Northcrypto

Alkuvuonna 2022 parhaiten tuottaneet osakkeet ja sijoituskohteet

Markkina on ollut volatiili alkuvuonna 2022. Siitä huolimatta tietyt sijoituskohteet ja osakkeet ovat menestyneet hyvin. Listasimme parhaat.

Julkaistu: 19.01.2022 Kirjoittaja:

ETF osakkeet sijoitusideat sijoitusteemat2022

Markkinatilanne

Vuosi 2022 on alkanut markkinoilla volatiileissa tunnelmissa. USA:n keskuspankki Fed on kääntänyt takkinsa ja sijoittajia huolettaa nopeasti nousevat korot.

Nopea korkojen nousu on vahingoittanut etenkin korkean arvostustason kasvu- ja teknologiaosakkeita. Nasdaq 100 -indeksi on laskenut 9 % marraskuun huipuilta.

Vastaavasti useat sykliset sektorit ja arvo-osakkeet ovat pärjänneet mainiosti.

Alkuvuonna 2022 parhaiten tuottaneet sijoituskohteet

Tutkimme ETF-työkalulla parhaiten tuottaneita eri tyylisiä Eurooppaan listattuja ETF-rahastoja. Vuonna 2022 parhaiten ovat tuottaneet raaka-aineisiin ja maakaasuun sijoittaneet ETF:t. Myös energiasektorin osakkeisiin sijoittavat ETF:t ovat parhaiten tuottaneiden kärjessä. Eurooppalaiset pankit ovat myös tuottaneet hyvin vuonna 2022. Sijoitustyyleistä parhaimmat ovat olleet korkean osinkotuoton osakkeisiin ja arvo-osakkeisiin sijoittavat ETF:t.

Parhaat kotimaiset osakkeet alkuvuonna 2022

Suomalaisten osakkeiden Osaketyökalulla tutkimme kotimaisten osakkeiden tuottokärkeä. Parhaiten tuottaneet ovat syklisiä osakkeita sekä matalan arvostustason arvo-osakkeita. Outokumpu on tämän trendin kärkiosake. Leaddesk on poikkeus joukossa ollen kasvuosake. Vastaavasti heikoiten tuottaneita ovat kasvuosakkeet Qt Group, Admicom ja Talenom.

Parhaat kv-osakkeet alkuvuonna 2022

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalulla laskettuna tuottokärki on Discoveryn ja ostotarjouksen kohteeksi joutuneen Activision Blizzardin lisäksi energiasektorin osakkeita. Poimimme myös muilta sektoreilta hyvin menestyneitä osakkeita. Wells Fargo on perinteinen pankki, jotka ovat nousevien korkojen ympäristössä markkinoiden suosiossa. Ford on parhaiten tuottanut autosektorin osake. Listalta löytyy myös materiaalit-sektorin osakkeita, jotka edustavat perinteistä syklistä arvo-osake -teemaa.

Osaketyökalulla voi tarkastella arvostuslukuja. Parhaiten tuottaneiden kv-osakkeiden arvostusluvut paljastavat, että lähes kaikki ovat vuoden 2022 tulosennusteesta lasketulla P/E-luvulla katsottuna selvästi markkinakeskiarvoa alemmalle arvostettu. S&P 500 -indeksin P/E-luku on 21,7.

Yhteenveto

Alkuvuosi on osoittanut, että markkinoiden suosiossa tällä hetkellä ovat korkojen noususta hyötyvät pankit, inflaatiosta hyötyvät sykliset sektorit, kuten energia ja materiaalit. Sijoitustyyleistä korkea osinkotuotto ja arvo-osakkeet ovat olleet voitolliset teemat. Ennen kaikkea markkina suosii nyt matalan arvostustason osakkeita. Lue myös:SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy