Osallistu osakeantiin!

KONE palasi voittajaksi. Myös Wärtsilän kysyntä piristymässä.

Parhaat osinko-osakkeet Suomesta

KONEen ja Wärtsilän tilaukset kasvoivat Q2:lla vahvasti. Nämä lupaavat hyvää molempien yhtiöiden kurssikehitykselle jatkossa.

Julkaistu: 21.07.2021 Kirjoittaja:

KONE osakkeet tulokset Wärtsilä

Tuloskausi on käynnistynyt ja sijoittaja löytää ennusteet ja tuloskommentit helposti Osaketyökalusta. Lue myös Tuloskauden ennakko, jossa ennakoimme, että sykliset ylittävät ennusteet laajalla rintamalla.

KONE palasi voittajaksi

KONEen alkuvuosi on ollut odotuksia parempi. Q2 oli vielä Q1:stäkin vahvempi ja odotukset ohjauksen nostolle nousivat.

KONEen liikevaihto kasvoi 11,0 % ja oli 2 810,8 M€ (ennuste 2 648 M€) ja oikaistu liiketulos 374,0 M€ (ennuste 347 M€). KONEen toista vuosineljännestä sävytti vahva taloudellinen kehitys sekä markkinoiden elpymisen vahvistuminen. Yhtiön tilaukset kasvoivat voimakkaasti toisella vuosineljänneksellä, mikä osoittaa, että KONE on onnistunut hyödyntämään elpymisen tarjoamat mahdollisuudet. Myös liikevaihdon kasvu oli vankkaa kaikkien alueiden ja liiketoimintojen kasvaessa. KONEen rahavirta oli jälleen poikkeuksellisen korkealla tasolla, ja kannattavuuden paraneminen jatkui, mikä yhtiön johdon mukaan on selvä osoitus KONEen toimintojen ja liiketoimintamallin vahvuudesta. Yhtiön johto arvioi olosuhteiden olevan markkinoiden elpymisestä huolimatta globaaleille toimitusketjuille edelleen haastavat. Materiaalikustannukset ovat korkealla tasolla, merirahdin kustannukset ovat nousseet dramaattisesti ja pula puolijohteista vaikuttaa kaikkiin edistyksellistä elektroniikkaa käyttäviin yrityksiin.

KONE tarkensi ohjaustaan ylöspäin liikevaihdon kasvun sekä liikevoittomarginaalin suhteen. Vuonna 2021 KONEen liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan välillä 4 % ja 6 % vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2020 liikevaihtoon. Oikaistun liikevoittomarginaalin arvioidaan olevan välillä 12,4 % ja 13,0 %.

Wärtsilän kysyntä piristymässä

Wärtsilän liikevaihto laski vertailukaudesta, mutta tulos nousi. Kysyntä on piristymässä, sillä tilaukset kasvoivat 14 % vertailukaudesta. Tämä lupaa hyvää yhtiölle.

Wärtsilän liikevaihto oli 1 131 M€ (analyytikoiden ennuste 1 054 M€) ja oikaistu liikevoitto 71 M€ (ennuste 66,6 M€). Liikevaihto laski, mutta vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 30 %. Kysyntä on piristymässä energia- ja merenkulkumarkkinoilla, vaikka Wärtsilälle tärkeä risteilyteollisuus on vielä alamaissa. Vuoden 2021 toisella neljänneksellä johto näki merkkejä markkinoiden vakautumisesta ja elpymisestä Wärtsilän näkymät vahvistuivat. Pilvipalveluihin kytkettyjen alusten määrä kasvoi 78%. Johdon mukaan Wärtsilä on edelläkävijä hiilettömien polttoaineiden käyttöönotossa. Tilauskertymä vahvistui 14 % vertailukaudesta, tilauskanta laski hieman.  Wärtsilä ennakoi kysyntäympäristön olevan kolmannella vuosineljänneksellä parempi kuin viime vuoden vastaavalla ajanjaksolla.

Seuraa tuloskautta

Sijoittaja.fi:n jäsenenä saat lukuoikeuden koko sisältöön ja käyttöoikeuden Osaketyökaluun.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy