Vuoden 2021 eniten tuottaneet kryptovaluutat

Vuosi 2021 on ollut kryptovaluuttojen nousukiitoa. Tuottokärjessä olevien kryptojen vuoden 2021 tuotot lasketaan jo nyt toukokuussa tuhansissa prosenteissa.

Julkaistu: 11.05.2021 Kirjoittaja:

Bitcoin kryptovaluutat megatrendit sijoittaminen

Vuosi 2021 on tähän mennessä ollut kryptovaluuttojen. Tähänastinen vuosi on jo pitänyt sisällään kryptovaluuttojen arvonnousua sekä kryptojen tulevaisuuden kannalta merkittäviä tapahtumia, kuten kryptovaluuttapörssi Coinbasen listautumisen. Bitcoin ja myös muut kryptovaluutat ylittävät valtamedian uutiskynnyksen päivittäin, eikä kryptovaluuttojen paikkaa sijoittamisen megatrendeissä voi enää kiistää.

Bitcoin edelleen kryptovaluuttojen kuningas

Ensimmäinen niin sanottu moderni kryptovaluutta Bitcoin on edelleen suosituin ja mediaseksikkäin kryptovaluutta. Vaikka kryptovaluutat ovat pian kaikille jossain määrin tuttu käsite, yhdistävät monet aiheeseen perehtymättömät kryptovaluuttoihin vain Bitcoinin. Toisaalta tämä käsitys ei ole mahdottoman harhaanjohtava, sillä kaikkien yli yhdeksän ja puolen tuhannen kryptovaluutan yhdistetystä markkina-arvosta Bitcoin kattaa noin 45%.

Kuluva vuosi on ollut suotuisa myös Bitcoinille. Vuoden ensimmäisenä päivänä yhden Bitcoin-kolikon arvo oli noin 29 138 dollaria ja sunnuntaina 9.5. Bitcoin arvo on noin 58 646 dollaria. Pienistä kurssiheilahteluista huolimatta Bitcoinia lompakossaan pitävä voisi realisoida tänään makean sadan prosentin tuoton vuoden alusta. Bitcoin on edelleen arvokkain ja mahdollisesti vakain kryptovaluutta, mutta eniten tuottoa se ei ole tänä vuonna omistajalleen antanut. Päinvastoin, eTorossa vaihdettavista 19 kryptovaluutasta Bitcoinin tämän vuotinen prosentuaalinen tuotto oli kaikista heikoin.

Eniten tuottaneet kryptovaluutat 1.1.-9.5.2021

1. Dogecoin 9 562 %

Mikä ihmeen Dogecoin? Dogecoin on niin sanottu meemivaluutta, eli internetvitsin pohjalta luotu kryptovaluutta. Dogecoinin kehittäjät loivat satiirisen kryptovaluutan, joka irvaili Bitcoinin ja siihen perustuvien altcoinien tavoitteille vallata markkinat. Kryptovaluutta nimettiin internetissä suositun koiran mukaan. Dogecoin on pysynyt valtavirran huomaamattomissa, mutta muutamat julkisuuden henkilöt, merkittävimpänä Teslan toimitusjohtaja Elon Musk, ovat jo pitemmän ajan yrittäneet kasvattaa Dogecoinin ympärille ‘hypeä’. Tänä vuonna haluttu huomio saatiin aikaiseksi ja Dogecoinin arvo lähti raketoimaan.

Vuoden ensimmäisenä päivänä yhden Dogecoin-kolikon arvo oli vaivaiset 0,0058 USD. Muutama päivä sitten 8.5. Dogecoinin arvo saavutti hetkellisen huippunsa ja oli 0,66 USD. Vielä 9.5. kryptokolikon arvo oli 0,54 USD, millä omistaja pystyi realisoimaan alkuvuonna sijoittamansa varat huimalla, yli yhdeksän tuhannen prosentin tuotolla.

2. Ethereum Classic 1 989 %

Ethereum Classic on markkina-arvoltaan toiseksi suurimmasta kryptovaluutasta, Ethereumista irtautunut kryptovaluutta. Vuonna 2016 Ethereum-lohkoketju altistui hakkerointi-iskulle, jossa hakkeri sai varastettua 50 miljoonan dollarin edestä Ethereumia. Varkauden jälkeen Ethereum lohkoketju pyrittiin turvaamaan luomalla uusi lohkoketjun haara. Uusi suojattu haara otti alkuperäisen kryptovaluutan nimen, kun taas alkuperäinen haara kantaa nimeä Ethereum Classic.

Irtautumisen jälkeen Ethereum Classic sai osakseen huomattavasti vähemmän huomiota ja sen hinta on pysynyt matalana verrattuna Ethreumiin. Huhtikuun loppupuolella Ethereum Classic otti yllättävän käänteen ja sen hinta on noussut muutamassa viikossa melkein 2000 prosenttia. Tammikuun ensimmäinen päivä Ethereum Classicin kolikon arvo oli noin 5,66 USD ja huipussaan hinta oli 150,76 USD toukokuun kuudes päivä. Kryptovaluutan arvo on hieman laskenut, mutta vielä sunnuntaina 9.5. se oli 118,26 dollaria.

3. Binance Coin 1 679 %

Binance Coin on kryptovaluuttapörssi Binancen luoma token. Tokeneiden tehtävänä on toimia esimerkiksi arvonsiirtäjinä eikä niillä ole omaa lohkoketjuaan. Alunperin Binance Coin toimi Ethereum alustalla, mutta nykyään sillä on oma lohkoketjunsa ja Binance Coin on vaatimusten mukainen kryptovaluutta. Vaikka Binance-pörssi on ollut jo vuosikaudet alansa suosituinpia, on pörssin kryptovaluutta jäänyt vähemmälle huomiolle. Tänä vuonna suunnassa on tapahtunut muutos, kun DeFi-applikaatiot tulivat Binancen Smart Chain alustalle, mikä siivitti Binance Coinin kurssin hurjaan nousuun.

Vuoden 2021 alussa Binance Coinin hinta on noussut 36,78 dollarista (1.1.2021) aina 654,14 dollariin (9.5.2021). Tuottoa on siis tullut reilut 1 600 prosenttia vuoden alusta.

eTorossa vaihdettavat kryptovaluutat järjestyksessä tuottoprosentin mukaan

Älä ota turhia riskejä

Vaikka hurjat monen tuhannen prosentin tuotot kuulostavat lottovoitolta, tulee sijoittajan olla varuillaan sijoittaessaan kryptovaluuttoihin. Kryptojen hinta perustuu hyvin pitkälti spekulaatioon, minkä takia niiden kurssi on todella volatiili. Satojen prosenttien tuotot voivat sulaa päivissä. Sijoittajan kannattaa siis tutustua huolella siihen, mihin on sijoittamassa ja sijoittaa erikoisempiin kryptoihin vain summia, jotka on valmis menettämään.

Mikäli kryptovaluuttoihin sijoittaminen houkuttaa, onnistuu se helposti eTorolla. eToro tarjoaa sijoittajille aina aloittelijoista asiantuntijoihin kattavan kryptokaupankäyntikokemuksen tehokkaalla ja käyttöystävällisellä alustalla. Alustalla voi seurata ja vaihtaa yllä listattuja kryptovaluuttoja tai tutustua tarkemmin kryptoihin ja lohkoketjuteknologiaan.

Katso eToron kaupankäyntikustannukset kryptoihin tästä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy