New call-to-action

Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Globaalit kasvuyhtiöt

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Viime vuoden markkinapudotuksen jälkeen osa on jo houkuttelevasti hinnoiteltu. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Julkaistu: 10.01.2023 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Google.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Sen sijaan vuosi 2022 oli kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

Sijoitustyylien 10 vuoden tuotot suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

Enphase Energyn kysyntä jatkui kolmannella neljänneksellä todella korkeana

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista jatkuvaa kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Yksi listan osakkeista on Enphase Energy.

”Enphase Energy on mielenkiintoinen cleantech-yhtiö, joka on kiinni useissa 2020-luvun tärkeimmissä megatrendeissä. Yhtiö kehittää ja valmistaa muun muassa aurinkosähkömuuntajia sekä sähköajoneuvojen latausratkaisuja.

Enphasen liikevaihto oli Q3:lla ennätykselliset 634,7 miljoonaa dollaria, mikä on 80,6 % enemmän kuin vuosi sitten samalla aikavälillä. Yhtiö toimitti katsauskaudella yli 4,3 miljoonaa aurinkokennojen älyvaihtosuuntaajaa. Enphasen Q3 Non-GAAP liiketulos oli 194,0 miljoonaa dollaria, missä kasvua on 125,7 %. Vahva Q3-tulos oli Enphasen johdon mukaan todella korkean kysynnän sekä onnistuneen tuotemixin ansiota.

Enphase Energyn Q3-tulos ylitti analyytikoiden ennusteet selkeästi. Markkinat palkitsivat yhtiön osakkeen yli 20 prosentin nousulla tulosjulkistuksen jälkeen. Vuoden viimeiselle neljännekselle Enphase ohjasi 680 – 720 miljoonan dollarin liikevaihdon.

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

Timo Heikkilä
Tutustu Osaketyökaluun

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta tammikuussa 2023 (vain jäsenille)

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSISINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy