Northcrypto

Riski-indikaattori siirtyi ”vältä osakkeita” -tilaan

Markkinariski-indikaattorimme nousi yli nollarajan ja ”vältä osakkeita” -tilaan. Mitkä ovat syyt riskien nousun takana ja mitä sijoittajan kannatta nyt tehdä?

Julkaistu: 02.12.2021 Kirjoittaja:

markkinakatsaus markkinaympäristö osakkeet

Riski-indikaattori yli nollarajan

Sijoittaja.fi:n Markkinaympäristöstä löytyvä markkinariski-indikaattori on “Vältä osakkeita” -ympäristössä, ja riskit ovat nousussaLyhyellä aikavälillä markkinoilla voi odottaa volatiliteetin jatkuvan. Seuraavien viikkojen aikana tulee seurata tarkasti jatkaako riski-indikaattori nousua vai kääntyykö se takaisin laskuun.

Tutustu Markkinaympäristöön

Historiallisesti riskitason nousukäänne alle -1 -tasolta tai nousu yli nollarajan on usein tarkoittanut lähikuukausina markkinaheilunnan kasvua ja/tai osakemarkkinoiden laskua.

Syitä riskien nousun takana

  • Sijoittajian sentimentti on laskenut
  • Pitkien ja lyhyiden korkojen spread on kaventunut
  • Riskilainojen korot ovat hivuttautuneet ylös päin
  • Omikron-koronavariantti on aiheuttanut huolta pandemian uudelleenleviämisestä
  • Inflaatio on kiihtynyt
  • Fedin tuoreet lausunnot on tulkittu haukkamaisiksi ja markkinat pelkäävät koronnostoja

Markkina romahti kesken pörssipäivän

Osakemarkkina oli joulukuun ensimmäisenä päivänä iloisesti nousussa. Sitten ensimmäinen omikron-tapaus USA:ssa ja Fedin koronnostopuheet käänsivät markkinan suunnan. S&P 500 -indeksi laski jopa 3 % päivän huipputasoilta. Lisäksi VIX nousi yli 31, mikä on korkein taso sitten vuoden alun. Isot teknologiayhtiöt näyttävät tällä hetkelle turvallisimmilta osakevalinnoilta. Mikäli omikron leviää, ovat nämä osakkeet potentiaalisia nousijoita.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy