Aika iskeä Cargotecin, KONEen, Valmetin ja Wärtsilän osakkeisiin?

Teollisuusyhtiöiden tuotantohaasteet ovat jatkuneet tänä vuonna. Osakkeiden kurssit ovat kuitenkin lähteneet nousuun vuoden loppua kohden. Onko pian aika iskeä kiinni teollisuusosakkeisiin ja mikä on joukosta: Cargotec, Konecranes, KONE, Valmet, Metso-Outotec ja Wärtsilä, houkuttelevin?

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Teollisuusyhtiöiden tuotantohaasteet ovat jatkuneet tänä vuonna. Osakkeiden kurssit ovat kuitenkin lähteneet nousuun vuoden loppua kohden. Onko pian aika iskeä kiinni teollisuusosakkeisiin ja mikä on joukosta: Cargotec, Konecranes, KONE, Valmet, Metso-Outotec ja Wärtsilä, houkuttelevin?

Globaalit tuotanto-ongelmat ovat hidastaneet teollisuusosakkeiden kehitystä

Vuoden 2021 loppupuolella teollisuusyhtiöt ympäri maailman alkoivat raportoida tuotanto-ongelmista. Muun muassa autovalmistajat ja teknologiayhtiöt kärsivät sirupulasta, kun taas teollisuusyhtiöt kertoivat työvoima- ja logistiikkakustannusten noususta, toimitusketjujen häiriöistä sekä tuotantohaasteista Aasiassa. Samankaltaiset ongelmat ovat jatkuneet edelleen vuonna 2022. Komponenttien saatavuudessa on ollut vaikeuksia. Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainaan, sekä Venäjälle asetetut pakotteet ovat lisänneet niin logistiikkahaasteita kuin ongelmia raaka-aineiden saatavuudessa. Näiden lisäksi Kiinan markkinat ovat kärsineet valtion edelleenharjoittamasta koronavirus-nollapolitiikasta.

Vuosi alkaa olla lopuillaan, joten on aika pohtia, ovatko kotimaisten teollisuusosakkeiden näkymät jo kirkkaammat. Analyysissa Cargotec, KONE, Konecranes, Wärtsilä, Valmet ja Metso-Outotec.

Teollisuusyhtiöiden kurssit nousussa vuoden loppua kohti

Kotimaisten suurten teollisuusosakkeiden, Cargotecin, KONEen, Konecranesin, Wärtsilän, Valmetin ja Metso-Outotecin kurssit ovat saaneet kyytiä päättyvänä vuonna. Melkein jokaisen teollisuusosakkeen osakekurssi on miinuksella vuoden alusta katsottuna, paitsi Metso-Outotecin. Eniten pakkasella ovat Wärtsilän, Valmetin ja KONEen kurssit. Kyseiset yhtiöt ovat kärsineet erityisesti kustannusinflaation vaikutuksista. Tämän lisäksi KONEtta on hyljitty hidastuneen Kiinan vuoksi. Wärtsilä vastaavasti on maininnut toimitusketjujen häiriöt suurimmaksi ongelmaksi päättyvänä vuonna.

Viimeisen kuukauden ja kolmen kuukauden tuotot ovat teollisuusosakkeilla selvästi parempaan päin. Viimeisen kuukauden tuotot ovat lähes kaikilla yhtiöillä positiiviset, ja kolmen kuukauden tuotoissa jokaisen suuren teollisuusosakkeen kurssi on noussut kaksinumeroisin luvuin. Konecranesin, Cargotecin ja Metso-Outotecin kolmen kuukauden tuotoissa näkyy selvästi positiivisesti yllättäneet Q3-tulokset. Myös loppuvuotta kohti hieman hellittäneellä inflaatiopaineella on ollut positiivinen vaikutus osakkeiden tuottoihin.

Teollisuusosakkeiden tuotot vuonna 2022.

Kannattaako nyt iskeä kotimaisiin teollisuusosakkeisiin?

Tutkimme, miten analyytikot ovat muuttaneet Cargotecin, Konecranesin, KONEen, Wärtsilän, Valmetin ja Metso-Outotecin tulosennusteita viimeisen 30 pvän aikana.

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet
Ovaro näkee viriämistä ja on aktiivinen – analyysi
Tekoälyuutiset: Klarnan tekoäly tekee 700 asiakaspalvelijan työt ja Googlen tekstistä videopelejä
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat