neuvottelimme edun etoroon

Analyysi: Teslalta jälleen vahva tulos, mutta riittääkö se osakkeen nousuun? (TSLA)

Teslan liikevaihto kasvoi 42 %. Yhtiö kohtasi kvartaalilla haasteita, jotka hidastivat kasvua ja vaikuttivat negatiivisesti kannattavuuteen. Osakekurssi nousi hieman jälkipörssissä.

Julkaistu: 21.07.2022 Kirjoittaja:

analyysi disruptiiviset teknologiaosakkeet kansainvälinen sijoittaminen osakkeet teknologiayhtiöt Tesla tulokset

Teslan Q2/2022 liikevaihto jäi ennusteista, mutta EPS ylitti ennusteet

 • Teslan Q2/2022 liikevaihto oli 16,93 miljardia dollaria, kasvu 42 % (ennuste 17,1 miljardia)
 • Autotoimitukset 254 695 kappaletta
 • Oikaistu osakekohtainen tulos 2,27$ (ennuste 1,81$).

Teslan liikevaihto kasvoi katsauskaudella 42 %, mikä on kova kasvu, mutta selvästi alempi kuin Q1:n 81 prosentin kasvu. Autoliiketoiminta kasvoi 43 %. Operatiivinen liikevoitto oli 14,6 %, joka laski selvästi Q1-tasosta, mutta oli vertailukautta parempi.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli 2,62 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 62 % kasvua vuoden takaisesta. Teslan bruttokate laski ja oli 27,9 %. Operatiivinen kassavirta oli 2,4 miljardia dollaria.

Päättyneellä kvartaalilla Tesla kohtasi haasteita. Kiinan COVID-sulut vaikuttivat Shanghain tehtaan toimintaan. Berliinin ja Austinin tehtaita ajettiin ylös ja Berliini ylsi jo 1000 auton viikkotuotantoon.

Kannattavuuteen vaikuttivat negatiivisesti inflaatio ja kilpailu akkukennoista sekä muista sähköautokomponenteista. Aiemmin inflaatiolla ei ole ollut juurikaan vaikutusta Teslaan, joten Q2 osoitti, ettei Teslakaan ole immuuni inflaation vaikutuksille.

Yhtiö ei aio julkaista uutta automallia vuonna 2022, johtuen globaalista sirupulasta. Cybertruckin odotetaan tulevan tuotantoon 2023 puolivälissä.

Teslan toimituskyky paranee edelleen tulevaisuudessa, kun uudet gigatehtaat Austinissa ja Berliinissä ovat täydessä tuotannossaan. Berliinin tehdas aukesi maaliskuussa ja Texasin huhtikuussa. Yhtiö myös pyrkii maksimoimaan tuotannon olemassaolevilla tehtaillaan Shanghaissa ja Fermontissa. Elon Muskin mukaan Tesla kykenee valmistamaan 1,5 miljoonaa autoa vuonna 2022.

Yhtiö piti ohjauksensa ennallaan ja uskoo kasvattavansa autotoimituksia 50 prosentin vuosivauhtia usean vuoden jaksolla.

Lähde: Tesla

Energiasegmentissään Teslan aurinkoenergian toimitukset nousivat vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä 25 prosenttia, 106 MW:iin, verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Yhtiö toimitti 1133 MWh litiumionipohjaisia akkuenergian varastointijärjestelmiä, mikä on 11 % vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, mutta enemmän kuin edellisellä neljänneksellä.

Itseohjautuvat autot tuotekehityksen keskiössä

Tesla kertoi, että FSD-ohjelmisto (Full Self-Driving) on yksi tärkeimmistä painopistealueista vuonna 2022. Tesla on pitkällä ohjelmistokehityksessä, jonka avulla autoista on tarkoitus saada täysin itseohjautuvia. Ajan mittaan ohjelmistoliiketoiminnan tuottojen ennakoidaan kiihdyttävän Teslan kannattavuutta.

Täydellisessä itseohjautuvuudessa on kuitenkin Muskin mukaan haasteita. Musk kertoi, ettei ole koskaan ollut mukana sellaisen teknologian kehittämisessä, josta löytyy bugeja, joita ei saada ratkaistua. Musk kehotti Q1:n yhteydessä ihmisiä liittymään Teslan FSD Beta -ohjelmaan, joka edellyttää Teslan omistajien ostavan tai tilaavan ensin Teslan FSD:n premium-kuljettaja-apupaketin. (FSD, joka maksaa 12 000 dollaria etukäteen tai 199 dollaria kuukaudessa, ei tee Teslan ajoneuvoista täysin autonomisia.)

Tesla ennustaa yli 50 prosentin kasvua vuosiksi eteenpäin

Tesla ennustaa edelleen autotoimituksiin 50 %:n vuosittaista kasvua pitkällä aikavälillä. Muita kasvudraivereita ovat ohjelmistotuotteet, akkuteknologia ja yhtiön kehittämät uudet tuotteet, kuten robotit.

Tesla ei ole pelkästään sähköautovalmistaja, vaan teknologiayhtiö, jolla on teknologinen etumatka kilpailijoihin muun muassa itseohjautuvissa autoissa. Yhtiö on myös puhtaan energian yhtiö aurinkoenergiabusineksellaan sekä energiavarastoinnillaan. Yhtiö on mukana monissa tärkeissä megatrendeissä. Nämä tekevät Teslasta yhden maailman seuratuimmista osakkeista.

Teslan osake

Teslan osake on laskenut selvästi huipputasoista, mutta palautunut toukokuun pohjilta. Jälkipörssissä kurssi nousi hieman tulosjulkistuksen jälkeen. Tulos oli kuitenkin selvästi heikompi kuin aiempina kvartaaleina, joten kurssi tuskin saa tästä tuloksesta aikaan vahvaa momentumia.

Teslan osakekurssi
Lähde: TradingView

Tesla Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkussa

Ostimme Teslaa Disruptiiviset teknolgiaosakkeet -salkkuumme lokakuun alussa. Yhtiön valuaatio on korkea, joten osake ei sovellu arvosijoittajalle, mutta kasvu ja megatrendit ovat sijoittajan puolella.

Löydät Teslan osakkeen tiedot eTorosta alla olevan linkin kautta. Voit ostaa Teslan osaketta tai osakkeen osia (alkaen 10 dollaria) eTorosta nollakuluilla. Tesla on myös ollut suomalaisten ja kansainvälisten sijottajien suosikkiosake eTorossa viime vuodet.

Katso Teslan osakkeen tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarasssa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoita Teslan osakkeeseen ilman välityspalkkiota (Tunnus: TSLA)

eToron sijoitusalustalla kansainvälisiin osakkeisiin voi sijoittaa Ilman välityspalkkiotaTesla on yksi suosituimmista osakkeista eTorossa ja sijoittajat käyvät alustalla yhtiöstä kiivasta keskustelua.

TUTUSTU eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.neuvottelimme edun etoroon


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


ostetuimmat osakkeet etorossa

ImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy