BSS merkintäoikeusanti

Analyysi: Teslan osake nousussa tulosjulkistuksen jälkeen

Teslan liikevaihto kasvoi 81 %, vaikka yhtiö kärsi inflaatiosta ja tuotantoketjun haasteista. Teslan kysyntä on häikäisevän korkealla ja yhtiö löi helposti analyytikkojen ennusteet vuoden 2022 ensimmäisellä kvartaalilla. Musk uskoo, että Tesla pystyy valmistamaan 1,5 miljoonaa autoa vuonna 2022.

Julkaistu: 21.04.2022 Kirjoittaja:

analyysi disruptiiviset teknologiaosakkeet kansainvälinen sijoittaminen osakkeet teknologiayhtiöt Tesla tulokset

Tesla löi ennusteet Q1/2022 kvartaalilla

  • Teslan Q1/2022 liikevaihto oli 18,76 miljardia dollaria (ennuste 17,80 miljardia)
  • Autotoimitukset 310 048 kappaletta
  • Oikaistu osakekohtainen tulos 3,22$ (ennuste 2,26$).

Teslan liikevaihto kasvoi katsauskaudella peräti 81 % vertailukaudesta. Autoliiketoiminta kasvoi 87 %. Operatiivinen liikevoitto oli 19,2 %, joka on täysin omassa luokassaan verrattuna muihin autovalmistajiin.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli 3,74 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 255 % kasvua vuoden takaisesta. Teslan bruttokate oli ennätykselliset 32,9 %. Operatiivinen kassavirta oli vahva 4,0 miljardia dollaria.

Teslan kysyntä on säilynyt edelleen huippukorkealla, sillä varastot ovat ennätyspienet ja tehtaat toimivat vajaalla kapasiteetilla tuotantoketjun ja Shanghain COVID-haasteiden vuoksi. Haasteet toimitusketjussa ovat pysyneet jatkuvina. Osassa raaka-aineissa hinnat ovat moninkertaistuneet viime kuukausina.
Inflaatiovaikutus kustannusrakenteeseen on osaltaan vaikuttanut muutoksiin Teslan tuotteiden hinnoittelussa. Yhtiö pyrkii edelleen jatkuvasti vähentämään valmistuskustannuksia mahdollisuuksien mukaan

Yhtiön analyytikkopuhelussa talousjohtaja Zachary Kirkhorn ja toimitusjohtaja Elon Musk sanoivat, että Tesla uskoo edelleen, että se voi kasvaa vähintään 50 % vuoden 2021 lukuihin verrattuna. Tesla menetti noin kuukauden “tuotantovolyymista” Shanghaissa Covidiin liittyvien seisokkien vuoksi. Johdon mukaan tuotanto jatkuu rajoitetulla tasolla, ja yhtiö pyrkii palaamaan täyteen tuotantoon mahdollisimman nopeasti.

Yhtiö ei aio julkaista uutta automallia vuonna 2022 johtuen globaalista sirupulasta.

Teslan toimituskyky paranee edelleen tulevaisuudessa, kun uudet gigatehtaat Austinissa ja Berliinissä ovat täydessä tuotannossa. Berlin aukesi maaliskuussa ja Texas huhtikuussa. Yhtiö myös pyrkii maksimoimaan tuotannon olemassaolevilla tehtailla Shanghaissa ja Fermontissa. Elon Muskin mukaan Tesla kykenee valmistamaan 1,5 miljoonaa autoa vuonna 2022.

Lähde: Tesla

Energiasegmentissään Teslan aurinkoenergian toimitukset putosivat vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä lähes puoleen 48 MW:iin verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Yhtiö toimitti 846 MWh litiumionipohjaisia akkuenergian varastointijärjestelmiä, mikä on 90 % enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, mutta vähemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Yhtiö sanoi, että aurinkoenergiasegmentin lasku johtui tiettyjen komponenttien tuontiviiveistä, jotka eivät olleet Teslan hallinnassa.

Itseohjautuvat autot tuotekehityksen keskiössä

Tesla kertoi, että FSD-ohjelmisto (Full Self-Driving) on yksi tärkeimmistä painopistealueista vuonna 2022. Tesla on pitkällä ohjelmistokehityksessä, jolla autot ovat täysin itseohjautuvia. Ajan mittaan ohjelmistoliiketoiminnan tuottojen ennakoidaan kiihdyttävän Teslan kannattavuutta.

Täydellisessä itseohjautuvuudessa on kuitenkin Muskin mukaan haasteita. Musk kertoi, ettei ole koskaan ollut mukana teknologian kehittämisessä, joista löytyy bugeja, joita ei saada ratkaistua. Musk kehotti ihmisiä liittymään Teslan FSD Beta -ohjelmaan, joka edellyttää Teslan omistajien ostavan tai tilaavan ensin Teslan FSD:n premium-kuljettaja-apupaketin. (FSD, joka maksaa 12 000 dollaria etukäteen tai 199 dollaria kuukaudessa, ei tee Teslan ajoneuvoista täysin autonomisia.)

Elon Musk puhui tämän lisäksi Teslan kehittämistä roboteista, jotka ovat ainakin Muskin intohimon kohteena ja tarjoavat jälleen yhden uuden potentiaalisen kasvuajurin tulevaisuudessa.

Tesla ennustaa yli 50 prosentin kasvua vuosiksi eteenpäin

Tesla ennustaa edelleen autotoimituksiin 50 %:n vuosittaista kasvua pitkällä aikavälillä. Muita kasvudraivereita ovat ohjelmistotuotteet, akkuteknologia ja yhtiön kehittämät uudet tuotteet, kuten robotit.

Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä. Nämä tekevät Teslasta yhden seuratuimmista osakkeista maailmassa.

Tesla Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussa

Ostimme Teslaa Disruptiiviset teknolgiaosakkeet -salkkuun lokakuun alussa. Yhtiön valuaatio on korkea, joten osake ei sovellu arvosijoittajalle, mutta kasvu ja megatrendit ovat sijoittajan puolella.

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

TUTUSTU eTOROON!

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Riskeeraa vain pääomaa, jonka olet valmis menettämään. Muita maksuja voidaan soveltaa.BSS merkintäoikeusanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy