Nokian positiivinen tulosvaroitus roikkuu jo ilmassa

Nokia yllätti analyytikot ja markkinat vahvalla suorituksella. Sotkut on nyt siivottu ja tulosta näyttää syntyvän. Ennakoimme, että Nokia joutuu antamaan positiivisen tulosvaroituksen.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Nokia yllätti analyytikot ja markkinat vahvalla suorituksella. Sotkut on nyt siivottu ja tulosta näyttää syntyvän. Ennakoimme, että Nokia joutuu antamaan positiivisen tulosvaroituksen.

Nokian Q1-tulos

Nokian liikevaihto oli 5 076 M€ (analyytikoiden ennuste 4 722 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 551 M€ (ennuste 48,6 M€). Nokian liikevaihto kasvoi 3 % ja ilman valuuttakurssivaikutusta 9 %. Onnistunut kvartaali oli verkkoinfrastruktuuri-liiketoimintaryhmän vahvan kasvun sekä Matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän vakaan kasvun ansiota. Yritysasiakkaissa Nokia voitti yhteensä 63 uutta asiakkuutta, mikä on yli kaksinkertainen määrä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna.

Vertailukelpoinen liikevoittoprosentti oli peräti 10,9 %. Myös raportoitu liikevoitto oli hyvä 431 M€ ja liikevoitto-% 8,5 %.

Yhtiö piti ohjauksen ennallaan:

  • Liikevaihto 20,6 – 21,8 miljardia euroa
  • Vertailukelpoinen liikevoitto-% 7-10 %.

Nokia tulee antamaan positiivisen tulosvaroituksen

Yleensä Q4 on Nokialla vahva ja Q1 heikko. Nyt uusi toimitusjohtaja Lundmark siivosi pöydän vuoden 2020 aikana ja sinne kirjattiin kaikki ylimääräiset kulut.

Vuosi 2021 on saatu aloittaa puhtaalta pöydältä ja suoritus olikin poikkeuksellisen vahva. Tämä tarkoittaa sitä, että Nokia tulee antamaan positiivisen tulosvaroituksen. Ensimmäisen kvartaalin liikevoittoprosentti oli 10,9 %, kun ohjaus on vain 7-10 %. Nokian pitäisi siis alisuorittaa historiallisesti vahvemmilla kvartaaleilla, jotta yhtiö jäisi omaan ohjaukseensa. Tämä olisi markkinoille iso pettymys. Siksi sijoittajan on nyt vain luotettava siihen, että Lundmarkin strategia toimii ja Nokia saa 5G-megasyklistä oman osansa.

Q1-suorituksen perusteella osakkeessa näyttää olevan oston paikka.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.

KOKEILE OSAKETYÖKALUA EUROLLA - OSTA TÄSTÄ!
Sinua voisi kiinnostaa
Tekoälyuutiset: AI-vaikuttajien mukaan tekoäly voi aiheuttaa merkittävää haittaa ihmiskunnalle
Riski-indikaattori edelleen ”suosi osakkeita” -tasolla
Nvidia päihitti jälleen tulosennusteet – osake kohti huippulukemia
Sijoittajan valinnat