Pörssiyhtiöiden liikevaihtojen ja tulosten ennustetaan kasvaneen

Tuloskausi alkaa. Analyytikot odottavat selvää tuloskasvua kotimaisille pörssiyrityksille. Katso Nokian, UPM:n, Wärtsilän ja KONEen ennusteet.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi alkaa. Analyytikot odottavat selvää tuloskasvua kotimaisille pörssiyrityksille. Katso Nokian, UPM:n, Wärtsilän ja KONEen ennusteet.

Selvää liikevaihdon ja -tuloksen kasvua ennusteissa

Tuloskausi alkaa tällä viikolla Admicomin tuloksella. Ensi viikolla vuorossa ovat jo raskassarjalaiset UPM, Elisa, KONE, Stora Enso ja Wärtsilä.

Q4-tuloskaudelta odotaan kasvua sekä liikevaihdossa että tuloksissa seuraavasti:

  • Liikevaihdon yhteenlaskettu kasvu 7,3 %
  • Liiketuloksen yhteenlaskettu kasvu 34,9 %

Yllättävää on, että analyytikot eivät odota inflaation syöneen kannattavuutta. Pikemminkin päinvastoin. Pörssiyritysten yhteenlasketun EBIT-%:n odotetaan nousevan 11,8 prosenttiin, kun se vuosi sitten oli 9,4 %.

Myös mediaaniluvut ennakoivat positiivista kehitystä. Helsingin pörssin keskimääräisellä yritykselläkin menee siis hyvin. Mediaani liikevaihdon kasvu vuodelle Q4 ennustetaan olevan 9,6 prosenttia ja mediaani EBIT-%:n 9,2 %. Vuosi sitten mediaani EBIT-% oli 8,0 %.

Poimintoja ennusteista

Nokia antoi jo positiivisen tulosvaroituksen ja kertoi liikevaihdon vuonna 2021 olevan 22,2 miljardia ja EBIT-%:n 12,5 %. Tällä saadaan liikevaihdoksi 6412 miljoonaa euroa ja liikevoitoksi 908 miljoonaa euroa. Nokia kuitenkin kertoi, että kertaluonteisten erien vaikutus koko vuonna tulokseen oli 1,5 % positiivinen, joten tämä laskee kertaluonteisista eristä oikaistua tulosta. Tämän lienee syynä sille, että analyytikkojen konsenus Nokian liikevoitoksi on tällä hetkellä 783 miljoonaa euroa.

Ensi viikon raskassarjalaisilta odotetaan myös selvää tulosparannusta. UPM:n liikevoiton ennakoidaan nousevan 421 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 252 miljoonasta eurosta.

Stora Enson liikevoiton ennustetaan olevan 360 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 289 miljoonaa euroa. Wärtsilän ennustetaan parantavan tulostaan eniten. Se noussee 151 miljoonaan euroon 103 miljoonasta eurosta.

Elisan liiketuloksen ennustetaan paranevan 5 miljonaa euroa 108 miljoonaan euroon. Sitä vastoin KONEen liiketuloksen ennakoidan laskeneen. Analyytikot odottavat 356 miljoonan euron liiketulosta, kun se oli vuosi sitten 381 miljoonaa euroa.

Tulosennusteet Osaketyökalusta

Seuraa tuloskautta! Liikevaihto- ja tulosennusteet sekä analyytikkojen tuloskommentit Osaketyökalusta. Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.

Tutustu Osaketyökaluun!Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: Uusia tekoälymalleja ja käyttökohteita
Haastattelussa WellO2 Oy:n johto – suomalainen terveysteknologian yritys tähtää kansainväliseen kasvuun
Sijoittaja.fi:n Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkun sisältö ja tuotto
New call-to-action
Sijoittajan valinnat