Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Viime vuoden markkinapudotuksen jälkeen osa on jo houkuttelevasti hinnoiteltu. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Sijoittaja.fi
Sijoittaja.fi

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa. Kasvuosakkeet ovat olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Viime vuoden markkinapudotuksen jälkeen osa on jo houkuttelevasti hinnoiteltu. Listasimme kovimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkeinä maailman kärkiteknologiayhtiöt, kuten Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Google.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Sen sijaan vuosi 2022 oli kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World markkinaindeksiin.

ServiceNow:lla jälleen vahvaa kasvua

Edelleenkehitimme työkalujen kasvupisteytystä. Uusi pisteytys painottaa nyt enemmän orgaanista jatkuvaa kasvua.

Heikkilän valinnat: 10 globaalia mielenkiintoista kasvuyhtiötä

Salkunhoitaja Timo Heikkilä valitsi globaalien kasvuyhtiöiden joukosta kymmenen mielenkiintoista voimakkaan kasvun osaketta. Yksi listan osakkeista on ServiceNow Inc.

”ServiceNow on pilvipalveluyhtiö, jonka alustan avulla yhtiöt voivat digitalisoida toimintojaan nopeasti. Yhtiö on ”stay home” -talouden yhtiö.

ServiceNow:n liikevaihto vuoden 2023 kolmannella neljänneksellä oli 2,24 miljardia dollaria, jossa kasvua oli 22,5 %. Yhtiön Non-GAAP liikevoitto oli 676 miljoonaa dollaria, joka vastasi 30 % liikevaihdosta.

Yhtiön johdon mukaan Q3 oli jälleen poikkeuksellisen vahvan kasvun kvartaali, ja yhtiö ylitti sen ennusteet kvartaalin avainluvuista. Q4:lle ServiceNow odottaa tilausliikevaihdon kasvavan 23–23,5 % ja 27,5 %:n Non-GAAP liikevoittomarginaalia.”

Lue myös Helsingin pörssin parhaat kasvuosakkeet!

Timo Heikkilä

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta marraskuussa 2023 (vain jäsenille)

Luet Sijoittaja.fi-jäsensisältöä

TOP 10 kansainväliset kasvuyhtiöt

Lue koko artikkeli — kokeile 14 päivää ilmaiseksi

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Etsitkö valmista kasvusalkkua?

Tiesitkö, että olemme tehneet valmiin nopeasti kasvaviin teknologiaosakkeisiin sijoittavan salkun, joka on kopioitavissa eTorossa helposti erittäin alhaisilla kuluilla?

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysissa kuumimmat tekoälyosakkeet
Ovaro näkee viriämistä ja on aktiivinen – analyysi
Tekoälyuutiset: Klarnan tekoäly tekee 700 asiakaspalvelijan työt ja Googlen tekstistä videopelejä
Omalla Maalla LKV
Sijoittajan valinnat