estateguru

Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Julkaistu: 20.06.2022 Kirjoittaja:

kasvuyhtiöt osakkeet sijoittaminen sijoitusideat

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Facebook, Microsoft, Netflix ja Google. Esimerkiksi 1 000 dollarin sijoitus Netflixiin olisi kasvanut 10 vuoden aikana 68 838 dollariin.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (keltainen viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa markkinaindeksiin laskettuna MSCI:n indekseistä. Tämän hetkinen markkinatilanne on ollut raskas erityisesti kasvuosakkeille ja niiden tuotto on onkin tippunut harvinaisen paljon. Kasvuyhtiöt ovat kuitenkin tarjonneet noin 10 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkinaindeksi.

Sijoitustyylien viimeisen 10 vuoden tuotto suhteessa markkinaindeksiin.

Teslan uudet gigatehtaat vauhdittavat ajoneuvojen valmistusta

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista jatkuvaa kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Yksi listan osakkeista on Tesla.

Tesla on premium-sähköautojen pioneeri, joka on kiinni lukuisissa 2020-luvun tärkeimmissä megatrendeissä. Yhtiön kolme liiketoiminta-aluetta ovat autot, energian tuotanto ja energian varastointi.

Teslan ensimmäinen gigatehdas Texasissa avattiin huhtikuun alussa. Tuotantokapasiteetin uskotaan kasvavan huomattavasti, minkä lisäksi Texasin tehdas alkaa tuottaa kauan odotettuja Cybertruckeja. Vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö toimitti 310 048 sähköautoa, ja sen liikevaihto oli 18,8 miljardia dollaria”

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

Timo Heikkilä
Tutustu Osaketyökaluun

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta kesäkuussa 2022 (vain jäsenille)

Haluatko lukea koko artikkelin?

Kokeile ilmaiseksi

Saat käyttöösi kaikki sijoittajan työkalut ja lukuoikeuden sisältöön.

Aloita ilmainen kokeiluestateguru


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


ostetuimmat osakkeet etorossa

Image


estateguru

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy