Teknojättien osakekurssit liidossa. Tulosviikon yhteenveto: Amazon, Google, Meta ja Microsoft

Google, Microsoft, Meta ja Amazon ovat julkaisseet tuloksensa. Teknojättien osakkeet ovat olleet viime aikoina vahvassa vedossa. Tukevatko yhtiöiden näkymät kurssinousua?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Google, Microsoft, Meta ja Amazon ovat julkaisseet tuloksensa. Teknojättien osakkeet ovat olleet viime aikoina vahvassa vedossa. Tukevatko yhtiöiden näkymät kurssinousua?

Neljä suurta teknologiajättiä julkaisi tuloksensa tällä viikolla. Osakkeet ovat kehittyneet vahvasti alkuvuonna. Teknojätit suorituivat vuoden 2023 ensimmäisellä kvartaalilla hyvin, eikä näkymissä ole moittimista. Hyvä kurssikehitys saanee jatkoa.

Amazon

Amazonin ensimmäisen kvartaalin 2023 tulos oli erinomainen. Yhtiön liikevaihto kasvoi yhdeksän prosenttia vuoden takaiseen verrattuna yltäen 127,4 miljardiin dollariin. Tämä ylitti analyytikoiden ennusteet lähes kolmella miljardilla.

 • Liikevaihto 127,4 miljardia dollaria, kasvua vuoden takaiseen 9 % (analyytikkojen ennuste 124,5 mrd.)
 • Operatiivinen liikevoitto 4,8 miljardia dollaria
 • Nettotulos 3,2 miljardia dollaria
 • EPS $ 0,31 (ennuste 0,20)

Lue koko analyysi.

Amazonin tulos visualisoituna

Kuva: App Economy Insights.

Amazonin ohjaus

Amazon odottaa liikevaihdon olevan 127 – 133 miljardia dollaria, joka tarkoittaa noin 5 -10 prosentin kasvua. Analyytikot odottivat 129,8 miljardin dollarin liikevaihtoa, joka osuu Amazonin oman ennusteen keskivaiheille. AWS:n kasvun odotetaan hidastuvan Q1:llä, mikä oli pettymys markkinoille.

Katso Amazonin tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Meta

Meta Platforms, eli Facebook, ylitti analyytikoiden odotukset sekä yhtiön oman ennusteen selvästi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiö ennusti Q1 liikevaihdon olevan 26-28,5 miljardia dollaria, mutta todellinen liikevaihto oli 28,65 miljardia dollaria ylittäen jopa yhtiön parhaimman skenaarion ennusteen.

 • Liikevaihto 28,65 mrd $, ennuste 27,65 mrd $
 • EPS 2,20 $, ennuste $ 1,97
 • Päivittäiset aktiiviset käyttäjät (DAU): 2,04 miljardia (ennuste 2,01 miljardia)
 • Kuukausittaiset aktiiviset ihmiset (MAU): 2,99 miljardia (ennuste 2,99 miljardia)

Lue koko analyysi.

Metan tulos. Kuva App economy insights

Kuva: App Economy Insights

Metan ohjaus

Meta ennakoi toisen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan 29,5 – 32 miljardia dollaria. Analyytikot ennustivat Q2:lle 29,5 miljardin liikevaihtoa. Positiivinen ohjaus oli myös yksi syy osakekurssin nousuun jälkipörssissä.

Metan toimitusjohtaja Mark Zuckerberg nimesi tulosjulkistuksen yhteydessä vuoden 2023 johdon teemaksi tehokkuuden, jota hän kuvasi yhtiön pyrkimyksenä olla vahvempi ja ketterämpi organisaatio.

Meta yllätti positiivisesti antamalla uudet ja aiempaa matalammat kustannusennusteet vuodelle 2023. Edellisen tulosjulkistuksen yhteydessä Meta arvioi kokonaiskustannusten olevan 89 – 95 miljardia dollaria vuodelle 2023. Nyt yhtiö kertoi kulujen olevan 86 – 90 miljardia dollaria. Vielä marraskuussa 2022 Metan arvio oli 94 – 100 miljardia.

Katso Metan tiedot eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Microsoft

Microsoftin tilikauden 2023 kolmannen kvartaalin tulos ylitti ennusteet ja ohjeistus käänsi kurssin suunnan nousuun. Liikevaihdon kasvu nousi seitsemään prosenttiin edellisen kvartaalin kahdesta prosentista. Valuuttakurssit huomioiden Microsoftin liikevaihto kasvoi 10 prosenttia. Microsoftin nettotulos ilman kertaeriä nousi 9 prosenttia 18,1 miljardiin dollariin vuoden takaiseen verrattuna ja valuutta huomioiden 14 prosenttia.

 • Oikaistu osakekohtainen tulos: EPS: $2,45 (Analyytikoiden ennuste $2,23), kasvua 9 prosenttia
 • Nettotulos 18,3 miljardia dollaria, kasvua 9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.
 • Liikevaihto 52,9 miljardia dollaria (Analyytikoiden ennuste 51 miljardia dollaria), kasvua 7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna
 • Operatiivinen liikevoitto 22,4 miljardia dollaria, kasvua 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna

Lue koko analyysi.

Kuva: App Economy Insights

Microsoftin ohjaus

Microsoftin ohjeistus liikevaihdon osalta seuraavalle kvartaalille on 54,85 – 55,86 miljardia dollaria, joka on yli analyytikoiden 54,94 miljardin dollarin konsensusennusteen. Ohjaus indikoi 6,7 prosentin kasvua kesäkuun kvartaalille.

Osta Microsoftin osakkeita eTorosta*

Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Alphabet (Google)

Google ylitti vihdoin analyytikkojen ennusteet Q1:llä. Takana oli neljä perättäistä kvartaalia, jolloin Google oli jäänyt ennusteista. Liikevaihdon kasvu oli Googlelle vaatimaton 3 %, mutta kiihtyi kuitenkin Q4:sta. Vertailukelpoisin valuuttakurssein kasvu oli 6 %. Googlen johto kertoi yhtiön edelleenleikkaavan kuluja ylläpitääkseen kannattavaa kasvua. Google aikoo vähentää 6 % työvoimastaan. Tästä aiheutui 2,6 miljardin kulu ensimmäiselle kvartaalille.

 • Liikevaihto 69,79 miljardia dollaria, kasvua 3 % (analyytikkojen ennuste 68,9 miljardia)
 • Operatiivinen liikevoitto 17,42 miljardia dollaria, liikevoittomarginaali 25 % (laskua 13 %)
 • EPS 1,17$ (analyytikkojen ennuste 1,07$)
Googlen tulos visualisoitiuna

Kuva: App Economy Insights

Google ei antanut ohjausta

Johto oli tyytyväinen yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen tulokseen. Google Search kasvoi edelleen vahvasti ja Cloud-liiketoiminnan kasvupotentiaali näyttää edelleen suurelta. Yhtiön johto mainitsi myös tärkeitä tuoteuutuuksia tekoälyssä ja näki edelleen valtavia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Google jatkaa siis pitkää innovaatiohistoriaansa.

Osta Alphabetin osaketta eTorosta* Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.

Sijoita osakkeisiin ilman välityspalkkiota

Tässä artikkelissa esiintyvät osakkeet löytyvät eTorosta, josta niitä voi ostaa aitoina osakkeina ilman välityspalkkioita. Perinteiset pankit ja välittäjät perivät erityisesti ulkomaalaisista osakkeista korkeat välityspalkkiot, joten eToro sopii hyvin kansainvälisen hajautuksen työkaluksi.

REKISTERÖIDY ETOROON* eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 77 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen.  Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. Pääomasi on vaarassa. Muita kuluja sovelletaan. Lisätietoja etoro.com/trading/fees.
Northcrypto
Sinua voisi kiinnostaa
Miksi ROE on huono laadun mittari?
Laaja markkinakatsaus: riski-indikaattorit ja muut sijoittajan tärkeimmät indikaattorit
Elisa osake: analyysissa tuorein tulos
Sijoittajan valinnat