Sijoittajalle tarjolla eToron valikoimassa 17 pörssiä ja yli 3000 osaketta

Sijoittaja löytää eTorosta vaihtoehtoja kansainväliseen hajauttamiseen. eTorossa on yli 3000 osaketta ja 17 pörssiä. Katso lista tarjolla olevista pörsseistä, joista osakkeita voi ostaa nollakuluilla.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Sijoittaja löytää eTorosta vaihtoehtoja kansainväliseen hajauttamiseen. eTorossa on yli 3000 osaketta ja 17 pörssiä. Katso lista tarjolla olevista pörsseistä, joista osakkeita voi ostaa nollakuluilla.

Miten löydät pörssilistaukset eTorosta?

eToro tarjoaa kattavan valikoiman osakkeita eri maiden pörsseistä, mutta pörssilistausten löytäminen eTorosta ei ole kovin helppoa. Osakkeet ovat yleensä eTorossa jaoteltu toimialakohtaisesti eikä maittain. Suomalaiselle sijoittajalle kahteen pörssiin sijoittamista kannattaa harkita kahdesti. Pörssit ovat Suomi ja Saudi-Arabia. Tämä johtuu siitä että osakkeet ovat näissä kahdessa pörssissä eTorossa CFD-muotoisia (Contract For Difference) eli hinnanerosopimuksia, joista mahdollisesti aiheutuvia tappioita ei voi vähentää verotuksessa. Alla olemme listanneet kaikki saatavilla olevat pörssit osakkeineen.

Suomalaiselle sijoittajalle 3274 aitoa osaketta ja 16 pörssiä

eTorosta löytyy eri pörsseihin listattuna 3243 aitoa osaketta tällä hetkellä. Helsingin pörssi on poikkeus vain suomalaisille. Suomen arvo-osuusjärjestelmälain vuoksi Helsingin pörssin 20 osaketta ovat suomalaisille CFD-muotoisia, mutta aitoja osakkeita, jos sijoittaja ei ole Suomeen verovelvollinen.

Eri yhtiöitä on kuitenkin hieman vähemmän kuin 3243, sillä jotkin yhtiöistä löytyvät eTorosta kahteen tai jopa kolmeen kertaan listattuina eri pörsseihin. Yksi näistä näistä on Nokia, joka on listattu Helsingin pörssiin ja Nasdaqiin Yhdysvalloissa.

Helsingin pörssi on noin 300 miljardin markkina-arvolla arviolta 0,3 % koko maailman pörssien arvosta, joten kansainvälistä hajautusta etsivälle Helsingin pörssin puuttuminen ei ole suuri ongelma.

Lista eTorosta löytyvistä pörsseistä ja osakkeiden lukumäärät

Listasimme kaikki eTorosta löytyvät pörssit osakkeineen. Klikkaamalla pörssin nimeä avautuu kyseiseen pörssiin listattu osakejoukko.

Mitkä suurimmat pörssit puuttuvat?

eTorosta löytyvät maailman markkina-arvoltaan suurimmat pörssit eli NYSE ja Nasdaq jotka kattavat noin 60 % koko maailman pörssien markkina-arvosta. Kymmenen suurimman pörssin joukosta puuttuvat Kiinan suurimmat pörssit Shenzen ja Shangai, sekä Japanin ja Kanadan pörssit.

Kiinalaisiin osakkeisiin sijoittamista rajoittaa paikallinen lainsäädäntö. Tunnetuimpiin kiinalaisosakkeisiin, kuten Alibabaan, Nioon tai Xpengiin voi kuitenkin sijoittaa Hong Kongin tai New Yorkin pörssin kautta.

Monet Japanin ja Kanadan tunnetuimmat yritykset kuten Toyota, Sony, Shopify tai Barrick Gold löytyvät myös listattuna NYSE:stä tai Nasdaqista, joten Tokion ja Toronton pörssien puuttuminenkaan ei ole suuri ongelma.

Monet eksoottisemmat maat kuten Taiwan, Intia ja Brasilia puuttuvat. Nämä löytyvät eToron maakohtaisten ETF:ien valikoimasta UCITS-muotoisina eli Eurooppaan listattuina aitoina ETF:inä (ei CFD). Kokosimme eToron aitojen ETF:ien listan blogiin.

Pörssi- ja osakevalikoima kasvaa

eToro on laajentanut valikoimaansa vuosi vuodelta. Viimeisimpänä tulokkaana on Sydneyn pörssi Australiasta, josta löytyy huikeat 230 yhtiötä. Italian pörssi on tullut myös valikoimaan viimeisen vuoden aikana. Borsa Italiana sijaitsee Milanossa ja siitä on eTrossa 42 italialaista osaketta.

Suomalaiset suosivat Pohjoismaita

Mielenkiintoisin lisäys suomalaiselle sijoittajalle on eToron osake valikoiman laajeneminen Tukholman pörssissä, sekä Kööpenhamina ja Oslo uusina markkinapaikkoina.

Norja ja Tanska tulivat valikoimaan viime syksynä. Listasimme Tanskan ja Norjan pörssien osakkeet erilliseen artikkeliin. Pohjoismaisia osakkeita löytyy eTorosta nyt 98 kappaletta.

eToro on yksi kansainvälisen sijoittajan työkaluista

eToro ei ole täydellinen alusta, mutta siinä on paljon hyviä ominaisuuksia, miksi suomalaisetkin sijoittajat ovat tykästyneet siihen. Yksi eToron vahvuus on erittäin alhainen hintataso. Kansainvälisiä osakkeita voi ostaa nollapalkkioilla. Samoin ETF:iä.

Osakkeista voi lisäksi ostaa vain osia. Tämä on yksi eToron vahvuuksista, sillä monen kansainvälisen osakkeen hinta on satoja tai tuhansia dollareita. Yksikköhinta on tällöin piensijoittajalle liian suuri hyvän hajautuksen aikaansaamiseksi. eTorossa tätä ongelmaa ei ole, koska eTorossa sijoittaja voi ostaa osakkeita tai osakkeiden osia alkaen 10 dollarin summalla. eToro tekee voittoa muun muuassa CFD-tuotteilla ja virtuaalivaluuttojen spread-kuluilla. Aidoissa osakkeissa ei ole spread-kulua.

Monet suomalaiset käyttävätkin eToroa juuri kansainväliseen sijoittamiseen.

REKISTERÖIDY ETOROON*eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Tilaa eToroa ja kansainvälistä sijoittamista käsittelevät blogit!

Oletko kiinnostunut eTorosta? Etsitkö sijoitusideoita kansainvälisiltä sijoitusmarkkinoilta? Haluatko pysyä ajan tasalla Sijoittaja.fi:n kansainvälisten salkkujen kehityksestä? Tilaa alla olevan lomakkeen kautta kaikki asiaan liittyvä sisältö sähköpostiisi heti, kun se julkaistaan.

(*) Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: LeadDesk odottaa vuosikasvun paranevan kuluvana vuonna
Atrian uusi johto yrityskaupoilla Ruotsissa – analyysi
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Sijoittajan valinnat