Osallistu osakeantiin!

Q2/2023 tuloskausi käynnistyy – tulosennusteet Osaketyökalusta

Tuloskausi on sijoittajan tärkein tietolähde. Tulokset ohjaavat osakekurssien kehitystä. Tulosennusteiden ylittäminen on usein avain kurssinousulle. Katso tulosennusteet suosikkiosakkeille Osaketyökalusta.

Julkaistu: 17.07.2023 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet sijoittaminen tulokset tulosennusteet

Tuloskausi Q2/2023

Vuoden 2023 toisen neljänneksen tuloskausi käynnistyy. Ensimmäiset yhtiöt ovat jo julkaisseet tuloksensa, mutta todenteolla tuloskausi alkaa tänään heinäkuun 17. päivä.

Sijoittaja.fi seuraa tiiviisti tuloskautta Suomessa ja maailmalla. Jäsenet saavat Sijoittaja.fi:n artikkeleista ja työkaluista kootusti yhtiökohtaiset tuloskommentit sekä liikevaihto- ja tulosennusteet.

Ennusteet ja tuloskommentit Osaketyökalussa

Osaketyökalussa ovat lähes kaikki Helsingin pörssin päälistan osakkeet. Osaketyökalun Tulosennusteet ja -seuranta -välilehti sisältää kaiken olennaisen tuloskaudelta. 

  • Tulosjulkistuksen päivämäärä
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot ja tulokset
  • Yhtiön suorituksen kvartaalilla (negatiivinen / neutraali / positiivinen)
  • Sijoittaja.fi:n tuloskommentin löydät klikkaamalla tietosivua
Tutustu Osaketyökaluun!

Nordea starttasi tuloskauden vahvasti

Nordea julkaisi Q2/2023 tuloksensa ensimmäisten joukossa tänään 17.7.2023. Analyytikot odottivat finanssikonsernin liikevoiton olevan toisella neljänneksellä 1 718,4 miljoonaa euroa. Nordea ylsi odotuksiin ja sen liiketulos oli analyytikoiden arvion mukainen. Yhtiön tuotot kasvoivat pääasiassa korkokatteen 40 prosentin nousun ansiosta, korkokatteen ollessa 1 831 milj. euroa.

Positiivisen kvartaalituloksen myötä Nordea päivitti näkymiään vuodelle 2023. Yhtiön oman pääoman tuoton odotetaan nyt olevan yli 15 prosenttia, kun sen aiemmin odotettiin olevan yli 13 prosenttia.

Suomalaisten suosikkiosakkeiden tulosennusteet

Nokia on yksi suomalaisten suosikkiosakkeista. Yhtiö julkistaa Q2/2023-tuloksensa 20.7.2023. Odotukset Nokian puolivuosikatsaukselle laskivat kuitenkin rajusti, kun 14.7. yhtiö antoi tulosvaroituksen. Analyytikot odottavat nyt Nokialta 537,2 miljoonan euron liikevoittoa. Vuosi sitten vertailukelpoinen liikevoitto oli 714 M€ ja liikevoitto-% vahvat 12,2 prosenttia.

Tulosvaroituksen myötä Nokia ohjasi sen liikevaihdon olevan vuonna 2023 välillä 23,2–24,6 mrd. euroa (aiempi ennuste 24,6–26,2 mrd. euroa), ja yhtiön vertailukelpoisen liikevoittomarginaalin olevan välillä 11,5-13 % (aiempi ennuste 11,5-14 %). Nokian mukaan aikaisempaa heikompi arvio toisen vuosipuoliskon kysynnästä johtuu niin makrotaloudellisesta toimintaympäristöstä kuin siitä, että yhtiön asiakkaat alentavat omien varastojensa tasoja. 

Toinen suosittu osake on KONE, joka julkaisee puolivuosikatsauksensa myös 20.7.2023. Viime vuonna reippaasti laskenut osake sai vahvaa nostetta vuoden loppua kohti, ja hyvä kehitys jatkui edelleen kuluvalle vuodelle. Analyytikot ennustavat KONEen toisen neljänneksen liikevoiton olevan 283,6 miljoonaa euroa (vertailukausi 209,3 M€). Analyytikot odottavat siis KONEen positiivisen kehityksen jatkuvan.

Vuodelle 2023 KONE odottaa sen liikevaihdon vertailukelpoisin valuuttakurssein olevan jokseenkin korkeammalla tasolla kuin viime vuonna. Yhtiön oikaistun liikevoittomarginaalin KONE odottaa edelleen alkavan elpyä vuoden 2022 aikana saatujen tilausten parantuneiden marginaalien ja palveluliiketoiminnan hyvänä jatkuvan kehityksen ansiosta. Ohjeistus on kuitenkin edelleen riippuvainen Kiinan kiinteistöalan vakauteen tähtäävien toimenpiteiden tehokkuudesta.

Nordean, Nokian ja KONEen tulosennusteet vuoden toiselle kvartaalille.

Osaketyökalu kuuluu Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen

Osaketyökalusta löytyy 116 suomalaista osaketta. Katso suosikkiosakkeiden tulosennusteet, tärkeimmät tunnusluvut ja arvostusluvut työkalusta.

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja työkaluihin.

Tutustu Osaketyökaluun!

Seuraa tuloskautta!Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy