SIJOITTAJA -podcast: Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Sarjan yhdeksännessä jaksossa tutustutaan kryptovaluuttoihin ja kryptosijoittamiseen. Jakson asiantuntijana Sijoittaja.fi:n kryptoanalyytikko Juho Toratti.

Anni Hurtig
Anni Hurtig

SIJOITTAJA -podcastissa kuulet sijoitusmaailman tärkeimmistä käänteistä ja tuottavimmista sijoitustyyleistä. Sarjan yhdeksännessä jaksossa tutustutaan kryptovaluuttoihin ja kryptosijoittamiseen. Jakson asiantuntijana Sijoittaja.fi:n kryptoanalyytikko Juho Toratti.

SIJOITTAJA -PODCAST JAKSO 9: Kryptovaluuttoihin sijoittaminen

SIJOITTAJA -podcastin yhdeksännessä jaksossa keskustellaan kryptovaluutoista ja niihin sijoittamisesta. Mistä kryptovaluutat ovat peräisin ja milloin ensimmäiset valuutat kehitettiin? Miltä näyttää kryptomarkkinoiden markkina-arvo ja miten se on vuosien aikana kehittynyt? Entä mitä kryptosijoittamisessa on tärkeää muistaa? Jakson asiantuntijana Sijoittaja.fi:n kryptoanalyytikko Juho Toratti.

Kryptovaluuttoja arvioidaan olevan yli 18 000

Terminä kryptovaluutta juontuu Antiikin Kreikan sanoista kryptós ja graphein, jotka tarkoittavat suoraan käännettynä salakirjoitusta. Kryptovaluutat perustuvatkin kryptografiaan, mikä tarkoittaa, että kryptovaluutat ovat pseudonyymejä. Ne eivät siis paljasta käyttäjänsä tarkkaa henkilöllisyyttä, mutta valuuttojen lohkoketjuihin jää kuitenkin merkintä käyttäjästä.

Kryptovaluuttojen määrä on viime vuosina kasvanut räjähdysmäisesti ja niitä arvellaan olevan tällä hetkellä yli 18 000. Todellisen luvun epäillään kuitenkin olevan vielä tätäkin suurempi, koska todella pieniä kryptovaluuttoja on paljon. Kryptovaluuttojen suuri määrä johtuu siitä, että käytännössä kuka tahansa, joka vain osaa koodata, kykenee rakentamaan kryptovaluutan. Kaikkien kryptovaluuttojen yhteenlaskettu markkina-arvo on tällä hetkellä yli 1900 miljardia dollaria.

Lohkoketjuteknologian ennustetaan aiheuttavan Internetin kaltaisen murroksen

Kaikkia kryptovaluuttoja yhdistävä tekijä on niiden käyttämä lohkoketjuteknologia. Lohkoketjuteknologia mahdollistaa käyttäjän salaamisen ja toiminnan ilman luotettua kolmatta osapuolta. Lohkoketjuteknologiaa pidetään hyvin potentiaalisena ja sen uskotaan tulevaisuudessa aiheuttavan jopa Internetin synnyn kaltaisen murroksen. Esimerkiksi Euroopan Keskuspankki on jo ottanut omissa toiminnoissaan käyttöönsä lohkoketjuteknologian.

Lohkoketjuteknologian ohella myös itse kryptovaluutat ovat hyvin lupaavia sijoituskohteita. Paras puoli kryptosijoittamisessa onkin se, että siten on mahdollista tehdä suurempia voittoja kuin missään muussa omaisuusluokassa. Korkeat palkinnot tulevat kuitenkin riskien kanssa ja kryptoihin ei kannata sijoittaa rahaa, jota ei ole valmis menettämään.

Yhdeksäs jakso on nyt kuunneltavissa!

Kuuntele Spotifyssa! Kuuntele soundcloudissa!

Lisätietoja jaksoon liittyen

Kuuntele myös muut jaksot

Sinua voisi kiinnostaa
Näin tehdään erinomainen rahastosalkku 5 minuutissa
Miten valitsen parhaan rahaston?
Suurin riski osakemarkkinoille – eikä kyseessä ole korot tai inflaatio
Bowa Legal näkyvyys
Sijoittajan valinnat