Tekoälyn 10 osakevalintaa johtavista teknologiaosakkeista

Pyysimme tekoälyä valitsemaan kymmenen johtavaa teknologiaosaketta. Saimme mielenkiintoisen listan perusteluineen. Lisäksi tekoäly kertoi, mitkä näistä osakkeista ovat erityisen vahvoja markkinoiden tämän hetken kuumimmassa trendissä: tekoälyssä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Pyysimme tekoälyä valitsemaan kymmenen johtavaa teknologiaosaketta. Saimme mielenkiintoisen listan perusteluineen. Lisäksi tekoäly kertoi, mitkä näistä osakkeista ovat erityisen vahvoja markkinoiden tämän hetken kuumimmassa trendissä: tekoälyssä.

Miksi sijoittajan kannattaa harkita sijoittamista johtaviin teknologiaosakkeisiin

 1. Innovaatio ja kasvu: Teknologia-alalla tapahtuu jatkuvasti innovaatioita, jotka voivat tarjota merkittäviä kasvumahdollisuuksia. Tämä kasvu voi johtaa korkeisiin tuottoihin sijoittajille.
 2. Hajautus: Teknologia-alan osakkeiden lisääminen sijoitussalkkuun voi auttaa hajauttamaan riskiä. Teknologiasektori voi toisinaan suoriutua paremmin kuin muut sektorit, mikä voi auttaa tasapainottamaan salkkua.
 3. Megatrendit: Teknologiasektori on eturintamassa useiden merkittävien megatrendien, kuten digitalisaation, tekoälyn, pilvipalveluiden ja kyberturvallisuuden osalta. Nämä trendit ovat todennäköisesti jatkuvia ja voivat tarjota pitkäaikaisia kasvumahdollisuuksia.
 4. Johtavat teknologiayhtiöt: Johtavilla teknologiayhtiöillä on usein vahva markkina-asema, vakiintunut liiketoimintamalli ja ne tekevät säännöllisesti tulosta. Nämä tekijät voivat tehdä niistä houkuttelevia pitkän aikavälin sijoituksia.

Kymmenen johtavaa teknologiayhtiötä

 1. Apple Inc.: Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö, joka on tunnettu iPhone-älypuhelimistaan, iPad-tableteistaan ja Mac-tietokoneistaan.
 2. Microsoft Corporation: Yhdysvaltalainen monikansallinen teknologiayhtiö, joka tuottaa laajan valikoiman ohjelmistoja, palvelimia, tietokoneita ja kuluttajaelektroniikkaa.
 3. Alphabet Inc. (Google): Yhdysvaltalainen monikansallinen konglomeraatti, joka syntyi Google Inc.:n yritysrakenteen uudelleenjärjestelynä. Se omistaa useita yrityksiä, mukaan lukien hakukoneyhtiö Google.
 4. Amazon.com, Inc.: Yhdysvaltalainen monikansallinen teknologiayhtiö, joka keskittyy e-commerceen, pilvilaskentaan, digitaaliseen streamingiin ja tekoälyyn.
 5. Facebook, Inc. (Meta Platforms Inc.): Yhdysvaltalainen online-sosiaalisen median ja sosiaalisen verkostoitumisen palvelu.
 6. Tesla, Inc.: Yhdysvaltalainen sähköautojen ja puhtaan energian yritys, jonka perusti Elon Musk ja kolme muuta yrittäjää vuonna 2003.
 7. NVIDIA Corporation: Yhdysvaltalainen monikansallinen teknologiayhtiö, joka on erikoistunut graafisiin prosessoreihin, mobiiliteknologiaan ja pilvilaskentaan.
 8. Adobe Systems Incorporated: Yhdysvaltalainen monikansallinen ohjelmistoyhtiö, joka tunnetaan parhaiten Creative Cloud -sarjastaan, johon kuuluu joukko ammattilaisohjelmistoja multimedian ja luovan sisällön tuottamiseen.
 9. Salesforce.com, inc.: Yhdysvaltalainen pilvipohjainen ohjelmistoyhtiö, joka tarjoaa asiakkuudenhallintaratkaisuja yrityksille.
 10. Oracle Corporation: Yhdysvaltalainen monikansallinen tietotekniikkayhtiö, joka erikoistuu tietokantaohjelmistoihin, pilvipalveluihin ja yritysohjelmistoihin.

Mitkä yllä mainituista ovat erityisen vahvoja tekoälyssä?

Tekoäly on epäilemättä yksi teknologian nopeimmin kehittyvistä osa-alueista, ja sillä on potentiaalia muuttaa monia teollisuudenaloja. Siksi monet sijoittajat pitävät tekoälyä houkuttelevana sijoituskohteena.

Johtavista teknologiayhtiöistä Alphabet (Google), Microsoft ja Amazon ovat tunnettuja merkittävistä investoinneistaan tekoälyyn ja koneoppimiseen. Nämä yritykset käyttävät tekoälyä monin tavoin, kuten parantamaan hakukoneiden tarkkuutta, optimoimaan logistiikkaa ja kehittämään uusia tuotteita ja palveluita. Myös NVIDIA on tärkeä toimija tekoälykentällä, sillä sen grafiikkaprosessoreita ja muita teknologioita käytetään laajasti tekoälyn ja koneoppimisen sovelluksissa.

Entä mitä ovat tekoälyn haastajayhtiöt?

Mitä tulee pienempiin tekoälyosakkeisiin, jotka saattavat tarjota kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia, tässä muutama ehdotus:

 1. OpenAI: Elon Muskin perustama yritys, joka on kehittänyt useita huipputeknologisia tekoälyratkaisuja. Huomaa, että OpenAI ei ole listautunut pörssiin, mutta on syytä seurata yrityksen kehitystä.
 2. C3.ai, Inc.: Yhdysvaltalainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa tekoälypohjaisia sovelluksia ja ratkaisuja yrityksille.
 3. UiPath Inc.: Yhdysvaltalainen ohjelmistoyritys, joka tarjoaa robotiikan prosessiautomaatiota (RPA) ja tekoälyä käyttäviä sovelluksia.
 4. DataRobot, Inc.: Yhdysvaltalainen yritys, joka tarjoaa alustan, jonka avulla yritykset voivat kehittää tekoälysovelluksia. DataRobot ei ole listautunut pörssiin syyskuuhun 2021 mennessä, mutta on syytä seurata yrityksen kehitystä.
 5. Veritone, Inc.: Yhdysvaltalainen yritys, joka tarjoaa tekoälyalustan, joka käsittelee ja analysoi suuria määriä dataa.

Muistathan, että kaikkeen sijoittamiseen liittyy riskejä, ja sijoituspäätökset tulisi tehdä huolellisen harkinnan ja tutkimuksen perusteella.

Sijoittaja.fi:n kommentti

Tekoälyn valitsemat kymmenen johtavaa teknologiaosaketta perustuu vuoden 2021 syyskuun tietoihin. Jos sama kysymys esitettäisiin nyt kaksi vuotta tuoreimmilla tiedoilla, osakejoukossa tuskin olisi isoa eroa. Kaikki listan osakkeet Oraclea lukuun ottamatta ovat myös Disruptiiviset Teknologiaosakkeet -salkussamme. Salkku on tuottanut vuonna 2023 erinomaisesti ja sen tuottohistoriaa ja osakevalintoja voi tutkia eToron sivuilla.

Osaketyökalun perusteella parhaimmat pisteet johtavista teknologiaosakkeista saavat Microsoft, Oracle ja Apple.

Listalta löytyvät myös johtavat tekoäly-yhtiöt: Nvidia, Microsoft, Google ja Amazon. Tekoälyosakkeet ovat olleet vuonna 2023 erityisesti sijoittajien suosiossa. Osaketyökalun perusteella parhaiten vuonna 2023 on tuottanut Nvidia. Käsittämättömät 166,5 %.

Tekoälyn valitsemat viisi haastajayhtiötä tekoälykentältä ovat mielenkiintoisia. Näistä OpenAI on ChatGPT:n kehittäjä ja yhtiöistä tunnetuin. Osake ei kuitenkaan ole listattu. Muut ovat varmasti tutustumisen arvoisia yhtiöitä.

Osakevalinnat teki OpenAI:n ChatGPT tekoäly.

Tekoälyyn sijoittava salkku eTorossa

eToro on rakentanut tekoälyyn sijoittavan AI-Revolution* Smart Porfolion tämän vuoden alusta. Salkku on tuottanut erinomaisesti ja nousua on kertynyt on 32 prosenttia. Salkku on tosin tuore, mutta tietosivuilta näkee miten salkku olisi potentiaalisesti eri tuottanut vuodesta 2018 alkaen. Salkun pystyy kopiomaan 500 dollarilla, jolloin salkussa tehnyt muutokset tapahtuvat automaattisesti myös salkussasi.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
Helsingin Pörssin kasvuosakkeet
Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet
New call-to-action
Sijoittajan valinnat