertruckit tuo yhtiölle positiivista kassavirtaa seuraavan 12-18 kuukauden aikana.

Osakekurssi oli jälkipörssissä 232 dollaria ja se on alle 20, 50 ja 100 päivän liukuvien keskiarvojen. Elokuinen paikallinen pohja on 213,5 dollarissa, joka on sama kuin 200 päivän liukuva keskiarvo.

On mahdollista, että kurssi jatkaa lähiviikkojen aikana laskussa ja suuntaa kohti 213 dollarin tasoa. Tämä on taso, josta löytyy vahvaa tukea, joten sitä voidaan pitää lyhyen aikavälin ostopaikkana.

Teslan kurssi. Kuva eToro & TradingView

Miten ostaa Teslaa?

Löydät Teslan osakkeen tiedot eTorosta. Voit ostaa Teslan osaketta tai osakkeen osia (alkaen 10 dollaria) eTorosta nollakuluilla. Tesla on myös ollut suomalaisten ja kansainvälisten sijottajien suosikkiosake eTorossa viime vuodet.

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota (Tunnus: TSLA)

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.

Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
Helsingin pörssi on vihdoin kääntynyt – hakannut tuotossa jopa teknologiaosakkeet
Ovaro on todella aktiivinen – näkee pohjan olevan takana
WIMAO
Sijoittajan valinnat