Listasimme potentiaaliset vuoden 2022 menestyjäosakkeet

Vuosi 2022 on oven takana. Markkinatilanne osakesijoittajalle on haastavampi kuin vuosi sitten. Oikeanlaisella osakevalinnalla pärjää myös ensi vuonna. Listasimme, minkälaiset osakkeet menestyvät vuonna 2022 ja poimimme 10 potentiaalista menestyjää kv-markkinasta.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Vuosi 2022 on oven takana. Markkinatilanne osakesijoittajalle on haastavampi kuin vuosi sitten. Oikeanlaisella osakevalinnalla pärjää myös ensi vuonna. Listasimme, minkälaiset osakkeet menestyvät vuonna 2022 ja poimimme 10 potentiaalista menestyjää kv-markkinasta.

Markkinatilanne vuodelle 2022

Vuodenvaihde lähestyy ja markkinatilanne on vaikeampi kuin vuosi sitten. Arvostustasot ovat korkealla. Tuloskasvu on selvästi hidastumassa talouskasvun pehmentyessä. Inflaatio laukkaa korkealla ja markkinat odottavat Fediltä 2-3 koronnostoa vuonna 2022.

Myös markkinariski-indikaattorimme on ”vältä osakkeita” -tilassa, joka ensisijaisesti johtuu korkomarkkinoiden nousseista riskeistä ja kohonneesta volatiliteetista. Markkinatilannetta parhaiten kuvaa yksi kuva, jossa on 10-vuotisen ja 2-vuotisen USA:n valtionlainojen korkospread. Korkospread on kaventunut selvästi, mikä johtuu 2-vuotisen lainan koronnoususta ja 10-vuotisen lainan koronlaskusta. Tilanne voidaan tulkita siten, että markkina odottaa Fedin nostavan korkoja, mutta talouskasvu hidastuu, mikä pitää 10-vuotista korkoa matalalla.

Tilanne on nyt osakesijoittajalle haastava, mutta siitä selviää osakevalinnalla. Mikäli oletetaan, että korot nousevat, inflaatio pysyy korkealla, talous- ja tuloskasvu hidastuvat vuodesta 2021, tarkoittaa se seuraavaa:

  • Korkean arvostustason osakkeet ovat paineessa (osa laskenut jo nyt yli 50 % huipputasoista)
  • Tappiota tekevät kasvuosakkeet voivat tulla markkinan epäsuosioon
  • Tärkeää on riittävä laatu, korkea kannattavuus ja nouseva tuloskehitys
  • Tämä yhdistettynä maltilliseen arvostustasoon on voittava yhtälö.

Hyödynsimme Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalua ja listasimme potentiaalisia voittajaosakkeita vuodelle 2022. Kriteerit ovat riittävä laatu, korkea kannattavuus, hyvä tulostrendi, kohtuullinen arvostus ja nouseva tuloskehitys.

10 osakkeen lista vuoden 2022 voittajaosakkeista

Kaikki listamme osakkeet saavat keskimääräistä paremmat kokonaispisteet. Lisäksi kannattavuustrendi ja tuloskasvu ovat keskimääräiset tai sitä paremmat (skaala 1-10, jossa 10 on paras).

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
säästäminen, osinko, sijoittaminen
Eniten kokonaispisteitä nostaneet Osaketyökalun osakkeet
CMD-analyysi: Atria avasi yritysostoja ja vastuullisuutta Nurmossa
Sammolta ostotarjous Topdanmarkista
United Bankers Oyj
Sijoittajan valinnat