New call-to-action

Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Globaalit kasvuyhtiöt

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Viime vuoden markkinapudotuksen jälkeen osa on jo houkuttelevasti hinnoiteltu. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Julkaistu: 21.09.2023 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat TOP-listat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Google.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Sen sijaan vuosi 2022 oli kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

Sijoitustyylien tuotto viimeisen kymmenen vuoden aikana suhteessa MSCI-World indeksiin.

Trade Desk lyönyt ennusteet kuluvana vuonna

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista jatkuvaa kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Yksi listan osakkeista on Trade Desk Inc.

”Trade Desk on yhdysvaltalainen monikansallinen teknologiayritys, joka on erikoistunut reaaliaikaisiin ohjelmallisiin markkinoinnin automaatiotekniikoihin, tuotteisiin ja palveluihin. Yhtiö tarjoaa itsepalveluna toimivan monikanavaisen ohjelmistoalustan, jonka avulla asiakkaat voivat ostaa ja hallita datapohjaisia ​​digitaalisia mainoskampanjoita.

Trade Deskin liikevaihto vuoden 2023 toisella neljänneksellä oli 464 miljoonaa dollaria, jossa kasvua oli 23 % vuodentakaisesta. Yhtiön Non-GAAP nettotulos kasvoi 40 prosenttia ja oli 139 miljoonaa dollaria.

Trade Desk päihitti konsensusennusteet sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Vuoden kolmannelle neljännekselle yhtiö odottaa liikevaihdon olevan vähintään 485 miljoonaa dollaria, ja oikaistun käyttökatteen olevan noin 185 miljoonaa dollaria.”

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

Timo Heikkilä
Tutustu Osaketyökaluun

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta syyskuussa 2023 (vain jäsenille)

Luet Sijoittaja.fi-jäsensisältöä

TOP 10 kansainväliset kasvuyhtiöt

  • Parhaat kokonaispisteet saavat Evolution, Fortnox ja ASML Holding.
  • Kaikki yhtiöt saavat täyden kympin kasvupisteet.
  • Tutki kasvuyhtiöiden pisteytystä ja tunnuslukuja tarkemmin Osaketyökalu – kansainväliset osakkeet

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-action
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy