Google ja Amazon ovat analyytikoiden suosikkiosakkeet teknojäteistä

Google ja Amazon ovat jättiteknoista analyytikoiden suosikkiosakkeet tällä hetkellä. Tekoäly ajaa molempien yhtiöiden kasvua tulevaisuudessa. Tavoitehinnat ovat vielä osakekursseja ylempänä.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Google ja Amazon ovat jättiteknoista analyytikoiden suosikkiosakkeet tällä hetkellä. Tekoäly ajaa molempien yhtiöiden kasvua tulevaisuudessa. Tavoitehinnat ovat vielä osakekursseja ylempänä.

Teknojätit julkaisivat vuoden ensimmäisen kvartaalin tuloksensa huhtikuun lopussa. Tulosjulkistusten jälkeen Google ja Amazon saavat parhaimmat ostosuositukset.

Vertailussa viisi megaluokan teknologiayhtiötä

Vertasimme vuonna 2023 sijoittajien suosioon palanneita suurimpia teknologiaosakkeita: Amazonia, Applea, Googlea, Metaa ja Microsoftia. Konsensussuosituksia vertailtaessa Google on ykkönen arvolla 1,76 ja Amazon kakkonen 1,78. Suositus lasketaan osaketta seuraavien analyytikoiden suositusten keskiarvosta siten, että osta = 1 ja myy = 5.

Microsoft on kolmantena suosituspisteillä 1,83. Meta ja Apple ovat lähellä ”ylipainota” -suositusta. Metan suositukseen voi vaikuttaa, se että yhtiön kurssi on noussut jo vuoden alusta yli 100 prosenttia.

Vastaavasti viiden vuoden tuottoja vertailemalla Microsoft ja Apple ovat olleet vahvimpia osakkeita 245 ja 285 prosentin tuotoilla. Googlekin on pärjännyt hyvin noin 128 prosentin tuotolla, mutta Amazon ja Meta jäävät heikoiksi suhteessa muihin 47 ja 34 prosentin tuotoilla.

Voit vertailla yhtiöitä Sijoittaja.fi:n osaketyökalun avulla.

Osaketyökalu

Kuva: Sijoittaja.fi osaketyökalu

Google (Alphabet)

Googlen 25.4. julkaistu osavuosikatsaus ylitti analyytikoiden ennusteet pitkän tauon jälkeen. Yhtiön tulevaisuus näyttää muutenkin lupaavalta, kiitos tekoälybuumin, joka on nostanut Googlen kiinnostavuutta.

 • Liikevaihto 69,79 miljardia dollaria, kasvua 3 % (analyytikkojen ennuste 68,9 miljardia)
 • Operatiivinen liikevoitto 17,42 miljardia dollaria, liikevoittomarginaali 25 % (laskua 13 %)
 • EPS 1,17$ (analyytikkojen ennuste 1,07$)

Analyytikoiden ennusteet ja tavoitehinnat

eToron analyysipalvelussa Googlelle 29 analyytikosta jopa 28 % antaa osta tai ylipainota suosituksen, ja yksi kehottaa pitämään osakkeen.

Tavoitehintojen suhteen jakauma on laajempi. Yhteensä 29 analyytikkoa antaa tavoitehinnan 12 kuukauden jaksolle. Korkein tavoitehinta on 160 dollaria osakkeelta, joka on noin 31 % nykykurssia korkeampi. Mediaani on puolestaan noin 130 dollaria, joka on noin kuusi prosenttia nykykurssia korkeampi. Googlen kurssi on edellisen kuukauden aikana noussut lähes 18 prosenttia, joka osaltaan selittää maltillista mediaanitavoitehintaa.

Monet analyytikot päivittivät näkemystään Googlen I/O tapahtuman jälkeen, joka järjestettiin 10.5.2023. Google I/O on yhtiön vuotuinen ohjelmistokehittäjille suunnattu konferenssi.

Muun muassa Googlea seuraavan Morgan Stanley analyytikko Brian Nowak kommentoi 11.5. antamaansa ”osta” -suositusta seuraavasti:

”Googlen johtoryhmä tarjosi tähän mennessä yksityiskohtaisimman ja konkreettisimman näkemyksen AI-strategiastaan yrityksen I/O-konferenssin avajaispuheessa, mikä vahvisti uskoa yrityksen vahvaan pitkän aikavälin kilpailuasemaan tekoälyssä. Yhtiö ennustaa, että tekoäly muokkaa nopeammin kuin odotettiin kaikkia Alphabetin tuotteita.” Nowak uskoo, että eilinen tapahtuma ”tulisi lisäämään sijoittajien luottamusta yrityksen kestävyyteen ja tulevaan tekoälyn potentiaaliin”.

Morgan Stanleylla on ylipainotusluokitus ja 140 dollarin hintatavoite Alphabetin osakkeille.

Osta Googlen osaketta eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Googlen tavoitehinta

Googlen tavoitehinta

Kuva: eToro

Amazon

Amazonin 27.4. julkaistu osavuosikatsaus oli odotuksia parempi, mutta yhtiön antama ohjeistus alitti odotukset. Tuloksen julkistamisen jälkeen Amazonin osake on kuitenkin noussut yli 12 %. Amazon hyödyntää myös koneoppimista erityisesti mainosliiketoiminnassa.

 • Liikevaihto 127,4 miljardia dollaria, kasvua vuoden takaiseen 9 % (analyytikkojen ennuste 124,5 mrd.)
 • Operatiivinen liikevoitto 4,8 miljardia dollaria
 • Nettotulos 3,2 miljardia dollaria
 • EPS $ 0,31 (ennuste 0,20)

Amazonilla ei ole omaa sosisaalisen median alustaa, mutta Amazonin verkkokaupasta saatavat mainostulot ovat kasvaneet selvästi. Q1:llä mainostulot kasvoivat yli 21 % vuoden takaiseen verrattuna ja siitä on muodostumassa yhtiön uusi kivijalka.

Analyytikoiden ennusteet ja tavoitehinnat

Amazonille 36 analyytikosta 35 antaa osta tai ylipainota suosituksen ja yksi kehottaa ylipainottamaan.

Korkein tavoitehinta on 165 dollaria osakkeelta, joka on noin 42 % nykykurssia korkeampi. Mediaani on puolestaan 138 dollaria, joka on noin 19 % nykykurssia korkeampi.

Tekoälyn potentiaali on myös syynä Amazonin saamiin ostosuosituksiin. Loop Capitalin analyytikko Rob Sanderson arvioi Amazonin tulosjulkistuksen jälkeen yhtiön tärkeimmän liiketoimintasegmentin eli pilvipalvelu AWS:n (Amazon Web Service) kiihtyvän. Vaikka AWS:n kasvu on hidastunut Sanderson arvioi sen olevan vain väliaikaista. Yksi syy siihen, miksi Sanderson uskoo AWS:n kasvavan tästä eteenpäin on tekoälyn potentiaali. Loop Capitalin suositus on Amazonin osakkeelle ”osta” ja hintatavoite on 140 dollaria.

Kaikki analyytikot toki eivät ole yhtä optimistia Amazonin suhteen pilvipalvelukilpailussa. Osa uskoo Microsoftin Azuren pärjäävän paremmin. Azuren kasvu oli ainakin vuoden ensimmäisellä neljänneksellä voimakkaampaa kuin AWS:n. Microsoftin osavuosikatsaus.

Katso Amazonin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Amazonin tavoitehinta

Amazonin tavoitehinta

Kuva: eToro.

Sijoita Googleen, Amazoniin ja muihin kansainvälisiin huippuyhtiöihin ilman välityspalkkiota

eToron sijoitusalustalla voit sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. 

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Hyödynnä uutta analyysityökalua

eToron analyysityökalu on parantunut vuosi vuodelta. Nyt jokaisen osakkeen kohdalta näet analyytikoiden osto- ja myyntisuositukset, sekä tavoitehinnat. Tavoitehintoja ja suosituksia tosin kannattaa hyödyntää vain suurempien yhtiöiden kohdalla, sillä pienemmissä yhtiöissä esimerkiksi pohjoismaisissa osakkeissa
Katso Googlen ajankohtaiset suositukset eToron analyysipalvelussa*.

Kuva: eToro analysis.

eToron analyysityökalu on maksuton, mutta käytössä vain jäsenille. Tilin avaaminen on ilmaista eikä sido tallettamaan. eToro listaa selkeästi kaikkien yhtiötä seuraavien analyytikoiden nimet, yhtiöt, päivämäärän jolloin tavoitehinta on annettu, sekä jopa linkin artikkeliin jossa analyytikko kertoo näkemyksiään.

Katso Amazonin tämänhetkiset suositukset analyysipalvelussa*.

*Affiliate-linkki. Linkin kautta siirtyminen sivustolle ei aiheuta kuluja käyttäjälle. Tehdyistä tilauksista sivusto voi saada rahallisen korvauksen.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat