Haastattelussa Singan johto – karaoken markkinajohtajaksi viidessä vuodessa

Singan VVK-lainan merkintäaika on nyt käynnissä. Pääsimme haastattelemaan viihdealan yhtiön toimitusjohtajaa, ja kysymään häneltä sijoittajia kiinnostavia kysymyksiä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Singan VVK-lainan merkintäaika on nyt käynnissä. Pääsimme haastattelemaan viihdealan yhtiön toimitusjohtajaa, ja kysymään häneltä sijoittajia kiinnostavia kysymyksiä.

Singa Oy:n vaihtovelkakirjalaina

Kotimainen viihdealan yritys Singa on laskenut liikkeelle vaihtovelkakirjalainan. Poikkeuksellisen kehittyneellä teknologiallaan sekä laajalla kappalekirjastollaan edukseen erottuva Singa pyrkii tuomaan karaoken 2020-luvulle ja valtaamaan alan globaalin markkinan. Pääsimme haastattelemaan Singan toimitusjohtajaa Atte Hujasta, ja esittämään hänelle suomalaisia sijoittajia kiinnostavia kysymyksiä.

  • Vaihtovelkakirjan suurin liikkeelle laskettava määrä: 5 000 000 € (yht. 50 000 yksikköä)
  • Hinta per vaihtovelkakirja: 100,00 €
  • Vähimmäissijoitus: 5 yksikköä (500,00 €)
  • Korko: 10,00 % p.a.
  • Erääntymispäivä: 30.9.2026
  • Alennus konvertoinnin yhteydessä: 20,00 %
  • Rahoituskierros päättyy: 21.6.2023
  • Lue aikaisempi analyysimme Singan vaihtovelkakirjalainasta

Lue lisää sijoituskohteesta

Sijoittajien kysymyksiin vastasi Singa Oy:n perustajajäsen ja toimitusjohtaja Atte Hujanen

Mikä on Singa Oy, ja miksi päätitte perustaa yhtiön?

Singa Oy on suomalainen viihdealan yritys. Me kehitämme karaoken suoratoistopalvelua – “karaoken Spotifyita”, jonka avulla laulu raikaa sekä kodeissa että karaokepaikoissa 34 maassa ympäri maailman.

Työskennellessäni perheyrityksen kautta karaoken parissa hämmästelin, kuinka analoginen ja karaokelaitteisiin keskittynyt koko ala vaikutti olevan. Uudet innovaatiot loistivat poissaolollaan. Huomasin että koko liiketoimintamalli oli rikki: koska ala ei kehittynyt lainkaan, ihmiset joutuivat tyytymään siihen mitä oli tarjolla. Samaan aikaan Spotify, Netflix, Audible ja muut suoratoistopalvelut uudistivat käyttäjäkokemusta muilla viihteen saroilla. Karaokeala tarvitsi selvästi oman Spotify-hetkensä, joten tartuimme haasteeseen. 

Mikä on Singan visio?

Singa on matkalla maailman suurimmaksi karaokebrändiksi. Rakennamme kokonaisvaltaista ekosysteemiä karaoken ympärille, joka palvelee sekä kuluttajia, karaokepaikkoja että musiikkiteollisuutta. Haluatko laulaa maailman suurimmasta karaokekirjastosta millä tahansa laitteella? Singa. Haluatko ravintolaasi modernin ja helppokäyttöisen karaokejärjestelmän? Singa. Haluatko kasvattaa tulojasi laulusta, jonka olet kirjoittanut tai äänittänyt? Singa. 

Mikä on ollut suurin haaste ideasta lanseeraukseen ja miten olette rahoittaneet toimintanne tähän asti?

Olemme haluneet alusta asti varmistaa, että Singan toiminta on tekijänoikeuksien osalta vakaalla pohjalla, joka ei ole karaokealalla aina ollut yleinen käytäntö. Tekijänoikeuslaki on yksi maailman vakiintuneimmista oikeudellisista viitekehyksistä ja myös yksi petollisimmista, jos et tiedä mitä teet, tai noudata sääntöjä. Suurin haaste tekijänoikeuksiin liittyvän bisneksen rakentamisessa ei ole teknologiset innovaatiot itsessään, vaan niiden tekeminen tekijänoikeuksia kunnioittaen. Se vaatii jatkuvaa työtä. Spotifylla kesti yli kolme vuotta ja maksoi satoja miljoonia dollareita lanseerata Yhdysvalloissa – me teimme sen alle kahdessa vuodessa huomattavasti maltillisemmalla kustannuksella. Sitkeyden ja kovan työn avulla olemme onnistuneet pitämään ulkopuolisen rahoituksen minimissään ja saavuttaneet enemmän kuin useimmat musiikkiteknologiayritykset tulevat koskaan saavuttamaan.

Kenelle Singa on suunnattu?

Karaoke on valtava maailmanlaajuinen harrastus, joka on kasvattanut suosiotaan vuosikymmenestä toiseen. Singan ensisijainen kohdeyleisö on ihmiset, jotka laulavat usein (yksin tai ystävien kanssa) sekä karaokepaikat, jotka jo järjestävät karaokea (tai vastaavaa viihdettä). Karaoken suosio myös laajenee kaiken aikaa, joka näkyy esimerkiksi siinä, että varsinkin Suomen ulkopuolella iso osa uusista ravintola-asiakkaistamme järjestää karaokea ensimmäistä kertaa. En väitä, että muutaman vuoden kuluttua kaikki laulavat karaokea joka paikassa, mutta se on selvästi nouseva trendi, joka todennäköisesti yllättää useimmat!

Miten Singa toimii? Mikä erottaa teidät kilpailijoista?

Singassa on suurin laillinen laulukirjasto maailmassa, joka toimii millä tahansa alustalla ja on lisensioitu sekä yksityiseen että kaupallisen käyttöön. Singa on myös ensimmäinen karaokepalvelu, josta löytyy taustoina myös artistien alkuperäisiä levytyksiä eikä ainoastaan cover-versioita. 

Millainen markkinapotentiaali Yhdysvalloissa on, ja miten Singa pyrkii vakiinnuttamaan jalansijan?

Yhdysvallat on maailman suurin viihdemarkkina liikevaihdollisesti tarkasteltuna, ja sama päätee myös karaokeen. Karaokelaulajia ja -ravintoloita on varmasti esimerkiksi Aasiassa enemmän, mutta rahallisesti potentiaali on Yhdysvalloissa isoin. Olemme ensimmäisen vuoden aikana saaneet lupaavia tuloksia sekä B2B että kuluttajapuolen asiakashankinnan osalta. Kysyntä ja ostohalukkuus on eri luokkaa kuin muissa markkinoissa. Yhdysvaltojen liikevaihto kasvaa tällä hetkellä keskimäärin 14 % kuukaudessa. Tarkoitus onkin uuden rahoituksen voimin skaalata operaatiota sekä myynnin että markkinoinnin osalta. 

Mihin suuntaan olette menossa? Missä näette itsenne viiden vuoden kuluttua?

Aasiassa on karaokeyhtiöitä, jotka tekevät yli 1 miljardin dollarin vuosittaisen liikevaihdon. Haluamme olla globaali markkinajohtaja kaikessa karaokeen liittyvässä ja päihittää vakiintuneet karaokeyritykset seuraavan viiden vuoden aikana.

Sijoittajien kysymyksiin vastasi Singan perustajajäsen ja toimitusjohtaja Atte Hujanen

Jäikö mietityttämään? Esitä tarkentavat kysymyksesi webinaarissa!

Tarjotakseen lisätietoa vaihtovelkakirjalainasta sekä yhtiön tavoitteista, Singa järjestää sijoittajawebinaarin 7.6.2023. Webinaarissa toimittaja Eljas Repo tenttaa Singan toimitusjohtaja Atte Hujaselta ja operatiivinen johtaja Nils Paajaselta vastauksia kiperiin kysymyksiin: Miksi Singa hakee taas rahoitusta? Mihin rahat käytetään? Miksi sijoitus tehdään vaihtovelkakirjalainana? Ohjelmassa on myös yleisökysymysosio.

Webinaariin ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet kuulijat. Voit ilmoittaa osallistumisesi alla olevaa nappia painamalla.

Osallistu webinaariin!

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Singa Oy:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Trendaavat osakesektorit ja viikon treidi-idea: DocuSign.
Viikon kansainvälinen kasvuosake: tekoälytuotteet tukevat ServiceNow:n kasvua
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat