EEE Innovationsin osakeanti käynnissä – johdon haastattelu

EEE Innovations on mielenkiintoinen teknologiayhtiö, joka tavoittelee voimakasta kasvua. Yhtiön IoT-järjestelmä tuo älyä ajoneuvoihin. Lue johdon haastattelusta, mikä tekee yhtiöstä erityisen.

Julkaistu: 26.02.2021 Kirjoittaja:

EEE Innovations listaamattomat osakkeet suorat sijoituskohteet

Tutustu osakeantiin

 • Osakeannin koko: 3 604 – 15 135 osaketta
 • Yrityksen pre-money valuaatio: 3 698 159 EUR
 • Osakkeen merkintähinta: 27,75 EUR
 • Minimimerkintämäärä: 180 osaketta (4 995 EUR)
 • Merkintäaika: 31.1.2021 – 5.3.2021
 • Webinaari sijoituskohteesta 2.3. klo 18:00
tutustu osakeantiin!

Johdon haastattelu

Sijoittajien kysymyksiin vastasi hallituksen puheenjohtaja Kimmo Erkkilä.

Mikä on EEE Innovationsin innovaatio, joka tekee siitä erityisen?

Yhtiön innovaatio on E3 Blue, joka on ajoneuvotietokone. Se on IoT-ratkaisu, jolla on kyky analysoida ajoneuvon olemassa olevasta datasta tietoa ja tuottaa siitä lisäarvoa kuljettajalle ja kuljetusalan yritykselle.

Yhtiön kehittämä E3 Blue kytketään auton omaan järjestelmään, josta kerätään dataa auton omista antureista. Järjestelmä tunnistaa poikkeamat auton ja renkaiden käyttäytymisessä ja kertoo syyn, miten auton pitäisi käyttäytyä. Jos käyttäytymisessä on poikkeamia, niihin on aina looginen syy.

Yksi järjestelmän tuottama lisäarvo on renkaiden seuranta. Järjestelmä kertoo poikkeamat renkaiden joustoissa, tärinässä ja luistossa. Tiedon avulla järjestelmä kertoo etukäteen esimerkiksi, jos rengas on hajoamassa.

E3 Bluen keräämät havainnot siirretään pilvipalveluun ja jaetaan sieltä asiakkaan toivomaan käyttöliittymään. Tiedot voidaan jakaa asiakkaiden omiin järjestelmiin tai tuoda vaikka kännykkäsovellukseen.

EEE Innovationsin pääasiakaskohderyhmä on ammattiliikennöitsijät. E3 Blue ratkaisee konkreettisen ongelman kuljetusyhtiöille.

Jos kuorma-auto tai linja-auto jää tien päälle, siitä syntyy isot operatiiviset kustannukset. Korjaus, huolto- ja/tai korvaavan auton lähettäminen, kuljetuksen viivästyminen, viivästyssakot jne.. Renkaan hajoaminen tai jarruvika aiheuttaa myös aina ison turvallisuusriskin, etenkin henkilöuljetuksissa ja vaarallisten aineiden kuljetuksissa.

Operatiivisten kustannussäästöjen kautta järjestelmän takaisinmaksuaika on 3 – 12 kk. Järjestelmän avulla voidaan myös estää onnettomuuksia.

Onko innovaatio suojattu patentein?

Liukkauden tunnistus ja ajo-opastin teknologiat on ekslusiivisellä VTT-lisenssillä. Liukkauden tunnistuksella on patentti ja neljä uutta patenttihakemusta on sisällä.

Mikä on E3 Bluen ja järjestelmän markkinapotentiaali?

Pohjoismaissa on 1,7 miljoonaa kuorma-autoa ja EU27-alueella 14,6 miljoonaa. Linja-autoja EU27-alueella on 300 000 kpl. Kaiken kaikkiaan markkinakoko EU27-alueella on noin 15 miljoonaa hyötyajoneuvoa.

E3 Bluen hinta tulee asettumaan volyymien kasvaessa alle 300 euroon sekä kuukausiperusteinen palvelumaksu, joka on järjestelmälaajudesta riippuen 5-30 euroa per kuukaudessa. 

Onko yhtiöllä referenssejä?

Yksi referenssi on Neste, jonka kanssa EEE Innovationsilla on voimassa oleva sopimus. E3 Blue asennetaan Nesteen koko autokantaan, mikä kattaa yli 100 auton asennukset.

Mitkä ovat yhtiön myyntikanavat? (miten tuote myydään asiakkaille)

Myynti tapahtuu tällä hetkellä kotimaassa itse kontaktoimalla kuljetusyritykset. Kansainvälisille markkinoille on eri myyntikanavat.

Yksi potentiaalinen kansainvälistymiskanava on rengasvalmistajat. Nämä ovat kiinnostuneet EEE Innovationsin järjestelmästä. Rengasvalmistajat etsivät raskaisiin renkaisiin lisäpalvelua, joilla asiakkaat saataisiin sitoutettua ja tuotettua heille lisäarvoa. EEE Innovations antaa rengasvalmistajille mahdollisuuden digitalisoitua.

Mikä on yhtiön kuluvan vuoden liikevaihtoennuste? Entä liikevaihto viiden vuoden päästä? Milloin yhtiö tekee positiivista tulosta?

Yhtiön 2021 liikevaihtotavoite on 380 000 euroa. Vuoden 2025 liikevaihtotavoite 27 miljoonaa euroa. Break even on vuonna 2023. Toiminta on ensimmäisinä vuosina tappiollista johtuen voimakkaasta kasvusta ja kansainvälistymisen tuomista lisäkustannuksista ja investoinneista. Nämä kerryttävät kustannuksia etupainotteisesti.

Mihin osakeannissa kerätyt varat käytetään?

Osakeannin varat käytetään myynnin vauhdittamiseen ja tuotannon varmistamiseen. Loppukokoonpano on itsellä omissa tuotantotiloissa. Lisäksi varoja käytetään tuotekehitykseen, jossa kehitetään tuotteeseen lisäominaisuuksia.  

tutustu osakeantiin!

Kaupallinen yhteistyö, EEE Innovations OySINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoita maailman parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti TUTUSTU SALKKUIHIN

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy