Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkunhoitajan katsaus. Markkinatilanne suosii teknologiaosakkeita.

Markkinatilanne suosii nyt teknologiaosakkeita. Kerromme syyt tilanteen muutokseen sekä käymme läpi salkun suurimpia osakesijoituksia.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Markkinatilanne suosii nyt teknologiaosakkeita. Kerromme syyt tilanteen muutokseen sekä käymme läpi salkun suurimpia osakesijoituksia.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Disruptiiviset teknologiaosakkeet –salkku* sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa sekä lisäarvon tuottoa omistajille. 

Osakkeet valitaan nopeasti kasvavilta megatrendisektoreilta: internet, digitalisaatio, e-commerce, pilviteknologia, AI, fintech, sosiaalinen media, metaverse, kyberturvallisuus jne.. Osakevalinnassa hyödynnämme kvantitatiivista analyysia ja omaa sijoitusnäkemystämme.

Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi, josta sijoittajan on oltava tietoinen. Sen ansiosta maailman suurimmat pörssiyhtiöt ovat nykyään teknologiayhtiöitä. Esimerkiksi Amazon, Apple, Microsoft, Google Tesla ja Meta Platforms ovat disruptoineet toimialoja ja ajaneet perinteisillä toimintamalleilla toimivia yhtiöitä konkurssiin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet salkkua voi seurata ja kopioida eTorossa*

Markkinatilanne suosii teknologiaosakkeita

Vuosi 2023 on ollut teknologiaosakkeiden. Nasdaq 100 -indeksi on viimeisen kolmen kuukauden aikana noussut yli 16 prosenttia, kun S&P 500 -indeksi on noussut vajaa 4 prosenttia.

Nykyisessä pankkikriisin hallitsemassa markkinaympäristössä sijoittajat suosivat teknologiaosakkeita. Etenkin suuret vahvan taseen ja vakaan liiketoiminnan teknologiayhtiöt ovat olleet sijoittajien suosikkeja. Paluu markkinaliidereiksi on ollut nopea.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkulla vahva alkuvuosi

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku on aloittanut vuoden 2023 vahvasti ja jopa paremmin kuin Nasdaq 100 -indeksi. Salkku on tuottanut noin 19 prosenttia kuluvana vuotena.

Lähde: eToro

Korot ovat kääntyneet laskuun

Vuonna 2022 korot nousivat nopeasti ja se näkyi kasvu- ja teknologiaosakkeiden jyrkkänä laskuna. Vuonna 2023 korot ovat olleet laskusuunnassa ja se on tukenut teknologiaosakkeiden kehitystä.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Osakemarkkinat hakevat juuri nyt suuntaa. Markkinatrendit ovat suosineet defensiivisiä ja teknologiaosakkeita. Orastava pankkikriisi on laskenut syklisiä sektoreita ja rahoitusalan osakkeita.

Jos korot eivät käänny yllättävään nousuun, ei ole mitään syytä, etteivätkö teknologiaosakkeet jatkaisi markkinajohtajina. Teknologiaosakkeet ovat kuitenkin vielä kaukana vuoden 2022 alun huipputasoista, joten siihen peilaten nousuvaraa on jäljellä.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkkukatsaus

Pidimme salkussa alkuvuoden hyvän tuottojakson jälkeen korkeaa käteispainoa. Viime viikkojen aikaan pistimme käteisen osakkeisiin, kun markkinatilanne näytti suosivan teknologiaosakkeita. Käteisen osuus salkussa on tällä hetkellä 10 prosenttia. Sijoitamme käteisen osakkeisiin, kun markkinamahdollisuuksia avautuu. Nykyisessä volatiilissa markkinassa tällaisia tilanteita uskoaksemme tulee vuoden 2023 aikana useita.

Salkun sisältö

Salkku sisältää tällä hetkellä 33 teknologiaosaketta. Salkussa on kaikki tunnetuimmat teknologiaosakkeet, Apple, Amazon, Microsoft, Tesla ja Meta Platforms sekä tunnettuja toimialan disruptoijia, kuten Airbnb ja Netflix. Salkun parhaiten tuottanut osake kuluvana vuotena on ollut tekoälyn kärkiyhtiö Nvidia, joka on noussut jo yli 80 %.

Kärkikymmenikössä ovat myös fintech-sektorin suurimmat yhtiöt Visa, Mastercard ja PayPal. Pilviyhtiöistä mukana ovat mm. Adobe, ServiceNow, Salesforce ja Workday. Kyberturvallisuusyhtiöistä salkussa ovat Palo Alto Networks sekä Fortinet.

Puolijohdesektori on ollut alkuvuoden vahvassa vedossa. Sektoria edustavat muun muassa Taiwan Semiconductor Manufacturing, Broadcom, AMD ja Lam Research.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun suurimmat sijoitukset

Katso salkun sisältö ja kopioi ideat

Katso salkun sisältö eTorosta alla olevasta linkistä. Salkun voi kopioida kokonaan tai tutkia sisältöä ja hakea ideoita omaan salkkuun.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.
Aiempi kehitys ei ole tae tulevista tuotoista. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees
51 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.

eTorossa sijoittaja voi ostaa tunnetuimpia kansainvälisiä osakkeita ilman kuluja.  Sijoittaja.fi:n käyttäjät saavat lisäetuja. Lue kuluista ja eduista lisää tästä sekä sijoittajien kokemuksista eTorosta.

Rekisteröidy eToroon*

Haluatko tuoreimmat kansainväliseen sijoittamisen liittyvät artikkelit sähköpostiisi?

Haluatko sijoitusideoita kansainvälisistä osakkeista ja kuulla Sijoittaja.fi:n kansainvälisten salkkujen kehityksestä? Kiinnostuitko eTorosta? Tilaa alla olevan lomakkeen kautta aiheeseen liittyvä sisältö sähköpostiisi heti ilmestyttyä.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat