10 osaketta, jotka menestyvät uudessa koronamarkkinassa

Uusi virusmutaatio omikron säikäytti markkinat. Poimimme 10 osaketta, jotka menestyvät koronamarkkinassa, kun muut osakkeet laskevat.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Uusi virusmutaatio omikron säikäytti markkinat. Poimimme 10 osaketta, jotka menestyvät koronamarkkinassa, kun muut osakkeet laskevat.

Koronamutaatio omikron leviää nopeasti

Viime viikolla levisi nopeasti tieto siitä, että eteläisestä Afrikasta on löydetty uusi koronavirusmutaatio, joka nimettiin omikroniksi. Se näyttää leviävän hyvin nopeasti ja pystyvän väistämään immuniteetin. Eli jo koronaviruksen sairastaneet eivät ole suojassa omikronilta. Vielä ei ole tiedossa, kuinka hyvin Pfizerin ja Modernan rokotteet antavat suojaa omikronille, mutta Modernan johto on jo kommentoinut, että he pystyvät muokkaamaan rokotteesta uuden version omikronia vastaan vuoden 2022 alkuun.

Päättyneellä viikolla tartuntamäärät ovat nousseet voimakkaasti Etelä-Afrikassa. Valtiot ovat reagoineet omikroniin nopeasti ja asettaneet matkustusrajoituksia eteläiseen Afrikkaan. Pörssit olivat voimakkaassa laskussa viikon päätteeksi.

Riski-indikaattori nousussa

Myös Sijoittaja.fi:n riski-indikaattori oli viime viikon keskiviikon päivityksessä nousussa, mutta nousu ei vielä johtunut omikronista. Kuluvalla viikolla on todennäköistä, että riski-indikaattori puhkaisee nollarajan ja nousee ”vältä osakkeita” -tilaan.

10 osaketta, jotka menestyvät koronamarkkinassa

Omikron aiheutti pientä pörssipaniikkia, mutta vastaavia tilanteita on koettu helmikuusta 2020 lähtien. Selvää on, mitkä osakkeet kärsivät omikronista. Lentoyhtiöt, risteily-yhtiöt, matkailuala, ravintolat ja tavaratalot ovat ensimmäisiä kärsijöitä.

Samoin on tiedossa, mitkä yhtiöt ovat immuuneja koronapandemialle. Tilanne on hieman toinen kuin vuonna 2020, sillä osakkeisiin kohdistuu nyt myös muita riskejä, kuten inflaatio ja tuotantopuolen haasteet.

Nämä huomioiden seuloimme 10 osaketta, jotka menestynevät uudessa koronamarkkinassa, mikäli omikron leviää ja aiheuttaa pandemian uuden aallon lockdowneineen. Osakkeet ovat Suomesta ja maailmalta.

1. Clorox

Clorox on yhdysvaltalainen päivittäistavarasektorin yhtiö, joka on globaali markkinajohtaja siivoustuotteissa. Yhtiön tuotteilla oli voimakas kysyntä vuonna 2020 ja osake nousi vauhdikkaasti. Osake on laskenut huipputasoilta pandemian väistyessä. Perjantain laskupäivänä Cloroxin osake nousi ja mikäli omikron aihuttaa lisää pörssipaniikkia Clorox on defensiivinen osakevalinta koronamarkkinaan.

2. Suominen

Helsingin pörssin vastaava osake on pyyhintä- ja kuitukankaita valmistava Suominen. Myös Suomisen tuotteilla oli valtava kysyntä 2020. Kysyntä on rauhoittunut kuluvana vuotena ja Q3 oli pettymys. Pandemian uusi aalto aiheuttaisi kysynnän elpymisen ja osake saisi uutta nostetta.

3. Zoom

Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu Lue koko artikkeli

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat lukuoikeuden tähän ja kaikkiin muihin artikkeleihin ja analyyseihin. Sijoittaja360° avulla seuraat markkinaa. Tiedät koska on oikea aika sijoittaa osakkeisiin. Mukana myös suositut Osake- ja ETF-työkalut.

Sinua voisi kiinnostaa
Suomalaiset laatuyhtiöt sijoituskohteena
Parhaat laatuosakkeet Suomesta
Wimaon osakeanti – uniikilla teknologialla ratkaisu muovin kierrätykseen
Tekoälyuutiset: Uusi askel ihmismäisempiin tekoälymalleihin
WIMAO
Sijoittajan valinnat