endomines yleisöanti

Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Globaalit kasvuyhtiöt

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Kuluvan vuoden markkinapudotuksen jälkeen osa on jo houkuttelevasti hinnoiteltu. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Julkaistu: 10.11.2022 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Google.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCI:n indekseistä. Kuluva vuosi on tosin ollut kasvuosakkeille rankka.

Teslan uudet gigatehtaat vauhdittavat ajoneuvojen valmistusta

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista jatkuvaa kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Yksi listan osakkeista on Tesla.

Tesla on premium-sähköautojen pioneeri, joka on kiinni lukuisissa 2020-luvun tärkeimmissä megatrendeissä. Yhtiön kolme liiketoiminta-aluetta ovat autot, energian tuotanto ja energian varastointi.

Teslan liikevaihto kasvoi Q3:lla 56 %, mikä on kova kasvu, mutta toisaalta Q1:llä liikevaihto kasvoi vielä 81 prosenttia. Autoliiketoiminta kasvoi 55 %. Operatiivinen liikevoitto-% oli 17,2 %, joka kasvoi vertailukaudesta ja edellisestä kvartaalista. Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli 3,65 miljardia dollaria, mikä tarkoittaa 75 % kasvua vuodentakaisesta. Teslan bruttokate oli 27,9 %, mikä oli sama kuin Q2:lla.

Sijoittajille tulos oli kuitenkin pettymys, vaikka Tesla ei jäänyt kauaksi ennusteista liikevaihdon suhteen. Yhtiö varoitti autojen toimitusten pullonkauloista vuoden viimeisellä kvartaalilla ja kertoi siirtyvänsä tasaisempaan toimitustahtiin.

Osake on laskenut huipputasoista, mutta on edelleen kallis suhteessa muihin teknologiaosakkeisiin. Tesla on yksi kasvuosakkeista, joita kannattaa ostaa markkinadipeistä. Ostojen ajoitus ratkaisee tuoton. Yhtiö aikoo kasvaa 50 prosentin vuosivauhtia myös tulevina vuosina.”

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

Timo Heikkilä
Tutustu Osaketyökaluun

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta marraskuussa 2022 (vain jäsenille)

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeiluendomines yleisöanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy