endomines yleisöanti

Analyysi: Metso Outotecilta vahva tulosparannus

metso outotec

Metso Outotec onnistui parantamaan tulostaan vuoden kolmannella neljänneksellä muun muassa onnistuneen hinnoittelun ja kustannusten hallinnan kautta.

Julkaistu: 28.10.2022 Kirjoittaja:

analyysi Metso Outotec osakkeet sijoitusideat tulokset

Metso Outotec

Metso Outotec syntyi Metson Minerals-liiketoiminnan ja Outotecin yhdistymisen kautta 30.6.2020. Metso Outotecin tarjonta kattaa ratkaisuja kiviaines-, kaivos- ja metalliliiketoiminnassa. Yhdistymisestä on syntynyt alan johtava yhtiö, joka tarjoaa prosessiteknologiaa sekä laitteita ja palveluja mineraali-, metalli- ja kivenmurskausteollisuuden aloille.

Lähde: Metso Outotec

Metso-Outotec sai tammikuussa 2021 tunnustuksen maailman kahdeksanneksi vastuullisimpana yhtiönä.

Metso Outotecin taloudelliset tavoitteet:

  • Oikaistu EBITA-marginaali yli 15 % syklin yli
  • Luottoluokituksen säilyttäminen ‘Investment Grade’ -tasolla
  • Vuotuinen osinko vähintään 50 % osakekohtaisesta tuloksesta
  • Vastuullisuuden kehittäminen 1,5°C asteen tavoitteen mukaisesti

Q3/2022 tulos

Metso-Outotecin liikevaihto oli 1 402 M€ (analyytikoiden ennuste 1 295 M€) ja oikaistu liikevoitto 194 M€ (ennuste 169 M€). Liikevaihto kasvoi peräti 37 prosenttia ja EBITA 49 prosenttia. EBITA-marginaali oli 14,8 %, joka on hyvin lähellä 15 prosentin tavoitetasoa.

Saadut tilaukset laskivat, mutta se johtui vertailukauden jättitilauksesta. Tilauskanta oli 7 % korkeammalla kuin vuosi sitten. Metso Outotec odottaa markkina-aktiviteetin jatkuvan nykyisellä tasolla kaivosmarkkinoiden pysyessä vahvana. Euroopan kivenmurskausmarkkinat jatkavat laskussa.

Metso Outotecin osinko

  • Vuonna 2022 osinko on 0,24 euroa, josta ensimmäinen erä irtosi 22.4.2022 ja toinen erä 0,12 euroa marraskuussa 2022.
  • Vuonna 2021 osinko oli 0,20 euroa.

Metso Outotecin osake – Sijoittajan näkökulma

Vuoden kolmas neljännes oli Metso Outotecille selvästi edellistä vahvempi. Liikevaihdon kasvu oli vahvaa yhtiön onnistuessa hoitamaan toimituksia tilauskannasta tehokkaasti maailmanlaajuisten toimitusketjujen haasteista huolimatta. Kannattavuutta yhtiö onnistui parantamaan myyntimäärien kasvun, onnistuneen hinnoittelun ja kustannusten hallinnan kautta. Yhtiön kaikki kolme segmenttiä paransivat tulostaan. Kustannusinflaation vaikutukset eivät näkyneet yhtiön kolmannen neljännen tuloksessa ainakaan vielä vahvasti. Euroopan kivenmurskausmarkkinan heikkenemisen voi odottaa heikentävän segmentin suoritusta seuraavien neljännesten aikana, mutta muutoin yhtiö näkee markkinaympäristön pysyvän vahvana.

Metso Outotecin osakekurssi tippui vuoden 2022 alussa yli 10 euron tasosta ja on pysynyt loppuvuoden aikana pääosin 7–9 euron vaihteluvälillä. Vuoden kolmannen tulosjulkistuksen jälkeen osakekurssissa ei nähty kovin suuria reaktioita, osake oli hienoisessa laskussa aamupäivän aikana, mutta alkoi palautua iltapäivän puolella.

Analyytikkojen EPS-ennuste vuodelle 2022 on 0,56 euroa, mikä nousi vuoden ensimmäisen neljänneksen, varsin onnistuneen tuloksen jälkeen. Ennakoimme, että EPS-ennusteet nousevat vahvan Q3-tuloksen myötä. Yhtiön osake on arvostustasoilla mitattuna hinnoiteltu melko vastaavasti muiden teollisuusosakkeiden kanssa. Seuraavat neljännekset tulevat näyttämään kuinka paljon Euroopan kivenmurskausmarkkinan heikkeneminen tulee vaikuttamaan yhtiön tulokseen kokonaisuudessaan, mutta mikäli tämä segmentti pärjäisi odotuksia paremmin muiden liiketoiminta-alueiden pysyessä vahvana, voi osakekurssi päästä kiinni positiiviseen trendiin.

Metso Outotec Oyj:n osake löytyy Osaketyökalusta, josta voit tarkistaa sen pisteytyksen sekä tärkeimmät tunnusluvut!

Lähde: TradingView

Seuraa tuloskauttaendomines yleisöanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy