New call-to-action

Nokialta upea tulos

Nokian vahva tulosvire sai jatkoa. Tulos oli ennusteita parempi, vaikka Nokia antoi positiivisen tulosvaroituksen ennakkoon. Ennakoimme, että osakekurssi jatkaa myötätuulessa.

Julkaistu: 29.07.2021 Kirjoittaja:

Nokia osakkeet sijoitusideat tulokset

Tulosvaroitus roikkui ilmassa

Kirjoitimme vahvan Q1:n jälkeen, että Nokian tulosvaroitus roikkuu ilmassa. Nokia antoikin ennakkovaroituksen ja Q2-tulos oli erittäin vahva.

Nokian Q2-tulos

Nokian liikevaihto oli 5 313 M€ (analyytikoiden ennuste 5 223 M€) ja vertailukelpoien liikevoitto 682 M€ (ennuste 422 M€). Nokia antoi positiivisen tulosvaroituksen ennakkoon, mutta tulos ylitti silti selvästi analyytikoiden ennusteet. Liikevaihto kasvoi 9 % ilman valuuttakurssimuutosten vaikutusta ja tämä yhdessä tehokkaan kustannusten hallinnan kanssa mahdollisti 12,8 %:n vertailukelpoisen liikevoittoprosentin. Tämä on jo lähellä keskipitkän aikavälin tavoiteliikevoittoprosenttia (13 %). Nokia etenee tällä hetkellä johdon aiempia arvioita paremmin. Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän tulosta paransi kertaluonteinen 80 M€:n ohjelmistokauppa. Ilman tätäkin tulos oli ennusteita ja Q1-tulosta parempi.

Liikevaihdon kasvu oli vahvaa. Kasvun ajureina olivat verkkoinfrastruktuuri- ja teknologia-segmentit. Teknologialiiketoimintaryhmän vuositason liikevaihto oli noin 1,4–1,5 miljardia euroa vuoden 2021 toisella neljänneksellä.

Riskeinä johto nosti esille Pohjois-Amerikan markkinaosuuden heikkenemisen ja komponenttien saatavuuden.

Nokia nosti ohjausta:

  • Vuoden 2021 liikevaihto 21,7–22,7 miljardia euroa (päivitetty 20,6–21,8 miljardista eurosta).
  • Vertailukelpoinen liikevoitto-% 10–12 % (päivitetty 7–10 %:sta)
  • ja vapaa kassavirta selvästi positiivinen.

Näkymien taustaoletukset (liikevoitto-%)

Koko vuosi 2021Koko vuosi 2023
Matkapuhelinverkot4–7 %5–8 %
Verkkoinfrastruktuuri8–11 %9–12 %
Pilvi- ja verkkopalvelut3–6 %8–11 %
Teknologia>75 %>75 %

Pidä Nokiat salkussa

Nokia lunastaa nyt vihdoin odotuksia, joita on odotettu parin vuoden ajan. Liikevoitto-% lähestyy jo keskipitkän aikavälin tavoitetasoa, joka on 13 %.

Ennen kaikkea Nokia kasvaa. Liikevaihto on polkenut paikallaan vuodesta 2016 lähtien, minkä vuoksi osakekurssi on samalla tasolla kuin se oli viisi vuotta sitten. Vuoden 2021 ensimmäisellä vuosipuoliskolla tähän on kuitenkin tullut muutos ja liikevaihto kasvoi 9 % ilman valuuttakurssien vaikutusta.

Osakekurssin kehityksen kannalta tärkeintä on liikevaihdon kasvu ja kohentuva kannattavuus. Molemmat tekijät ovat nyt Nokian puolella, joten kurssi jatkaa positiivisessa trendissä.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.

KOKEILE OSAKETYÖKALUA EUROLLA - OSTA TÄSTÄ!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy