Singa pyrkii vakiinnuttamaan kasvunsa Yhdysvalloissa vaihtovelkakirjalainalla

Kotimainen viihdealan yritys Singa on laskenut liikkeelle vaihtovelkakirjalainan. Globaalin karaokemarkkinan markkinajohtajaksi tähtäävä yhtiö kerää varoja kasvun vakiinnuttamiseksi Yhdysvalloissa sekä jatkaakseen globaalia musiikkilisensointiaan.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kotimainen viihdealan yritys Singa on laskenut liikkeelle vaihtovelkakirjalainan. Globaalin karaokemarkkinan markkinajohtajaksi tähtäävä yhtiö kerää varoja kasvun vakiinnuttamiseksi Yhdysvalloissa sekä jatkaakseen globaalia musiikkilisensointiaan.

Singa Oy:n vaihtovelkakirjalaina

 • Suurin liikkeelle laskettava määrä: 5 000 000 € (yht. 50 000 yksikköä)
 • Hinta per vaihtovelkakirja: 100,00 €
 • Vähimmäissijoitus: 5 yksikköä (500,00 €)
 • Korko: 10,00 % p.a.
 • Erääntymispäivä: 30.9.2026
 • Alennus konvertoinnin yhteydessä: 20,00 %
 • Rahoituskierros päättyy: 21.6.2023
 • Lue johdon haastaattelu

Lue lisää sijoituskohteesta

Singan tavoite on tuoda karaoke 2020-luvulle

Singa Oy on Helsingissä vuonna 2015 perustettu viihdealan yritys, joka aikoo mullistaa 15 miljardin dollarin globaalin karaokemarkkinan. Viihdeteollisuuden siirtyessä muilta osin digitaaliseen jakeluun, karaoke on jumittunut 90-luvulle laitteiden ollessa kalliita ja suurikokoisia, sekä grafiikoiden ollessa suttuisia.

Singa on rakentanut ensimmäisen aidosti digitaalisen suoratoistopalvelun karaokelle, jonka avulla yhtiö pyrkii tekemään saman kuin Netflix on tehnyt elokuville ja Spotify musiikille – päivittää ja mullistaa kokonainen ala sekä tarjota laulajille ja karaokepaikoille nykyaikainen käyttäjäkokemus. Perustamisensa jälkeen vuonna 2015 Singa on laajentunut 34 maahan ja kasvanut yli 45 ammattilaisen tiimiksi.

Täyden palvelun karaokealusta

Singa tarjoaa käyttäjille täyden palvelun karaokealustan, josta on saatavilla erilliset versiot yksittäisille asiakkaille sekä ravintoloille ja yökerhoille yrityskäyttöön. Molemmissa on pääsy Suomen suurimpaan karaokevalikoimaan, josta löytyy yli 100 000 kappaleen kirjasto sekä kotimaisilta että kansainvälisiltä artisteilta.

Kotikaraoken avulla käyttäjä saa pääsyn Singan karaokealustaan suoraan kotoa käsin, joko tietokoneella, kännykällä, tabletilla tai älytelevisiolla (Android TV ja Apple TV). Singa sisältää useita älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla karaokebileet sujuvat vaivattomasti. Mobiilisovelluksesta voi myös etsiä lähimmän karaokepaikan jossa on Singa käytössä, mikäli menojalka alkaa kunnolla vipattamaan.

Ravintoloille ja yökerhoille Singa tarjoaa modernin karaoken ammattikäyttöä varten. Singa Business -alustan avulla ravintola saa Suomen suurimman laulukirjaston lisäksi pääsyn useisiin ravintoloille räätälöityihin ominaisuuksiin, kuten taustamusiikin soittamiseen karaokekappaleiden välissä ja mainoksien pyörittämistä näytöillä kappaleiden välissä. Asiakkaat voivat lisätä laulutoiveita jonoon erillisen asiakastabletin lisäksi suoraan omalta älypuhelimelta Singa-sovelluksen avulla.

Tilauspohjainen liiketoimintamalli luo ennustettavuutta kassavirtaan

Singan liiketoiminta perustuu tilauspohjaiseen liiketoimintamalliin, jossa yhtiön tulot muodostuvat kuluttaja- ja yritysasiakkailta kuukausittain veloitettaviin tilausmaksuihin, joilla asiakkaat saavat rajattoman pääsyn Singan sovelluksen tarjontaan. Singa maksaa asiakkailta tilausmaksuina saamistaan tuotoista korvauksia musiikin oikeudenomistajille (sanoittajat, säveltäjät, kustantajat, tekijänoikeusjärjestöt) ja (alkuperäisten äänitallenteiden osalta) esiintyville taiteilijoille sekä levy-yhtiöille.

Karaoke hyödyttää myös ravintolaa

Singa on yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa suorittanut tutkimuksen, missä selvitettiin miten karaoken saatavuus ravintolassa tai yökerhossa vaikuttaa tyypillisenä iltana. Tutkimuksessa selvisi, että karaoken saatavuus lisäsi ravintoloiden kävijämääriä keskimäärin 31 % illoista, jolloin karaokea ei ollut saatavilla. Tämän lisäksi karaoken saatavuus kasvatti asiakkaiden keskimääräistä kulutusta jopa 35 %. Myös tapahtumapaikat, jotka järjestivät vain yksittäisiä karaokeiltoja satunnaisesti, kasvattivat asiakkaiden keskimääräistä kulutusta karaokeiltoina 42 %.

Tutkimuksen keskeisin anti on se, että kun ravintolassa tai yökerhossa on karaoke saatavilla, asiakkaat viihtyvät pidempään, ja samalla käyttävät enemmän rahaa. Karaokea voi myös hyödyntää myynnin kasvattamiseen yksittäisien karaokeiltojen avulla, mikäli ravintolan pitäjä ei halua tarjota karaokemahdollisuutta joka ilta.

Singa kertoo myös erillisten karaokehuoneiden kasvattaneen suosiotaan, jossa esimerkiksi vanha tupakkakoppi muunnetaan karaokehuoneeksi. Näin saadaan aikaan intiimimpi karaokekokemus kaveriporukan seurassa.

Karaokemarkkinoilla nähty vähän innovaatioita

Singan mukaan karaoken suosio ja markkina kasvavat jatkuvasti, mutta alalla on nähty hyvin vähän innovaatioita. Spotifyn ja Netflixin kaltaiset palvelut ovat opettaneet yleisön kaipaamaan laadukkaita digitaalisia viihdekokemuksia missä tahansa, milloin tahansa ja millä tahansa laitteella. Singa vastaa tähän tarpeeseen.  

Yhtiön mukaan karaoken kokonaismarkkina-arvo on tällä hetkellä yli 15 miljardia dollaria, ja tähän sisältyy laitteisto, ohjelmisto ja sisältö. Pelkästään karaokelaitteiden osuuden markkinoista arvioidaan olevan 5,7 miljardia dollaria vuoden 2024 loppuun mennessä, markkinan kumulatiivisen yhdistetyn vuosikasvun (CAGR) ollessa 2,52 %. Kiinassa online-karaokemarkkina kolminkertaistui vuodesta 2017 vuoteen 2022, saavuttaen 2,5 miljardin dollarin arvon.

Uusia tapoja nauttia laulamisesta tuodaan yleisön saataville jatkuvasti niin suurimpien suoratoistopalveluiden, kuten Spotifyn ja Apple Musicin kautta kuin myös mobiilisovellusten kuten TikTokin toimesta. Singan mukaan tämä kasvattaa kysyntää myös täysin karaokekokemukseen keskittyvälle toimijalle.

Taloudellinen tilanne

Vuonna 2022 Singan liikevaihto oli 3,1 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua oli 63 %. Vuonna 2023 yhtiö arvioi liikevaihdon kasvavan 84 prosenttia 5,8 miljoonaan euroon, jonka jälkeen kasvu jatkuisi vuosittain 100 prosentin tuntumassa. Koronarajoituksilla oli pandemian aikaan suora vaikutus yhtiön liikevaihto- ja kasvulukuihin, mutta viimeisten rajoitusten loputtua vuoden 2022 toisella kvartaalilla yhtiö on voinut jälleen investoida kasvuun.

Singa arvioi saavuttavansa positiivisen käyttökatteen (EBITDA) jo vuonna 2024, jolloin käyttökate-%:n arvioitaisiin olevan noin 12 % liikevaihdosta. Käyttökatteen ja nettotuloksen selvää kohentumista olisi tiedossa vasta vuonna 2026.

Tämän hetken 5,0 miljoonan euron sopimuspohjaisesta ARR-kannasta (vuosittain toistuva liikevaihto) noin 60 % tulee yritysasiakkailta, mutta Singa ennustaa kuluttajaliiketoiminnan kasvavan yritysliiketoiminnan ohitse vuosien 2025–2026 aikana.

Ennusteet

Singan kasvuennusteet
Luvut tuhansina euroina, pois lukien prosenttiluvut ja työntekijöiden lukumäärä

Rahoituksella kerättyjen varojen käyttö

Singa nimeää kolme keskeisintä käyttökohdetta rahoituskierroksella kerätyille varoille.

 1. Kasvun vakiinnuttaminen Yhdysvalloissa: Singan uusimman rahoituksen ensisijaisena kohteena on Yhdysvaltojen markkinan kasvattaminen menestyksekkään lanseerauksen jälkeen. Yhtiö suunnittelee palkkaavansa lisää myynnin ja markkinoinnin avainhenkilöitä paikallisesti ja panostaa myyntiin, inbound-markkinointiin ja orgaaniseen liikenteeseen perustuvaan asiakashankintaan.
 2. Globaali lisensointi: Lisärahoituksen avulla Singa pystyy jatkamaan mittavaa ja menestyksekästä työtään globaalin musiikkilisensoinnin parissa, mikä mahdollistaa palvelun avaamisen kaikkialla maailmassa, jo hankittuja kansainvälisisä ja Yhdysvaltojen lisenssejä hyödyntämällä.
 3. T&K-toiminnan laajentaminen: Singa vahvistaa sitoutumistaan tuotestrategiaan ja kasvattaa kehitysnopeutta vahvistamalla tuotekehitystiimiään. Tavoitteena on toimeenpanna tuoteparannuksia, jotka vaikuttavat merkittävästi tärkeimpiin suorituskyvyn ja konversion tunnuslukuihin, jotka tukevat yhtiön strategisia tavoitteita. T&K-investoinnit mahdollistavat palvelun laajentamisen uusiin vertikaaleihin ja käyttötarpeisiin, mikä moninkertaistaa saavutettavissa olevat markkinat.

Sijoittajan näkökulma

Singa perustelee mahdollisuuksiaan saavuttaa markkinajohtajuus yhtiön sovelluksen merkittävällä etumatkalla kilpailijoihin nähden. Sovelluksen teknologiaa ja kappaleiden lisensointia koskevat speksit ovatkin varsin vakuuttavat. Singan mukaan se on maailman ensimmäinen yhtiö, joka pystyy hyödyntämään kappaleiden alkuperäisiä levytyksiä, eli master-tallenteita karaokekäytössä. Yhtiön teknologia poistaa solistin äänen alkuperäistallenteista koneoppimiseen perustuvalla teknologialla ja ajastaa karaoken sanat musiikkiin automaattisesti.

Sovelluksen hyödyntämän teknologian tasosta viestivät osaltaan yhtiön sijoittajat. Singan omistajiin lukeutuvat Suomen kansainvälisesti menestyneimpien teknologiayhtiöiden, kuten Woltin ja Supercellin perustajat.

Tällä hetkellä Singa panostaa vahvasti kasvuun, mikä tarkoittaa että yhtiön ennusteiden mukaan Singan kannattavuus olisi kohentumassa vasta vuoden 2026 kieppeillä. Yhtiö ennakoi kuitenkin saavuttavansa positiivisen kassavirran jo vuoden 2024 ensimmäisellä puoliskolla. Maantieteellisesti vahvin panostus on tällä hetkellä Yhdysvaltoihin, joka on maailman suurin ja kilpailluin musiikki- ja viihdemarkkina. Pidemmässä juoksussa yhtiö tavoittelee rantautuvansa myös muualle maailmaa, kuten Aasiaan ja Etelä-Amerikkaan. Yhtiö näkee ensisijaisena exit-strategiana listautumisen, mutta tällä hetkellä yhtiö ei keskity erityisesti mihinkään exit-strategiaan vaan panostaa vahvasti liiketoiminnan kasvuun.

Riskeinä muun muassa harkinnanvaraisen kulutuksen hidastuminen

Singan mukaan suurin osa sen B2B-asiakaskunnasta toimii baarialalla, johon talouden suhdanteet eivät vaikuta yhtä kovasti kuin majoitus- ja ravintola-alaan. Mahdollinen taantuma kuitenkin vaikuttaa harkinnanvaraisiin menoihin, mikä yhtiön mukaan voisi vaikuttaa kielteisesti sekä Singan baarialalla toimivien asiakkaiden liiketoimintaan että näiden asiakkaiden määrän kasvuun. Singa ei ole myöskään vielä kannattava, joten sijoitukseen liittyy myös luottoriskejä. Yhtiö saattaa tulevaisuudessa tarvita lisäinvestointeja voidakseen harjoittaa liiketoimintaansa.

Mikäli asiakashankinnan tai tuotteen metriikoiden osalta ei nähtäisi juuri minkäänlaista parannusta, Singa on myös varautunut hitaamman kasvun skenaarioon, jossa uudet rekrytoinnit on skaalattu alas kassavirtapositiivisuuden varmistamiseksi vuonna 2024, ja tuote- ja kasvuinvestointien puuttuminen johtaa hitaampaan kasvuun vuosina 2024–2026. Tässä skenaariossa yhtiö ennakoisi kuitenkin saavuttavansa positiivisen nettotuloksen vuonna 2025. Toisaalta yhtiö on myös varautunut ennakoitua nopeamman kasvun skenaarioon, joka edellyttäisi aggressiivisempaa eteenpäin nojaavaa rekrytointisuunnitelmaa, joka on mahdollista toteuttaa rahoituskampanjan toteutuessa vähintään yhtä hyvin kuin vuoden 2021 kampanja.

Singa on joka tapauksessa pystynyt osoittamaan kykynsä skaalata liiketoimintaansa kansainvälisesti, ja yritys on disruptoimassa vanhanaikaisia ja kankeita karaokelaitteita modernin ja aidosti digitaalisen suoratoistopalvelun avulla. Singan tiimillä on vuosikymmenten kokemus karaoken, musiikin ja teknologian saralla, ja tämä vahva osaaminen tukee yhtiön kansainvälisten kasvutavoitteiden saavuttamista. Lähivuosien kiinnostavimpana seikkana on miten Yhdysvaltojen karaokemarkkinan valloitus lopulta onnistuu.

Kolme syytä sijoittaa

 • Singa on matkalla globaaliksi markkinajohtajaksi 15 miljardin dollarin karaokemarkkinassa seuraavan kolmen vuoden sisällä.
 • Singan edistynyt teknologia, moderni käyttäjäkokemus ja tekoälyllä varustetut backend-työkalut ovat uniikit markkinassa.
 • Kampanjan ankkurisijoittajiksi ovat lähteneet yhteensä 1.64 miljoonalla eurolla huippusijoittajat Maki.vc ja Superhero Capital sekä Supercellin, Woltin, Epidemic Soundin ja AudioShaken perustajia. Sijoitukset on tehty erillisellä vaihtovelkakirjalainasopimuksella, mutta olennaisesti samoilla kaupallisilla ehdoilla.

Lue lisää sijoituskohteesta

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Singa Oy:n kanssa.

Sinua voisi kiinnostaa
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
WellO2:n osakeanti – kotimainen hengityslaite hoitaa hengitystiesairauksia ja tehostaa urheilusuorituksia
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Sijoittajan valinnat