Esittelyssä riskiä minimoiva strategia, johon voi sijoittaa ETF:llä

Esittelemme Strategiamestari-mallisalkussa suurimmalla painolla olevan ETF:n. Uskomme pitkässä juoksussa tämän sijoitusstrategian antavan paremman tuoton tai alhaisemman riskin kuin osakemarkkinat yleensä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Esittelemme Strategiamestari-mallisalkussa suurimmalla painolla olevan ETF:n. Uskomme pitkässä juoksussa tämän sijoitusstrategian antavan paremman tuoton tai alhaisemman riskin kuin osakemarkkinat yleensä.

Teimme Strategiamestari-mallisalkkuumme muutoksia 26.5.2015. Strategiamestari on toteutettu ETF-rahastoilla ja sen tuottoero vertailuindeksiin on +9,5 % perustamisesta 1.1.2014 lähtien.

Strategiamestarissa suurimmalla painolla on maailmanlaajuisesti osakkeisiin sijoittava ETF, jonka sijoitusstrategia on riskin minimointi. Tästä käytetään myös nimitystä minimivolatiliteetti. Tutkimuksissa on havaittu, että matalan riskin yhtiöillä ja salkuilla on päästy paitsi merkittävsti markkinaineksejä pienempään heiluntaan, niin myös parempaan tuottoon pitkällä aikavälillä.

tuotto

13-vuodessa riskiä minimoiva strategia on tuottanut noin 200 %, kun vastaavasti maailman osakkeet ovat tuottaneet noin 100 %. Viimeisen vuoden aikana strategia on hävinnyt vertailuindeksille. Tuottokuvaajat ovat kokonaistuottokuvaajia ja euroissa. Tuotossa näkyy siten positiivisesti euron heikentyminen.

Riskiä minimoivalla strategialla pitäisi saada luonnollisesti markkinaindeksiä alhaisempaa riskiä. Alla oleva kuva osoittaa, että strategian riski on todellakin on ollut koko tarkasteluajan maailman osakkeita alhaisempi.

volatiliteetti

Yhteenveto ETF:stä

  • Maapainot: USA 54,6 %, Japani 12,7 %, Kiina 7,5 %.
  • Sektoripainot: rahoitus 18,4 %, terveydenhuolto 17,2 % ja defensiivinen kulutussektori 14,2 %.
  • 10 suurimman sijoituksen joukossa ovat mm. Mc Donalds, Johnson & Johnson, Procter & Gamble, Verizon ja Nestle.
  • Erityisesti laskumarkkinoilla minimivolatiliteettistrategia on toiminut markkinaindeksiä paremmin
  • Kaupankäyntivaluutta USD
  • Osingonjako puolivuosittain
  • Lue tarkempi analyysi ja katso ETF:n tiedot täältä!

Isharesilta löytyy myös Saksaan listattu ETF, joka ei jaa osinkoa (verotuksellisesti edullisempi). Tämä ETF ei sijoita kehittyville markkinoille, joten hajautus ja jossain määrin myös tuotto-odotus on alhaisempi.

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: UPM-Kymmenen lähitulevaisuuden näkymät vaikuttavat lupaavilta
Analyysi: Huhtamäen osake laskussa, vaikka liiketulos ylitti ennusteen
Analyysi: Nesteen osake rajussa laskussa tulosalituksen myötä
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat