Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa ja kasvuosakkeet ovatkin olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Listasimme parhaimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Lauri Nikula
Lauri Nikula

Kasvuyhtiöillä saa pitkässä juoksussa erinomaista tuottoa ja kasvuosakkeet ovatkin olleet pitkään sijoittajien suosiossa. Listasimme parhaimmat kasvuyhtiöt maailmalta.

Kasvuyhtiön määritelmä

Kasvuyhtiöt kasvavat keskimääräistä pörssiyritystä nopeammin ja ne tarjoavat korkeaa tuottopotentiaalia. Parhaimmat kasvuosakkeet maailmalta ovatkin tarjonneet satumaisia tuottoja sijoittajille. Esimerkkinä tekoälyn megatrendillä ratsastava Nvidia.

Kasvuyhtiön arvo perustuu tulevaisuuden kasvuodotuksiin. Kasvuyhtiöön sijoittavan suurin riski onkin kasvun tyrehtyminen. Toinen riski on arvostuskupla. Sijoittajat rakastavat kasvuosakkeita ja osakekurssi voi karata käsistä. Odotuksista jääminen aiheuttaa pettymyksen ja seurauksena on kurssiromahdus. Esimerkkeinä GoPro ja LendingClub.

Kasvuosakkeilla markkinaa parempaa tuottoa

Kasvuyhtiöihin (oranssi viiva) sijoittaminen on ollut valtaosan viimeisestä kymmenestä vuodesta parhaita sijoitustyylejä. Etenkin vuonna 2020 koronaviruspandemian eniten kurittaessa markkinoita, kasvuyhtiöt suoriutuivat todella hyvin. Sen sijaan vuosi 2022 oli kasvuosakkeille todella rankka. Alla olevassa kuvassa on neljän tunnetun sijoitustyylin 10 vuoden tuottoja suhteessa MSCI World -markkinaindeksiin.

Parhaat kansainväliset kasvuosakkeet

Valitsimme tällä kertaa parhaiden kansainvälisten kasvuosakkeiden joukkoon yhteensä kymmenen osaketta. Hyödynsimme valinnassa Osaketyökalun algoritmeja sekä sijoitustiimimme näkemyksiä. Osaketyökalu pisteyttää osakkeet muun muassa kasvun mukaan, ja parhaiden kasvupisteiden osakkeissa yhdistyvät keskimääräistä parempi historiallinen kasvu ja tulevaisuuden kasvuodotukset.

Parhaat kansainväliset kasvuosakkeet löytyvät myös Sijoittaja360:n Sijoitusideat-sivuilta, jonne on kerätty useita valmiita osake-, ETF- ja rahastolistoja sekä mallisalkkuja.

Kansainvälisten kasvuosakkeiden kohdalla klikkaamalla ”Näytä lista työkalussa” saa artikkelin osakkeet helposti tarkasteluun Osaketyökalussa, jossa kannattaa tutkia esimerkiksi osakkeiden arvostuskertoimia.

TOP 10 kasvuosakkeet maailmalta kesäkuussa 2024 (vain jäsenille)

Alla oleviin taulukoihin on koottu parhaiden kasvuosakkeiden liikevaihdon ja osakekohtaisen tuloksen kehitys historiassa sekä tulevien vuosien ennustettu kehitys. Artikkelissa käymme tarkemmin läpi yhtiötä sijoituskohteena ja niiden kasvunäkymiä.

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
Markkinakatsaus: Osakemarkkinoiden arvostukset koholla
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat