Tasaisen osinkovirran yhtiöitä Pohjoismaista

Tasaisesta osinkovirrasta kiinnostunut sijoittaja voi löytää lähimarkkinoilta kiinnostavia yhtiöitä, jotka jakavat jopa neljä kertaa vuodessa osinkoa. Tutustumme tässä artikkelissa tällaisiin yhtiöihin muista Pohjoismaista.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Tasaisesta osinkovirrasta kiinnostunut sijoittaja voi löytää lähimarkkinoilta kiinnostavia yhtiöitä, jotka jakavat jopa neljä kertaa vuodessa osinkoa. Tutustumme tässä artikkelissa tällaisiin yhtiöihin muista Pohjoismaista.

Helsingin pörssin osinkokevät takana päin

Osinkokevät alkaa olemaan Helsingin pörssin yhtiöiden osalta takana päin, eli suurin osa kerran vuodessa osinkoa jakavista yhtiöistä on maksanut tämän vuoden osingot sijoittajille. Suomessakin on yleistynyt tapa jakaa osinkoa ulos useammassa osassa vuoden aikana. Osingon jakamisesta useammassa osassa ei ole mitään varsinaista hyötyä verrattuna könttäsummana maksettavaan osinkoon, mutta osa sijoittajista pitää tasaisemmasta osinkovirrasta ympäri vuoden.

Tästä artikkelista voit tarkistaa Helsingin pörssin yhtiöt, jotka jakavat osinkoa ulos useammin kuin kerran vuodessa.

Myös lähimarkkinoilta löytyy vakaan osinkovirran yhtiöitä, jotka jakavat osinkoa sijoittajille jopa kvartaaleittain. Tutustumme tässä artikkelissa tällaisiin yhtiöihin lähimarkkinoilta Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Ruotsalaiset yhtiöt

Ruotsin pörssistä löytyy kymmeniä yhtiöitä, jotka maksavat osinkoa joko puolivuosittain tai kvartaaleittain. Valitsimme kvartaalittaisten osinkoyhtiöiden joukosta kaksi kiinnostavaa osaketta, joilla osingon määrä on pysynyt pääsääntöisesti vakaana tai kasvavana viime vuosien aikana.

Bilia AB

Bilia on ruotsalainen autoteollisuuden yritys. Yhtiön liiketoimintaan kuuluu henkilöautojen ja kuljetusajoneuvojen myynti ja huolto sekä niihin liittyvät palvelut. Yhtiöllä on yli 150 toimipistettä Ruotsissa, Norjassa, Luxemburgissa ja Belgiassa. Bilian liikevaihto vuonna 2022 pysyi edellisvuoden tasolla noin 35 miljardissa Ruotsin kruunussa. Yhtiön mukaan viime vuosien korkea uusien autojen myynti on luonut suuren kokonaisautokannan, jossa on korkea ja vakaa palveluiden kysyntä. Bilian taloudellisena tavoitteena on kasvattaa yhtiön liikevaihtoa vuositasolla yli 5 % ja pitää liiketulos-% yli 5 prosentissa.

Bilianin osingonjakopolitiikan mukaan yhtiö pyrkii jakamaan vähintään 50 % yhtiön nettotuloksesta ulos osinkoina, sekä kasvattamaan jaettavaa osinkoa ajan myötä. Tämän hetken osakekurssilla (108,90 SEK) Bilianin vuositason osinkotuotto-% on noin 8,1 %. Vuonna 2020 yhtiö ei pystynyt maksamaan osinkoa, mutta sittemmin osingon määrä on noussut aikaisimpien määrien ohitse. Vuodelta 2022 yhtiö aikoo maksaa yhteensä 8,80 kruunua osinkoa per osake neljässä erässä. Ensi vuonna osinkojen ennustetaan olevan samassa suhteessa tänä vuonna jaettavan osingon kanssa.

Bilian osinkohistoria. Lähde: Bilia

Tutustu muihin kvartaaliosinkoyhtiöihin (jäsenille)

Jäsenosiossa käymme läpi viisi muuta kvartaaliosingon yhtiötä Pohjoismaista. Liity jäseneksi ja tutustu yhtiöihin!

NP3 Fastigheter AB

Lue ilmaiseksi kaksi viikkoa Haluatko lukea artikkelin?

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja tuhansiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Lisäksi saat käyttöösi Sijoittaja360 -palvelun. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu 11,90€. Voit perua koska tahansa.

Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat